Reklama

Reklama

Jak vycvičit draky: Dar Nočního běsa

  • USA Dragons: Gift of the Night Fury (více)

Na Blpu nastává to nejkrásnější období v celém roce – vikinské Žránoce. Vikingové se těší, že je poprvé oslaví ve společnosti svých dračích přátel a pro všechny to bude nezapomenutelný zážitek. Jenže draci bez vysvětlení odlétají a nikdo nezná pravý důvod jejich náhlého zmizení. Zůstává jen Bezzubka, který nemůže létat samostatně. Sváteční veselí však nemůže propuknout naplno, pokud vám chybí někdo, koho máte rádi. Nastává proto chvíle odhalit velké dračí tajemství a přivést je zpátky domů. (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Nechápu! Mě tych 20 minut solidně rozsekalo, teda konkrétně nejvíc ten konec! Ta Powellova hudba je neskrotná a megalomanská, plus ty fly scény! Mět dvakrát husinu během krátkometrážního filmu v takové intenzitě, to jsem ještě nezažil. :-)). Nejenom hudba, ale i ta vikingská doba, cit pro příběh a nápaditost jde znatelně vidět i tu a je to boží. Moc fajné. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Většina úspěšných animáků poslední doby má své kraťasy s Vánošní tématikou a ani Dráčni nejsou vyjímkou. Jenže tato pohádba nikomu vecpe červeno bílí oblečky (Ono by se to k vikingům ani nehodilo) a ani se zde nezpívá. Příběh je pěkně vymyšlený , hudba opět pěkná a animace parádní. Bezzubka dělá opět ty krásné xichtíty a pohádka celkově potěší nejen menší diváky. Za mě 90% :) ()

Reklama

AdelleR 

všechny recenze uživatele

Vánoční kraťasy s sebou vždycky nesou trochu toho "eh" při sledování, ale jinak nemám vůbec co vytknout. Oproti pozdějším kraťasům je tu animace stále na úrovni filmu - a velmi si cením, že tvůrci zakomponovali prvek z tohoto příběhu nakonec i do celé trilogie, do posledního dílu. Je to úsměvné, milé, na Vánoce prostě ideální. ()

RomanT 

všechny recenze uživatele

Jakoby byla povinnost, aby měl každý animák svůj vánoční speciál. A většinou to nedopadne dobře, viz také letošní Doba ledová: Mamutí Vánoce. V případě Dragons: Gift of the Night Fury jde však o vzácnou výjimku, která příběh z doby svátků (nejde o Vánoce, ale vikingský Snoggletog) ztvárnila velice vkusným způsobem. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zatímco ve druhém vánočním příběhu Jak vycvičit draka: Návrat už není otec Škyťáka a naopak on má děti, zde je ještě klukem a draci žijí s nimi. Tento film navíc apeluje na to, že Vánoce se mají trávit s těmi nejbližšími a to se všemi. Od hlavních filmů se tento krátký zase tolik neodlišuje. Pravda je hlavně to, že zde hlavním hrdinům nehrozí žádné nebezpečí a tak musí jen odhalit jedno tajemství a strávit svátky společně. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film se měl původně jmenovat „How to Hatch Your Dragon“. (pajik)

Reklama

Reklama