Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka mladých ľudí zaoberajúcich sa výskumom paranormálnych javov prichádza do starej rodinnej vily v Lousiane, kde pred 25 rokmi došlo k štvornásobnej rituálnej vražde. Snaha o opätovný kontakt s mŕtvymi však nedopadne podľa predstáv samotných návštevníkov. Výsledkom zahrávania sa s temnotou je niekoľko mŕtvych i nezvestných. Teda, až na jednu výnimku.
Keď detektív Mark Lewis dorazí do vily, nájde v nej tri mŕtve telá a živého Johna, ktorý je v šoku. Mark preto zavolá policajnú psychologičku Elizabeth Klein, aby Johna vypočula. Medzitým sa Mark spolu s technickou podporou snažia obnoviť kamerové záznamy z domu, aby získali informácie o tom, kde sa môžu zdržiavať ďalší preživší. V tomto procese detektív objaví temné Johnovo tajomstvo... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (108)

stration 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná oddechovka, která neurazí, ale zároveň nijak moc nenadchne. Začátek je poněkud nudnější a pořád jsem se nemohl dočkat, kdy se to rozjede. Naštěstí se to rozjelo, ale hned zase skončilo. Policejní vyšetřování je spíš na obtíž, než že by nějak zásadněji vysvětlovalo děj a celé finální rozuzlení poněkud zmatené a předvídatelné. I tak se najdou světlejší (teda temnější) momenty a u jedné lekačky jsem se fakt málem posral. I tak ale pokud na mě někdo za rok vybafne jméno tohoto filmu, těžko budu lovit v paměti o čem že to vlastně bylo. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Moje obavy z podezřele sterilního traileru se naplnily. Bohužel. Demonic je těžce nevyváženou směskou duchařského hororu a kriminálního thrilleru, a to je zkrátka blbá kombinace. Ty neustálé přechody z policejního vyšetřování (současnosti) do prokletého baráku (flashbacků) jsou tak časté a otravné (v průměru každé dvě, tři minuty), že ta hororová část snímku postrádá atmosféru, ta kriminální zase napětí. Obzvlášť ve slabém závěru, kde se Zlo dostane z domu. To radši ani nezmiňuju povinný WTF twist. A to je prostě průser, protože v několika strašících momentech se člověk div neposere. Jak vidno, neni všechno zlato, co se Wanem třpytí. (45%) ()

Reklama

zolo23 

všechny recenze uživatele

Takže celkovo očakávaný horror dopadol tak ako som nechcel. Keď už od úvodných minút si správne tipnete o čom to bude, ako to bude pokračovať (ľakačky nepočítam) a ako to nakoniec dopadne, tak nieje o čom. Po technickej stránke nemám čo vytknúť, policajt a psychologička sú fajn, ale ostatné je len ďaľší duchársky priemer ,ktorý nemá čím prekvapiť. Meno Wan v úvodných titulkoch je len chabá reklama resp. žiadosť o to ako na tento film naľákať divákov. Škoda, tešil som sa. 45% ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Film Jamese Wana? Už první vteřiny filmu napovídají, že je něco špatně. Co to bylo? Ano, třesoucí se kamera. No nezačíná to slibně? Film jede dále a na scénu přichází rádoby herečka Maria Bello. Oh my god, here we go again. Nemám ji rád, upřímně, ne. Tohle z mého pohledu není herečka a tento film mi můj názor jenom utvrzuje. Ať zůstane u debilních komedií a nesere se do filmů, v nichž je vyžadován herecký talent. Zatím skoro uběhla hodina, atmosféra graduje a to, co se zdálo jako nízkorozpočtové béčko, se začíná docela vybarvovat. Některé scény vyloženě vystraší, sice jich zatím napočítáme na jedné ruce ale i tak, každý zvýšený tep se počítá jako pozitivum. Tak se mi to přeci jen nezdálo, ta plochá blondýna tam je jakýsi nový update od firmy Google. Celkově, finální "seance" se zvrhla, jako již klasicky, takže přišly klasické "klišé" scény spolu s koncem. Nevím sám, jak bych to ohodnotil. Vypadá to na film, který měl tak 5 mega rozpočet. Za málo peněz, docela dost přiměřená porce muziky. To se mi líbí, i když tam vlastně nic nového není, děsící scény jsou taktéž ohrané a konec nepředvídatelně předvídatelný. Hovořit o tomhle filmu jako o ztrátě času ale nemůžu. Přiznám se, že jak jsem se na to díval v jednu hodinu ráno, tak jsem to musel odložit na další den. Ta atmosféra se mi prostě dostala pod kůži :) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Až do závěrečné pointy se jedná o film přesně dle mého gusta, kde jsem si užíval skutečně naprosto všechno. Samotná zápletka tedy sice není vůbec originální, což mě ovšem vůbec nevadilo, jelikož její zpracování je tu prostě skvělé, hned od začátku to nabere doslova zběsilé tempo, styl vyprávění ve dvou časových liniích se perfektně prolíná a výborným způsobem postupně poodkrývá, co se v daném domě stalo, množství napínavých scén je zde zatraceně velké, k působivému  prostředí a s tím spjaté atmosféře pak nemám snad ani slov, veškeré postavy musím označit též za sympatické a částečné využití found-footage pak pro mě představovalo takovou třešničku na dortu, jelikož tento styl zpracování ve filmech mám fakt zatraceně rád. Prostě vše tu fungovalo a působilo vážně nadprůměrným způsobem, jenže jak jsem zmiňoval, v závěru se tvůrci vytasili s pointou, respektive zvratem, který onen můj dosavadní pozitivní dojem nekompromisně spláchl do hajzlu a fakt jako netuším, co to mělo znamenat, jelikož to jednak nedávalo vůbec smysl a jednak to bylo neuvěřitelně pitomé, nepůsobivé a snad až trapné. Mě ten závěr zkrátka ani trochu nesedl a je fakt škoda, že tvůrci nevymysleli něco jiného, jelikož pak by se jednalo o parádní záležitost, s tímto vyústěním to ale v podstatě nestojí za nic. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama