Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nathalie žije úžasný život. Je mladá, krásná a má skvělé manželství. Ale v okamžiku, kdy její manžel zemře při nehodě, její svět se zhroutí. Několik dalších let se soustředí pouze na práci, své emoce nechává stranou. Pak nenadále, aniž by věděla proč, políbí toho nejnepravděpodobnějšího muže – svého kolegu, Markuse. Tento zvláštní pár se pak pouští na vlastní emocionální pouť; cestu, která vyvolává nejrůznější otázky a nepřátelství v práci. Můžeme opravdu ovlivnit způsob, jakým objevíme novou chuť do života? Nathalie a Markus, kteří objevili novou lásku, utíkají, aby dali svému vztahu šanci. Je to příběh o znovuzrození, ale také o jedinečnosti lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Francouzská romantická komedie, která - byť s francouzskými reáliemi - až příliš připomíná americké filmy s podobným námětem. Ale je tu Audrey a hlavně Pio Marmai, do kterého jsem už pár let platonicky zamilovaná. Nakonec to je asi to hlavní, na co tenhle film sází - na herce. Idea ženy, která se zamiluje do muže, totiž zas tak orginální není. Navíc ve filmu se vyskytují chyby (skleničky na stole ve scéně v čínské restauraci jsou jednou dnem vzhůru, podruhé zas stojí na nožičkách). To nic nemění na tom, že mě film bavil. A o to jde. O to a o Pia :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nežnosť sa síce tvári príjemne civilne, ale so skutočnosťou toho spoločného veľa nemá. A tým nemám na mysli to, že tu máme tento konkrétny, na prvý pohľad nevyvážený pár. Ale to, že vlastne na tom nič divné nie je, Markus síce nie je krásavec, ale je to normálny týpek a zase osobne sa mi viac ako okolím adorovaná Nathalie páčili ešte viac jej kolegyňa "ohováračka" a šéfova sekretárka. Najmä ak sa na vzhľad upriamuje film v dobe, kedy sa v spoločnosti viac akcentuje to, ako sú muži úspešní a koľko majú peňazí. Inak je to celkom príjemná romantika, ktorá nie je ničím výnimočná, ale občas poteší nápaditou montážou (zostrih vývinu vzťahu s prvým priateľom až po svadbu a záver v záhrade). ()

Reklama

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Řekni mi o tom - co se ti na ní líbí ? S ní mùžu být svým nejlepším já. To je krásne. Nasa krasna Amelia preziva tazke chvile po tragickej smrti jej manzela, az raz jedneho dna, cela zamyslena v praci pobozka svojho neznameho kolegu Markusa :) Amelia to chce ihned vziat spat, lenze Markusovi tento bozk zmeni jeho zivot. Ako to cele dopadne? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Audrey Tautou je dobrá herečka, je krásná, ale někdy prostě ani její talent a ani její krása nestačí na to, aby utáhly jeden celý film do zdárného konce. "Něžnost" má hezký námět. Je to námět, který je pro milovníky romantických komedií, které nejsou hloupé. "Něžnost" se tváří jako velmi umělecký film, ale ve skutečnosti není nic jiného než romantikou, která se snaží být komedií, nikoli třeskutou, ale pouze příjemnou, něžnou... no však to má v názvu. nejprve se film tváří jako sonda do jednoho příjemného vztahu. Rázem se ale mění v drama, aby došlo k největšímu zvratu ve filmu, který si následně zase plyne svým pomaloučkým tempem, který mi, nevím proč, připomíná francouzský venkov. Nikam se úplně nechvátá, všechno má svůj čas, navíc jsou tu komické figurky, které ale nejsou nijak absurdní, prostě jenom sem tam trochu zvláštní. Humor zde není bujarý, ale podávaný v malých dávkách, aby se zachovala lehká rychlost, kterou film zvolil. A tak se dvojice pomaloučku sbližuje, sem tam se jejich vztah trochu zamotá, ale jinak se není čeho bát. Svou pozvolností se film může změnit na nudu a nic na tom nemění ani okouzlující úsměv představitelky hlavní role. Příběh není velký, komedie není tak zábavná, je to všechno pojato velmi komorně, lidsky, něžně a ne zas až tak zajímavě. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/09/expendables-2-cerna-venuse-mame-papeze.html ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film, který bere jako samozřejmost, že se k lidem chováme podle toho, jak vypadají. A nejenom, že to příběh považuje za normální, ale ještě to zveličuje ad absurdum. Nikoliv jako kritický nebo humorný prvek, ale jako běžnou součást života. Proto se všichni k průměrně vypadajícímu Markusovi chovají - právě jen kvůli jeho vzhledu - jako k Hitlerovi, který omylem přišel na chanukovu večeři. A nad Nathálií všichni vzdychají, jaká že je úžasná a skvělá - a přitom je jen pěkná. ____ Snad nejhorší je, že tenhle postoj přijal za svůj i ústřední pár, takže Markus je vděčný za to, jaká krasavice a hvězda se k němu snížila a ona tak trochu blahosklonně poskytuje svoji záři obyčejnému člověku. ____ Film s povrchním poselstvím je navíc zbytečně natahovaný. /12. 10. 12./ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knižní předlohy Davida Foenkiose. (Terva)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama