Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1994 čtyři teroristé Ozbrojené islámské skupiny (GIA) unesli letadlo společnosti Air France na letišti v Alžíru s 227 osobami na palubě. Teroristé požadovali osvobození svých spolubojovníků a okamžitý vzlet letadla. Teprve po dlouhých diplomatických vyjednáváních mezi francouzskou a alžírskou vládou a popravě 3 cestujících opustilo letadlo Alžír, muselo však přistát na letišti v Marseilles-Provence, protože nemělo dostatek paliva pro let do Paříže. Film sleduje tři postavy, Thierryho, člena GIGN, Carole Jeanton, ambiciózní technokratku z ministerstva zahraničí, a Yahia Abdallaha, odhodlaného džihádistu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po počátečních kladných dojmech obrovské zklamání. Pokles v hodnocení byl obrovský, musím bohužel uznat, že zasloužený, poněvadž jsou daleko záživnější filmy v letadle. Napětí, nějaké pořádné překvapení, toho se divák nedočká, což považuji jako jeden z největších záporů. Pár momentů není špatných a dokonce občas i hudba dokázala přesvědčit, ale to je málo na snímek, z kterého by se mohlo vyždímat daleko více... 4/10 = 45% ()

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla nuda ala France ani se nebudu snažit srovnávat Přepadení s UNITED 93 protože to je uplně něco jiného. Řeknu to asi takhle v tomhle filmu si užijete 60 minut Alláhování Akbarování a patnáct minut zásahove akce u které jsem se válel smíchy 30 zakuklencu vlítne do letadla z toho 1 si lehne na zem a postříli všechny Akbary. Slzy v očích střih THE END no není tohle nářez. 2** za pokus. ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Přepadlo mě veliké zklamání. Už titulní buket slibuje divákovi našlápnutou akci a snad i pootevřené dveře do zákulisí francouzského SWATU. Přepadení nic ale takového nenabízí. Jde o pouhou rekonstrukci islámské invaze na palubu Air France. Navíc je to v tempu průměrně nudném, se scénářem trpce odfláknutým, s hudbou nevykreslující, s herci bez jiskry a s akcí na bodu mrazu..to celé podrhuje absurdita závěrečně akce komanda, které,jako by bylo poskládané z bandy imbecilních jdoucích dobrovolně na smrt...50ti % Allah Akbar, víc ani ťuk.. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na to, že im scenár príbehu napísala samotná história, tak si mohli dať aspoň na spracovaní oveľa viacej záležať. 5-hviezdičkový námet na sfilmovanie sa skončil priemerným thrillerom, ktorý sa síce opieral o skutočné udalosti, no bohužiaľ dosť povrchne. Napríklad mohla byť úplne vypustená dejová línia o rodine jedného z členov špeciálnej jednotky, keďže ten čas bol vyplnený len bezcieľnym strachom a plačom. Namiesto toho mohli oveľa viac priblížiť čo sa dialo v lietadle - vzťahy medzi únoscami a rukojemníkmi a pod. Neviem prečo práve táto podstatná časť zostala úplne mimo záujmu, pretože práve na tom by mohli filmu pridať prirodzenú dramatizáciu. Ale tak snaha bola, hoci výsledok je len priemerný... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na zaciatku trocha napätia, na konci trocha akcie a medzitym nekonecna nuda tvorena nezazivnymi rozhovormi jak z lietadla, tak zo zakulisia jednotiek, ktore chcu rukojemnikov zachranit. Film ukazuje, ze nastastie nemala cast tych fanatikov je vymletych natolko, ze su to neschopni idioti a najväcsim trestom pre nas normalnych ludi je sledovat o nich tento nezazivny film. 3/10, ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Tento film je založen na skutečných událostech, ke kterým došlo na letu Air France 8969 24. prosince 1994 a sledovalo je v přímém přenosu 21 milionů diváků. [Zdroj: Film Europe] (Krouťák)
  • Unesený Airbus byl po útoku natolik poškozen, že byl vyřazen z provozu. (Caaslav)

Související novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (více)

Reklama

Reklama