Reklama

Reklama

Pravda o dinosaurech

(seriál)
  • Česko Vláda dinosaurů (více)
TV spot
USA, 2011, 2 h 48 min (Minutáž: 42 min)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nejnovější vědecké poznatky přesvědčivě dokazují, že do dějin naší planety je třeba vepsat podstatnou změnu a upravit tak nejednu kapitolu z prehistorie. Převrat v současné paleontologii a nové postupy zkoumání nálezů nás posouvají dál. Poslední objevy potvrzují hypotézy probleskující vědeckými kruhy posledních 15 let – dnes je shrňme! (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Tvůrci se rozhodli z natočeného materiálu sestříhat celovečerní film Dinotasia (2012) jako ukázku, jak původně zamýšleli natočit seriál. (Pod)
  • Původně neměl být seriál dokumentem. Kratší,či delší příběhy odehrávající se v odlišných dobách a na odlišných místech v rozmezí druhohor měly být rozdělené do šesti epizod po jedné hodině bez naprosto žádného komentáře. Každou epizodu by následovala epizoda z doprovodné série Science of Reign of the Dinosaurs, kde by vědci vysvětlili základy příběhů a to, které části byly spekulativní nebo imaginární. Vzhledem k škrtům v rozpočtu byl nakonec seriál přejmenován na Dinosaur Revolution a z již natočeného materiálu se sestříhal běžný typ dokumentu s tzv. "talking heads", v překladu "mluvícími hlavami", tedy vědci, vysvětlujícími probíhající situaci. Dále se snížil i počet epizod na pouhé čtyři. (Pod)
  • Příběhy jsou volně založeny na komiksu "Age of Reptiles" od Ricarda Delgada. (Pod)
  • Původní název seriálu byl Reign of Dinosaurs. (Pod)
  • Produkce seriálu začala na jaře roku 2009 a trvala celkem 3 roky. (Pod)

Reklama

Reklama