Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (210)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Prvním plánem bylo vybrat ty správné herce. Zac Efron zaujme mladší dámy, Matthew McConaughey i ty starší, i když ono to může být i naopak. Nicole Kidman v tomhle snímku oku lahodí a je taková divoká. No a k nim se přidá na až tak ušlápnutá služka Macy Gray, v roli "černé otrokyně" naprosto skvělá, no a nesmí chybět hnusný záporák, který se vám nebude ani chvíli líbit, v trochu jiné roli Johna Cusacka. Každý herec je zde na první pohled dokonalý kalkul. Do hlavní role je dán hezounek, který zase tak moc hrát neumí, upozaděn je pak hezoun, který už nám předvedl, že hrát umí, a jak. Bohužel role, kterou Matthew McConaughey přijal je místy podobné té, kterou ztvárnil ve snímku "Killer Joe". Není to až takový cvok, ale jak místy mluví, jakou má dikci a jak se chová, no, je to hodně podobné. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/reporter-2012-35.html ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trochu ma prekvapujú kontroverzné reakcie na tento film, pretože sa podľa mňa jedná o solídny celkom inteligentný priemer, ktorý nijako nevyniká,ale ani ničím neurazí. Herci hrajú, čo majú, úplne všetci, takže tiež nechápem ich tunajšie porovnávanie. Postavy dostanú to, čo si zaslúžia, respektíve dopadnú podľa toho, ako sa v určitý moment zachovajú. Trocha drsné dospievanie jedného plachého citlivého mladíka v prostredí jemu neprirodzenom. Ale aspoň si raz zasunul tam, kde chcel. Film o hercoch a atmosfére, žiaden hitový potenciál v ňom ale nie je a ani nechce byť. Čo je na Hollywood celkom príjemná zmena. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Ke konci je to spíš psycho než romantické...I přesto začátek filmu byl opravdu dobrý a mohlo z toho být něco víc, ale pak se všechno začalo vrtat, samej sex a klišé co se k začátku filmu ani nehodilo. A na to, že se film jmenuje REPORTER, tak vyšetřování toho všeho a informace o tom všem, to tam ani nebylo, nakonec šlo o puberťáka bez matky, který si toto pouto nahrazoval láskou k ještě více psychicky nevyrovnané čtyřicátnici... Aby se film alespoň trochu zaryl do paměti diváka udělal z McConaugheyho homosexuála a ještě dodali tragický konec, který spojili se znovu odsouzení jednoho vraha... Hodnocení - 40% (3*) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl divnější film. Také jsem ale hodně dlouho neviděl takový retro kousek. Tohle, když se spojí v jedno, tak vznikne brutálně divný paskvil, který celou tu dobu nechápu. Tady je scéna, u který se Kidman skoro udělá a Cusack se u ní doslova udělá. Pak je tu scéna jak Efron dostane sodu od medůz a Kidman mu na ty rány nachčije. Také je tu ale scéna jak Matt dostane od buzerantů takovou nálož, že se z toho už pořádně nevyhrabe. Úmyslně. Je totiž teplej. To všechno zaobaleno do totálního futuretra, který se vyžívá v ještě divnější atmosféře. Ta nicméně přes dost prapodivnej průběh graduje a právě díky samotnému závěru si vyslouží výsledné tři hvězdy. Závěr je mimochodem opravdu dobrá práce. Jinak bych tomuhle filmu neměl problém dát klidně i jednu hvězdu. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Rob Roy vymenoval všetky podstatné prívlastky. Najviac zaujal nie len stále väčší frajer McConaughey (ktorý týmto u mňa definitívne vypadol z ktg. neznesiteľných a presunul sa do skupiny mimoriadne zaujímavých hereckých typov), ale hlavne postava, ktorú tu tak perfektne zahral. Narozdiel od Friedkinovho Killer Joea tu mal čo a musel hrať, ak to nechcelo pôsobiť samoúčelne. A nezaváhal ani na sekundu. Až do úplného konca, ktorý som od istého momentu vytušil. Nie pre vlastný dôvtip, ale že to bola postava tak dobre napísaná a bezchybne stvárnená. Také nejde neoceniť. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v amerických mestách Los Angeles a New Orleans a ich okolí. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama