Reklama

Reklama

Robot a Frank

Trailer

Frank, lupič ve výslužbě žijící v blízké budoucnosti, má dvě odrostlé děti, které se bojí, že jejich otec už nemá dostatek sil na to, aby žil sám. Nejprve se ho chystají umístit do domova důchodců, Frankův syn se ale nakonec rozhodne pro jiné řešení. Navzdory staříkově přání mu pořídí chodícího a mluvícího humanoidního robota, který je naprogramován tak, aby podporoval Frankovo fyzické i duševní zdraví. Robot a Frank nabízí zábavný a dojemný příběh o hledání přátel a rodiny na těch nejméně pravděpodobných místech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (128)

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Pěkná podívaná, zase něco nového do světa kybernetiky. No, když budou roboti v budoucnosti takhle šikovní, jednoho chci za každou cenu. Frank Langella, jako herecký veterán zde uplatňuje veškeré znalosti, co se naučil. Ono hrát staršího pána s Alzheimerem není role, kterou by tak dobře zvládl každý. Závěrem bych snad filmu přál o trochu šťastnější konec, ale to je čistě subjektivní dojem. 75% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Robot a Frank mohla byť skvelá epizóda seriálu typu Black Mirror. Keby sa napríklad vystrihli vatové scény s dcérou, pretože jeden potomok by tu bohato stačil. Takto ide o veľmi príjemné rodinné scifíčko ako z pera Isaaca Asimova, na ktorého tu máme mimochodom odkaz v krstnom mene Langellovho vnúčaťa. Inak ten predvádza skutočne skvelý výkon a po chvíli zabudnete, že sledujete herca a máte dojem, že ide o dôchodcu s poruchou osobnosti vybratého z domovu dôchodcov na základe konkurzu. Pokiaľ budete dávať pozor, všimnete si Katherine Waterston v cameu ako usmievavú predavačku v obchode. Mimochodom ak by tu nebol robot, ale nejaký nový chlapíkov kamarát, na veci, a scenári, by sa zase tak veľa nezmenilo. 70% ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Chvíli je to komedie. Chvíli drama o stárnoucím muži trpícím výpadky paměti. A pak zas chvíli "filosofický" film, který se zaměřuje na slavnou myšlenku: "Myslím, tedy jsem." Kdyby se tyto roviny dokázaly vzájemně doplňovat a kdyby mě některé zvraty přicházející v druhé polovině dojaly, asi bych teď Robota a Franka vynášela do nebes. Bohužel jsem ale měla pocit, že sleduju nekonzistentní dílko, které nakouslo řadu zajímavých témat, ale nedokázalo ani jedno z nich dovést do cíle. A které tak do měsíce zcela jistě zapomenu. ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Takový ten intelektuální snímek na ráno. Robot a Frank je příběh o přátelství mezi ztrácejícím se důchodcem a robotem, který ho ošetřuje. Není divu, že se zapomínající starý pán upne na robota jako na nejlepšího přítele. Však je to ten pravý parťák na dělání neplechy. Na druhou stranu se tu dobře rozvíjí otázka demenčního onemocnění ve které není důchodce slintající zombie ale sympatický dědoušek, který to nemá v hlavě v pořádku. A právě proto je tento film nádhernou ukázkou toho ironického přístupu k pochopení života v zapomění. Za to čtyři hvězdy. To ostatní ať už sci-fi nebo robotika je vlastně jen vata, která vyplňuje onu škvíru. A proč? Dívali byste se na to jinak? Ne....ale je důelžité to vidět. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Možné Spoilery! Vlastně sólohra Franka Langella, kterého sice od vidění znám, ale evidentně jsem ho ještě nikde neviděla hrát. No a k němu se přidal robot z nedaleké budoucnosti (to tvrdí film) a vzniklo z toho hodinu a půl dlouhé zamyšlení, co se stane se starými lidmi v budoucnosti, kteří mají ke všemu alzeihemra - jak napověděl konec, kdy se z knihovnice Sarandonové stala jeho žena, která ho měla údajně podle syna opustit. Není to bůhvíco, ale na příjemné odpoledne to stačí. 3-4*. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Tělo robota bylo navrženo tak, aby jej bylo možné ovládat člověkem skrytým uvnitř. Všechny pohybové scény tak odehrála tanečnice a herečka Rachael Ma. (Adrai)
  • Postava Franka (Frank Langell) se jmenuje stejně jako herec, který ji ztvárnil. (BabetakCZE)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2012 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama