Reklama

Reklama

Robot a Frank

Trailer

Frank, lupič ve výslužbě žijící v blízké budoucnosti, má dvě odrostlé děti, které se bojí, že jejich otec už nemá dostatek sil na to, aby žil sám. Nejprve se ho chystají umístit do domova důchodců, Frankův syn se ale nakonec rozhodne pro jiné řešení. Navzdory staříkově přání mu pořídí chodícího a mluvícího humanoidního robota, který je naprogramován tak, aby podporoval Frankovo fyzické i duševní zdraví. Robot a Frank nabízí zábavný a dojemný příběh o hledání přátel a rodiny na těch nejméně pravděpodobných místech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (128)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Milý malý film (rozpočet dva a půl milionu dolarů), u kterého sice po prvních pár minutách přesně víte, kam se bude ubírat, ale stejně mu to nakonec (pravděpodobně) odpustíte. Frank je bývalý trestanec s pokročilým Alzheimerem, jenž si v minulosti poseděl v chládku za své zlodějské přečiny. Teď žije stárnoucí muž sám a jednou za týden ho navštěvuje jeho syn, který mu koupí robota, aby mu vypomáhal v domácnosti a staral se o jeho duševní zdraví. Frank nejdřív není přítomností mechanického společníka vůbec nadšen, ale poté co zjišťuje, že robot není schopen rozlišit mezi správným jednáním a kriminální činností, rozhodne se s jeho pomocí provést poslední prácičku/y. Nesklízejí se tu auta ani nespouští hotelová postel na kladce, ale krade kniha a šperky mladého manželského páru. To vše v rámci zachování „vyššího dobra“. Je třeba upozornit na to, že film funguje hlavně díky vynikajícímu Franku Langellovi, starému morousovi trousícímu hlášky („Zmizte, vy usmrkanci.“ „Co je to za zmetka?“), které by stejně dobře připadly snad už jen Clintu Eastwoodovi. Zbytek obsazení je bohužel jedním slovem příšerný (až na Susan Sarandon, ta ujde), což přičítám zejména malému rozpočtu, který nedovoloval lovit v áčkových vodách. Rezignovaný James Marsden se raději ani nesnaží tvářit, že by uměl hrát (v čemž má pravdu, protože opravdu neumí) a Liv Tyler je se svou konstantě ublíženou tóninou hlasu mimořádně otravná. Závěrečný zvrat ve vztahu dvou postav (nechci zbytečně spoilerovat) působí jako vycucaný z prstu, na druhou stranu Frankovo rozhodnutí, jestli učiní jistý „morální“ krok a přijme tak následky stáří a chřadnoucího duševního stavu mi přišlo hodně fajn. P.S. Pokud by někdo věděl, kde sehnat skladbu ze závěrečných titulků, byl bych rád, kdybyste se mi ozvali. Zájemci si ji můžou zatím pustit zde, ale zajímalo by mě, jak funguje YouTube počítadlo, zřejmě započítává pouze jednu návštěvu denně, neboť jenom já jsem si dnes písničku pustil už nejméně třicetkrát. : ) 70% ()

TheNine 

všechny recenze uživatele

Je to takové nenápadné. Výjimka potvrzující pravidlo: Rozpočet tady nebyl nijak závratný, a přesto se podařilo vyčarovat příjemný, zábavný a hlavně dojemný snímek o robotovi a stárnoucím důchodci. Jedinou vadou je fakt, že autoři nakousnou celou řadu otázek, dokonce i žánrů, ale nedovedou je ke zdárnému konci všechny. Dialog: "Sebedestrukce spuštěna." Hodnocení: 75% ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Super! Tohle jsem nečekal. Marná sláva, Amíci to mají neskutečně zmáknutý. Kombinace zajímavého charakteru hlavního hrdiny, věrohodně ztvárněného výdobytku moderní techniky, záživného příběhu, perfektní kamery, krásných lokací, vydařeného castingu a bravurních hereckých výkonů... Smekám, obdivuji, trochu závidím a chci víc podobně dobrých filmových zážitků, které na mě jistě někde čekají...jen je v té ohromné záplavě titulů objevit. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Smutné, přesto krásné. Nebo krásné, přesto smutné? Težko říct, skutečností zůstává to, že i robot může být nejen geniální, ale i frajer, kterej je pro každou zábavu a neřest a nemusí to být ani Číslo 5, Terminátor nebo třeba Wall-E... Robot šel ve šlépějích svého pána Franka a jejich koníčkem bylo řemeslo loupežnické. Vtipné, klidné, oddychové pokoukání... Silné tři hvězdy. 65% ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Hunter, syn hlavní postavy udělal chybu. Svému starému otci (zloději, nyní jen kapsáři, akorát středně sympatický) trpícímu lehkým alzahajmrem (nebo něčím podobným) daroval robota, aby se o něj staral a nevybavil ho poslušnosti k lidským zákonům (co by tomu asi řekl Asimov?). Jakmile si najde koníčka, tak to nabere skvělý spád (který se nachvilku zasekne s nakvartýrováním dcery do domu) a procítěnou atmosférou. Skladatelská kapela umě zkombinovala vlastní (aspoň si to myslím) a cizí skladby (vážnou). Trochu nebo trošičku bych mohl Robota a Franka přirovnat k Ex machina, až na to, že tento film je americký a naprosto nehipsterský. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Podoba robota z knihovny má navozovat dojem že se jedná o mnohem starší verzi než je Frankův robot. Design tohoto robota připravilo studio Castelli Models. (Adrai)
  • Film s rozpočtem 2,5 milionu amerických dolarů byl natočen během 20 dní. Samotné natáčení probíhalo v severní části státu New York. (Adrai)
  • Postava Franka (Frank Langell) se jmenuje stejně jako herec, který ji ztvárnil. (BabetakCZE)

Reklama

Reklama