Reklama

Reklama

Robot a Frank

Trailer

VOD (1)

Frank, lupič ve výslužbě žijící v blízké budoucnosti, má dvě odrostlé děti, které se bojí, že jejich otec už nemá dostatek sil na to, aby žil sám. Nejprve se ho chystají umístit do domova důchodců, Frankův syn se ale nakonec rozhodne pro jiné řešení. Navzdory staříkově přání mu pořídí chodícího a mluvícího humanoidního robota, který je naprogramován tak, aby podporoval Frankovo fyzické i duševní zdraví. Robot a Frank nabízí zábavný a dojemný příběh o hledání přátel a rodiny na těch nejméně pravděpodobných místech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (129)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Možné Spoilery! Vlastně sólohra Franka Langella, kterého sice od vidění znám, ale evidentně jsem ho ještě nikde neviděla hrát. No a k němu se přidal robot z nedaleké budoucnosti (to tvrdí film) a vzniklo z toho hodinu a půl dlouhé zamyšlení, co se stane se starými lidmi v budoucnosti, kteří mají ke všemu alzeihemra - jak napověděl konec, kdy se z knihovnice Sarandonové stala jeho žena, která ho měla údajně podle syna opustit. Není to bůhvíco, ale na příjemné odpoledne to stačí. 3-4*. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Klasický syžet "starý zatrpklý samotářský morous potkává dobromyslného přítele, který v něm probudí novou chuť k životu" zde není nijak inovován, ale propriety se dají nazvat neotřelými: onen přítel je totiž pečovatelský robot bez naprogramovaných morálních zásad a jejich společnou akcí pak vyloupení vily nesympatických zbohatlíků. Příjemná lehká komedie stojí na výborném Langellovi a nečekaně se nebojí ani vážnějších témat (postupující stařecká demence). Lepší 3. ()

Reklama

bagetka007 

všechny recenze uživatele

V této chvíli je tu asi 10 hodnocení a žádný komentář, což si myslím, že je docela škoda. Tedy - je to (snad ne příliš pateticky řečeno) překrásný příběh budování vztahu mezi starým mužem a robotem, jehož přítomnost mu z počátku není příliš příjemná a nakonec spolu plánují loupeže. Je to vtipné, laskavé, dojemné,... 4,5* ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Robot a Frank je oddychový film na nedělení odpoledne s prvkem sci-fi tak rozmělněným, že si vlastně nejsem jistý jeho skutečnou přítomností. Za chybu to ale nepovažuji, naopak se díky tomu stává přístupný většímu spektru diváků. Na IMDb obdržel 7,1, což mi příjde lehce přestřelené, zdejších 65 % v době mého hodnocení se mi jeví střízlivější. Příběh filmu je sice jednoduchý, o originalitě by se také dalo polemizovat, ale byl zpracován tak upřímně a zároveň nevtíravě, že zkrátka nenudí a baví. Vyzdvihnout musím také hlavní herecké duo - Frank Langella je sympaťák, se svou rolí nerudného dědka směle utáhne celý film a se skvěle sekundující Susan Sarandon je to potom zkrátka potěcha pro oko. Zato James Marsden a Liv Tyler jako by tam ani nebyli, za výraznou ztrátu to ale nepovažuji... Když to vezmu kolem a kolem, tento odvar filmu Andrew, člen naší rodiny mě prostě a jednoduše bavil - nezapomínejme však, že je to stále jen odvar. Opravdu by mě zajímalo, jak by se tento snímek tvářil Asimov :) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Žádný důchodce by se neměl nudit a tak si k odchodu do důchodu budu jednou přát robota, se kterým bych mohl okrádat zbytečně bohaté pitomce. Vždyť pořádný život začíná až s příchodem alzheimera a je potřeba si ho pořádně užít. Mne to tedy s duem zapomínající důchodce a pečující robot hodně bavilo. Skvělé byly zejména pasáže, kdy robot analyticky vyhodnocoval, zda je v pořádku porušovat zákon, když to pomůže Frankovu zdraví. Už se zkrátka těším na důchod a doufám, že naše "svobodná" společnost tuto vymoženost nezruší dřív než naši nepřizpůsobiví občané sežerou státní rozpočet. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Tělo robota bylo navrženo tak, aby jej bylo možné ovládat člověkem skrytým uvnitř. Všechny pohybové scény tak odehrála tanečnice a herečka Rachael Ma. (Adrai)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2012 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Minivozidlo předjíždějící Franka (Frank Langell) při chůzi po cestě je model Tango amerického výrobce Commuter Cars. (Adrai)

Reklama

Reklama