Reklama

Reklama

Trans

Trailer 2

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

kkarx

kkarx (hodnocení, recenze)

Chvíli jsem si myslel, že tím názvem odkazují na Rosarii Dawson. Transka jak vyšitá. xD

Silvana

Silvana (hodnocení, recenze)

breeder

Súhlasím s tebou, tento film ma tiež veľmi sklamal, je úplne nelogický, a podľa mňa aj nezmyselný. Preto nechápem to vysoké hodnotenie (71 % ???). A tiež nechápem, ako toto podľa niekoho môže byť "jeden z najlepších filmov" - taký film by mal mať predovšetkým logiku a jasný dej.

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

davidini

Najlepší?? Prosím vás čo bol toto za film? Akoby si režisér, vlastne skôr scenáristi prisipali k mariške kus hašišu a všetko pekne spláchli v alkoholovom opojení. Je to síce podobné Inception, ale tam bol jasný zámer, účel, logika celého. Toto je čo? Nejaký zlepenec všakovakých vízií, nevieme čo sa stalo, čo je realita, kto je kto, kto je s kým a ako, kto a prečo. Ak toto bolo zámerom, tak film vyšiel na 100%. Nie však pre mňa. Za nahú postavu herečky Rosario + 1*, za krvavé scénky +1*, ale viac už nedám. To je vtip.

Mimochodom, o žiaden obraz tu vlastne nejde, to je treťoradé. Prvoradé sú scénaristické hrátky s divákom, v sugescii, vo fantázii, v hypnóze. Nejasné, hmlisté a ešte k tomu uponáhlané a nereálne. Akože psychiatrička k ním prikvitne úplne v pohode, hoci ON ju predtým mlátil?? Tých lapsusov vo filme je celý kopec, škoda miesta.

na příspěvěk reagoval Silvana

erased

erased (hodnocení, recenze)

Ollivander

tak odtud to jméno znám. Každopádně patří jeho originální kousky k tomu nejlepšímu, co letos mezi soundtracky vzniklo

Ollivander

Ollivander (hodnocení, recenze)

Dobře padnoucí hudba je zde opravdu jedním z velmi důležitých prvků. Klíčové scény díky ní parádně šlapaly. Ostatně Rick Smith z Underworld mě zaujal, už když dělal Dannymu Boylovi hudbu k zahájení olympiády v Londýně.

na příspěvěk reagoval erased

Folky

Folky (hodnocení, recenze)

Omlovám se že je tu že jsem jsem tolikrát smazal příspěvek. Omylem jsem na odeslat příspěvek kliknul víckrát.

Uživatel Folky smazal svůj příspěvek.

Uživatel Folky smazal svůj příspěvek.

Uživatel Folky smazal svůj příspěvek.

Uživatel Folky smazal svůj příspěvek.

Uživatel Folky smazal svůj příspěvek.

Uživatel Folky smazal svůj příspěvek.

Uživatel Folky smazal svůj příspěvek.

Folky

Folky (hodnocení, recenze)

Z režijního hlediska perfektní. Z hereckého zrovna tak. S tím scénářem už je to trochu horší (v některých místech předvídatelný. Stejně jsem ale musel dát plný počet.

Uživatel Folky smazal svůj příspěvek.

AngleTYPHOON

AngleTYPHOON (hodnocení, recenze)

Nahodou skvělý film. Jediná chyba - vše dost předvídatelné (konec, začátek). A to zcela bez vašeho hlubšího přemýšlení.

na příspěvěk reagoval Kotuc

EastinMiles

EastinMiles (hodnocení, recenze)

pre mna trosku nepochopitelne perco ho nesleduju media...preco sa tak jednoducho mohol pohybobvat a stretavat s komplicmi

Frkyn

Frkyn (hodnocení, recenze)

Pro mě naprosto úžasnej film, parádní hudba, natočení, práce s kamerou, barvy... parádní, fakt že jo.

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

"The only reason for time," Einstein said, .... "is so that everything doesn't happen at once." Simona je mi tak nějak líto. Asi jsem se s ním ztotožnil. Každopádně další geniální věc do portfolia. Snad si Boyle brzo střihne něco s Garlandem.

na příspěvěk reagoval duckman

cwapik

cwapik (hodnocení, recenze)

ja se tesil na film od boyla, tesil jsme se ze to bude neco co si znova pustim... nebylo. nudilo od zacatku do konce. aspon dik hudebni podkres + rosarii  jinak pruser roku č.2

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Tak tady jsem si uz asi natrvalo potvrdil, ze zcela vazne nesnasim Mekevoje, je to samozrejme zcela subjektivni a osobni zalezitost, ten film by byl uricte s kymkoli jinym mnohem lepsi :DDD Nemuzu dale ani zakryvatt, ze jak mu jakoby strhavali ty nehty, ze jsem nejak zvlast trpel :DDD 

Uživatel monsumo smazal svůj příspěvek.

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama