Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Til Schweiger žije se svou dívkou u rodičů, jenže ona chce, aby žili u ní. On má v hlavě jen samé zavodění a nablýskanou káru, se kterou se rád předvádí. Ona mu závodění zakazuje a rozhodne se natruc, že bude soutěžit v „Miss mokré tričko“. (ČSFD)

Recenze (9)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Til Schweiger zacinal ako sofer fajneho autaku, navyse to svoje zavodenie riesi so svojou holkou. Slusny namet na film, slusne dialogy . 70 % ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Opel Manta je krásný auto, na který se rád podívám a naštěstí jsou v tomhle filmu nějaký Manty snad v každym druhym záběru. Nebejt tam ty káry, tak to asi ani nedokoukám. Ještě mi udělalo radost, že jednu z hlavních rolí hrál můj oblíbenej komik Michael Kessler. Kdo zná skeče Kesslers Knigge, ten ví. Kdo nezná, měl by to hned napravit. No je to pro mě tak na rozhraní 2 a 3 hvězdičky. Ale dám 3 za mou oblíbenou písničku KLF - Last train to trancentral, která ve filmu zazněla. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

(Údajně) kultovní německá komedie, která pro mě byla strašně příjemým filmovým objevem. A každý blázen do aut (v tomto případě hlavně těch z 80s) si zde musí příjít na své, protože auta jsou zde na prvním místě - film je vlastně takovou poctou (či parodií - záleží na úhlu pohledu) životního stylu ztělesněného v hlavní postavě mladého kluka Bertieho, jehož život se bezvýhradně točí kolem motorů a rychlé jízdy - přičemž hlavní "hvězdy" zde jsou Opel Manta GT/E, Ferrari 328 GTS, Mercedes-Benz 190 E D&W [W201], a mihne se zde také krásný zelený exemplář Citroën 2CV - a jednoduchý děj je zde veskrze podružný, ale nic mu to neubírá na zábavnosti, a místy je to skutečně sranda (v mém případě ještě podpořená tím, že jsem film zhlédl v šíleném českém dabingu, který ten komický prvek ještě umocnil). Zajímavostí je rovněž obsazení, protože to byla první filmová role pro Tila Schweigera i Tinu Ruland (která si o 5 let později zahrála princeznu Blanku v pohádce Kouzelný měšec, což byla moje dětská platonická láska, a zde jí to sluší ještě víc - a vůbec celý ten film je dokonalé devadesátkové retro, které ve mně vyvolalo velkou nostalgii po té bezstarostné éře, takže moje hodnocení je skoro jistě zaujaté, a pokud člověk k autům ani devadesátkám nemá vztah, tak ten film nedocení). ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile meets Taxi feat. Kobra 11. Překvapivě fajn německá jízda s mladým Schweigerem, aneb Bertík a Uschi jsou po uši zamilovaní. :) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Bizarní německý kříženeček Pomády a Rychle a zběsile (které vzniklo až o deset let později, ano). Je to tak strašně pitomé a předvídatelné, že vám to ani nevadí. Nejlepší je samozřejmě Schweiger jako Bertie a Kessler jako outsider Klausi... 80% ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Manta, Manta je super film o vášni k ikonickému autu a rivalitě ke Golfu. Navíc, kdo nežil v té době v Německu tak toto nepochopí :P Til Schweiger ve svém prvním filmu. ()

Mexican82 

všechny recenze uživatele

Ak si tuneri jazdia drziaci volant v pozicii poludnie doteraz mysleli, ze zaciatkom vsetkeho bolo Rychle a zbesile, je potrebne ich nasmerovat k tomuto filmu plneho jeans s vysokym pasom, sustiakovych bund a nemeckej elektro sceny. Nazvucit to Kabatmi a posadit do roli Mant Octavku co taha pekne vodposda, vznikne krasna iluzia ako to vyzera u nas v europe este dalej na vychod. Dej je priemer, akcia nadpriemer a zabava, ktoru treba brat s nadhladom, graduje. Dobra oddychovka ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Německá komedie bya jedna z prvních vlaštovek tuingových reinkarnací automobilů. Manta byla a je nádherných autem. Osobně kromě Hondy, vlastním i vůz Opel a jsem max. spokojen :) Závěr = 100% ()

Reklama

Reklama