Reklama

Reklama

Dívka z budoucnosti

  • USA Sound of My Voice (více)
Trailer

Dva mladí dokumentaristé proniknou mezi členy sekty. Vládne jí žena, která o sobě tvrdí, že přichází z budoucnosti. Peter a Lorna se snaží nastartovat svou kariéru v dokumentárním filmu. Chtějí natočit film o tajné sektě, kterou vede záhadná Maggie. Členové sekty svolí k tomu, aby se s ní setkali. Oblečeni do bílých chirurgických plášťů a se zavázanýma očima jsou dovedeni na tajné místo, kde se konečně setkají s Maggie. Žena jim sděluje, že přichází z budoucnosti, kde je válka a hlad. Ona se sem vrátila, aby vybrala skupinu lidí, které připraví na to, co je čeká. Oba jsou ze začátku skeptičtí, ale Maggie má zvláštní charizma, kterému těžko odolávají. Zvláště Peter, který byl na začátku přesvědčen, že Maggie je podvodnice, podléhá jejímu ženskému kouzlu. Podaří se dvojici rozluštit Maggieno tajemství? (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle si představuju kvalitní indie podívanou. Nezatíženou ambicemi komerčními či uměleckými velkých mainstreamových dramat, ale ani rozjuchaných dramedií, jimž se "indie" říká leda tak nějak ze zvyku. Pro filmaře odpadá u těchto malých produkcí většina povinností, takže mohou v klidu odvést svou práci. Sound of My Voice neplní žádná očekávání, ale ani se nepokouší okatě vyčnívat. Rozvíjí svůj námět přesně podle potřeby a dosahuje sice ne velkolepého, trvalého nebo zásadního zážitku, ale prostě příjemně odvyprávěného filmu. Vzhledem k samotnému ději je to paradoxní, ale takovéhle kusy na mě působí v porovnaní s velkými produkcemi hodně uvolňujícím dojmem. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

podľa mňa výborný film, jednoduchý, komorný (až minimalistický), s nejednoznačným koncom ponúkajúcim divákovi viaceré možnosti interpretácie, s dobre vybudovanou atmosférou, ktorej nechýba psychológia, napätie, trochu mystiky a trochu tej ontológie pre moderného mladého človeka... jeden z tých zaujímavejších počinov uplynulého roka, ktorý nám zavialo z usa ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele

Nema to konec! Ten zažranej hipster, co tak moc chtel natocit dokument byl strasne nesympatickej. Celkove to nedavalo smysl SPOILER: Co proboha delal ta cernoska v tom pokoji, ajky ta scena mela vubec pro cely film smysl... poc si pro ni neprisli do toho jejich sklepa?! Jak vubec mohal nekomu dokazat, ze je z budoucnosti... A s kym se ta mala holka tak zdravila... kdyz videtelne nemela zande kamarady, tka jaky tajny pozdrav?! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tyhlety užvaněné diskuzní filmy o prdu, jedno jestli je to Chatrč, Zrcadlení tmy nebo ten film o chlápkovi, co prohlašoval, že je Ježíš a žil i před Ježíšem (Man from Earth). Všechno jsou to instantní esoterické a new-age bláboly pro povrchní, spěchající publikum, které chce okamžitá moudra teď hned, jen zalít prášek vařící vodou a zamíchat. A jestli celý film stojí jen na tom, jestli k rozhodování máme používat rozum, nebo emoce, tak je úplně mimo, protože obojího je potřeba. Na pozadí této úžasné myšlenky se pak divákovi prodávají moderní ekologické trendy - pěstujte si rostlinky doma ve sklepě, žerte červy (ta scéna s jejich pojídáním asi ne náhodou má připomínat křesťanské přijímání), zvykejte si na svět bez elektřiny, zpívejte si sami pro sebe, žijte v lese, ne v domech... Mno, moc tomu nedodal ani ten pozdrav jako z jedné parodie, kterou jsem nedávno viděl, ačkoliv má na závěr jistý smysl (jenže nevysvětluje nic, protože třeba takoví stalkeři vědí o svých obětech i to, co oni sami o sobě ne). Navíc ten film chvílemi popírá sám sebe - eko agitka, kde se doporučuje kouřit cigarety? Ale? O jointa by moderní zelení neradi přišli? Nebo se mi líbí, jak i žena z budoucnosti musí mít nalakované nehty. (Možná nemuseli s sebou propašovávat kameru, ale spíš psychologa, který umí odezírat z lidských gest a obličejové mimiky.) Nebo - tolik tajností, kde se nacházejí, ale účastníci sezení na sebe mají kontakt, takže jedna z nich vezme Lornu do lesa? A jak ta agentka našla Lornu? A mimochodem, ta Peterova holka je taky tetovaná, má to nějaý význam? Ale zase se na obě hlavní herečky hezky kouká (ačkoliv ten nos, pánové, ten nos, abych citoval Panoramixe) a objevil jsem nové mexické jídlo huevos rancheros. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Thriller bez efektů, kdy jsem si první půlhodinku myslel, že jsem u blbejch na půdě. Jenže napětí vzrůstalo, pochyboval jsem o všem a o všech, a konec, ten byl úplně nejlepší. Nevysvětlil vůbec nic. Líbilo se mi to moc, bylo to intimní, nevšední a všudypřítomná zasněná hudba náladu pěkně umocňovala. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Celý film bol natočený na digitálnu zrkadlovku (fotoaparát) Canon EOS 7D. (ash99)

Související novinky

Alexander Skarsgard vraždí ve jménu přírody

Alexander Skarsgard vraždí ve jménu přírody

03.10.2011

A nejen v Pravé krvi. Spolu s Ellen Page se totiž připojili k obsazení thrilleru The East, což je zároveň název eko-teroristické skupiny, kolem které se točí děj. Skarsgard bude velet, Ellen Page si… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno