Reklama

Reklama

Miss Bala

(festivalový název)
  • Mexiko Miss Bala
Trailer 1

Obsahy(1)

Čtvrtý celovečerní snímek mezinárodně úspěšného mexického režiséra Gerarda Naranjy ukazuje, jak se naivní dívčí sen může lehce změnit ve velký problém. Třiadvacetiletá Laura touží po vítězství v soutěži krásy, díky němuž by se z ní stala respektovaná žena. Na cestě za snem se však zaplete do obchodu s drogami a nedobrovolně musí pomáhat násilnému kriminálnímu gangu. Sen se jí splní, ale nedávné drsné události jí stále pronásledují. (Febiofest)

(více)

Recenze (37)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Dialogy hlavní hrdinky by se daly skoro spočítat na prstech jedné ruky, takže prostě sledujete téměř němej film, kde se dlouhou dobu nic neděje a pořád čekáte, co přijde. A ono nic... Je to sice záměrně vytvořenej pohled na drogový kartely v Mexiku, ale tento způsob filmu zdá se mi poněkud nešťastný. Bohužel mě to neoslovilo natolik, abych tím byl pohlcenej a ten film si pochvaloval. Hl. hrdinka pořád někam utíká a pak se zase vrací (nechápu?!) nebo si ji prostě najdou. No jednoduše řečeno zvláštní... ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Nezáživné mexické drama, které jsem prostě moc nepobíral a celým filmem se doslova pronudil. To, co Naranjo říká, je možná zajímavé, ale způsob, jakým to sděluje, mi vůbec neseděl. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Mexiko a drogy v syrovém stavu, žádný rodriguezovský nadhled. Hlavní postava je jen vlečena událostmi. Inu, v macho kultuře holt není příliš prostoru pro feministické hrdinky, ty se vyskytují převážně jen ve filmech výše zmíněného pána. I ten Traffic mi zpětně přijde tak nějak načančaný. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Atmosféra a beznaděj hrdinčiny situace - dva hlavní atributy, které fungují a činí film sledovatelným. Na druhou stranu, fakt, že se stále něco děje, občas je husto a dusno, a nikdo neví z jakého důvodu, což se snažím chápat jako snahu vnést diváka do pocitů Laury, která samotná pravděpodobně neví, proč se co děje, činí příběh divácky méně přístupným. Nic na tom nemění fakt, že některé scény jsou kvalitně natočeny, nepostrádají nápad a šokující příměs. Miss Bala je tak jen obstojným thrillerem se zajímavou Stephanií Sigman v hlavní roli, chuť k opakovanému shlédnutí však navodit nedokáže. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Stefanii Sigman jsem si všiml až v Narcosu ( 2015) jako milenku Escobara, ale v tomhle filmu vypadá o deset let mladší a hraje tady účastnici nějaké lokální miss , která se čirou náhodou zaplete s drogovým gangem. Syrové, realistické, pochmurné a inspirováno skutečným případem miss Sinaloa Laurou Zunigou, kterou chytli jak řídí auto plné drog a zbraní. Hlavní hrdinka hraje famózně, a taky tak i vypadá. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nuda a nepřehlednost. Hlavní atributy tohoto počinu. Na konci jsem se konečně krásně dozvěděl, kdo je proti komu, ale proč si vybrali tu chuděru a proč s ní dělali to, co dělali, mi nesecvaklo. Takový rádoby dobrý film o drogových kartelech a jejich vyřizování účtů. Když už nic jiného, tento film by měli vidět povinně všechny vyhublé a mozkově vymydlené slečny Miss. Snad by je to odradilo od té komedie a trapnosti předvádění krásy, která tam stejně povětšinou neni. Aspoň bych byl (nejspíš nejen já) ušetřen těch stupidních pořadů typu Miss Česko, atd. Pro filmové fandy zbytečnost, pro naivní blbky, co chtějí být Miss něco, "krutá" povinnost. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Takové nedotažené ve všech směrech. Místy zvláštní kamera. Scénář jako kdyby místy spal a místo toho se vyplňoval plytkými řečmi a událostmi. Za neamerický patos, hvězda navíc. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Isteže všetci budú namietať, že Mexiko stále zostáva výbornou dovolenkovou destináciou. Masírovanie médiami ako novodobými otrokári o životoch, vojne sú vraj omietkou, ktorá rýchle opadá, lebo je tak kvalitná ako mexické teplé pivo. Obchod s drogami či v Mexiku alebo na USA-MEX hraniciach je obrovský. Veď len ten obrat (zisk, práčky), počet usmrtených, výzbroj, dávajú za pravdu, že v hovne je celé Mexiko. Cudzinec nemá šancu, komu veriť, divák neverí ešte ani hlavnej predstaviteľke. Typické filmové delenie „Kto je kto“ v Mexiku dávno neplatí, pretože nejaký Gerardo nám ukázal, že sa do toho nedajbože môžete navliecť (miestami aj vyzliecť) ani netušíte ako. Mexikánec ukazuje film aj v určitom umeleckom stvárnení. Tí, čo študovali filmárčinu, či sú kamerový nadšenci, si zrejme zgustnú na siahodlhých záberoch, ktoré sú však dejovým hýbateľom (prechod od letiska prestrelky až miss). Ako neznalý, priemerný divák humanitného smeru neviem čo k tejto forme povedať, kým obsah mi je aspoň dávno známi. Známi v zmysle poondiate Mexiko a bol by som úbohý, ak by mi túto myšlienku zrazu, hneď, práve teraz, vnukol až tento film. Tichý a znepokojivý minimalistický film s výbornou hlavnou predstaviteľkou pre náročnejšieho diváka, ktorý mi však nepriniesol takú dávku napätia a emócií, akú trailer navnadil. Preto sa ospravedlňujem. Nechcem ani vedieť, čo podstupuje Miss celého Mexika. Alebo som naivne naletel, že Mexiko je....? Treba vidieť. (videné 02.05.2012,DVD) ()

kvardis 

všechny recenze uživatele

Pohled odjinut na kartelovou komunitu, pohled ocima zeny ktera se stava jen veci pro lidi kteri jsou ve valce se spolecnosti.Pro lidi kteri nemaj zadny emoce jdeli o lidskou bytost.Nevsedne pojaty koncept cimz si reziser ziska divaka. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

MISS KULKA...Nadaný režisér a kameraman udělali z drogové historky a její pasivní oběti silné téma. ()

flu 

všechny recenze uživatele

Místy až absurdní a surreálný svět drogové války viděný očima třiadvacetileté holky. Když však vezmete do úvahy osudy mexické missky Laury Zúñigy, kterými se film výrazně inspiroval, a připočtete nedávný případ jiné krasavice ze státu Sinaloa, Marii Susany Flores Gamez, nejeví se "Miss Bala" ani zdaleka tak nereálně, jak by se nám Evropanům na první pohled mohlo zdát. Naranjo popisuje mexickou realitu jako přízračnou noční můru, ze které se hlavní hrdinka není schopna probudit. Výsledkem je formálně i obsahově náročný film, který spoustu diváků odradí. Dáte-li mu šanci, zavrtá se vám pod kůži jako ona "bala" z názvu a dlouho na něj nezapomenete. ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Počas masakru policajtov Lau stratí kamarátku,ktorú sa snaží zúfalo nájsť. Namiesto toho nájde skorumpovaného policajta, surového šéfa drogového gangu, strach o svoj a život svojej rodiny, korunku Miss a beznádej. To všetko je zabalene do špiny vojny drogových dealerov s vládnymi silami. Je to dobrý film ale aj napriek mojej slabosti na filmy z južnej Ameriky to na 5* nemá. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Ktorá z prítomných mala na to, aby prekonala krásku Stephanie Sigman v súťaži krásy miss Bala. Stephanie by kľudne zatienila aj mnohé pravé missky. Samotný príbeh v tiahol tak, ako Stephanie a diváka do neprehľadných prestreliek, presunov a zase prestreliek a zase presunov, až sa nakoniec Stephanie ocitla na ulici, naväzujúc aj divák s pocitom, že o čo vlastne v tomto pomätenom akčnom dejisku šlo. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Misska a její svět....zaplete se s drogovou mafií...jelikož je film natočen z jejího pohledu a my nevíme nic navíc, můžeme se cítit lehce zmateni....nicméně pokud máte rádi soutěže krásy a filmy o mafiánech, určitě to zkuste, tohle je totiž taková mexická jízda naslepo a hodně jinak, než jsme zvyklí. ()

Související novinky

Bruce Willis a Přání smrti?

Bruce Willis a Přání smrti?

27.03.2013

Remake akční klasiky Přání smrti z roku 1974 měl původně pod palcem Sylvester Stallone, pak na něm víc jak rok pracoval Joe Carnahan. Ten ale minulý měsíc odstoupil kvůli obvyklým „tvůrčím neshodám".… (více)

Reklama

Reklama