Reklama

Reklama

Vesnice roku

(studentský film)
všechny plakáty
Trailer 1

Josef Loucký je oblíbený starosta vesničky Sedlčánky a má ambice získat prestižní titul VESNICE ROKU. Obec už má k jistému vítězství téměř vše nezbytné. V různých podobách tu parodují veřejnou knihovnu, muzeum, veřejné koupaliště či bruslení. Jediné co jim schází k úspěchu je kanalizace. Starosta má přislíbenou dotaci na výstavbu čističky, když bude mít do dvou týdnů vykopané kanály přes celou vesnici. Díky jeho péči má však obec úplně novou silnici a chodníky. Zbývá tedy jediná možnost. Kanalizace povede přes zahrádky. Všichni s tímto plánem souhlasí, až na jednoho, starostovo tchána Topola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Nebudu to s hodnocením přehánět. Na pět hvězdiček, ani na čtyři to není. Paradoxně kvůli dírám ve scénáři, který všechny účinkující tak nadchnul. Nejde mi do hlavy, jak je možné, že je Vetchý s Vlasákovou už 25 let, Vlasáková nedodělala školu, protože jí Vetchý zbouchnul a přitom jejich klučina nemá víc, jak čtyři roky. Řekněte si, že ryju do blbostí, ale u velkofilmů vám tohle dá kritika pěkně sežrat, ne? ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Milé, vtipné a především dobře natočené. Být Vesnice roku jednou tak delší a příběhově o něco bohatší, dovedl bych si ji beze všeho představit v kinech. Na rozdíl od Signálu (ano, srovnání se vyloženě nabízí) totiž není urážlivá a nedělá se z ní nevolno - právě naopak. Těším se na nějaký "velký" film Tomáše Morávka. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nenáročný a pohodový študentský film, ktorého mnoho scénok som akoby videl inde, no aj tak to bolo príjemné, akurát tam nie sú nejaké výraznejšie momenty, dokonca ani čo sa týka zábavy. Občas sa dá zasmiať na takých tých bežných momentoch, kde akoby sa odrážala realita, že pre spoločné blaho sa niekedy nevedia obetovať dokonca ani dôchodcovia, herecky je to tiež u hlavných postáv príjemné, no je to aj dosť predvídateľné a ko koncu som mal pocit nedotiahnutosti v niektorých záležitostiach, ktoré vo filme boli. ()

njuska 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo vysvětlit, proč tahlenta nudná sračka o ničem tu má 73%? Holt, když se na ČSFD sejde pár nadšených "čétédvojkařů" a celá akademie Miroslava Ondříčka, tak to asi podle toho pak vypadá. Chápu, a kvituji, že se jedná o studentský počin, ale jen proto nadsazovat hodnotící body??? Na zdejší hlasování se opravdu už nedá moc spoléhat... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Překvapila mě délka filmu a ještě mnohem více mě překvapilo, že jde o studentský film. Ani se mi nechělo uvěřit, že tohle mají na svědomí nějací studenti. Tenhle příběh by si určitě zasloužil délku "normálního" filmu. Jak už tu bylo řečeno, je tu spousta věcí, na kterých by se dalo klidně stavět a byly by to opravdu pevné základy. Kamera se mi hodně líbila a doprovodná hudba taky, i když místy působila jako z nějakého velkofilmu, ale hezky dotvářela děj příběhu. Dále už nic říkat nebudu, protože bych pořád dokola omílala jen samé superlativy. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel v obci Sedlčánky u Čelákovic a ve filmu je použit její pravý název. (V7M)
  • Jednoho z členů výběrové komise si zahrál opravdový starosta Čelákovic Josef Pátek. (Vodnářka)
  • Titul vesnice roku Sedlčánky nikdy nezískají, protože ve skutečnosti jsou městskou částí. (V7M)

Reklama

Reklama