Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nathalie žije úžasný život. Je mladá, krásná a má skvělé manželství. Ale v okamžiku, kdy její manžel zemře při nehodě, její svět se zhroutí. Několik dalších let se soustředí pouze na práci, své emoce nechává stranou. Pak nenadále, aniž by věděla proč, políbí toho nejnepravděpodobnějšího muže – svého kolegu, Markuse. Tento zvláštní pár se pak pouští na vlastní emocionální pouť; cestu, která vyvolává nejrůznější otázky a nepřátelství v práci. Můžeme opravdu ovlivnit způsob, jakým objevíme novou chuť do života? Nathalie a Markus, kteří objevili novou lásku, utíkají, aby dali svému vztahu šanci. Je to příběh o znovuzrození, ale také o jedinečnosti lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mám veru zmiešané pocity z tohto celého. Skôr sa to však nieslo v duchu takej melancholickej romantiky. Po tragickom začiatku prišla fáza, keď sa zrazu človek ocitne v situácii, o ktorej nikdy sám ani nepomyslel... Presne takto to prebiehalo aj u Nathalie a sama nevedela, čo ďalej so životom. Čo sa potom postupne začalo meniť, ale ako vravím - celé mi to prišlo také chladné a melancholické. Ale potešil opäť tradičný francúzsky humor, ktorý bol skôr skrytý "medzi riadkami" v podobe rôznych narážok a metafor. No a celkový dojem zlepšila ešte aj hudba a výber piesní, ktoré korešpondovali s dejom. Ale aj tak, čakal som oveľa viac... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Traumatický zážitek, jak z Ikey nábytek. Švéďák pindá s tůtou Tautou, hodinu a půl, já si hryžu nehty nudou, prstů už jen půl." Chudinka křehká květinka, kvalitně a drsně ušpiněná v Londýně, i zde utrpěla trauma jak řemen. Ostatně já taky. Ona z přesunu svého milovaného manžela z lože do rakve, já z toho, jak se dá zrakvit i film s dobrým námětem a špičkovou herečkou. Jednu hvězdu za ostrý start citově rozhárané truchlící Audrey a nečekaný polibek od šéfky v kanclu. Dal bych i druhou, z piety k zesnulému manželovi, ale to by mi mdlý scénář musel alespoň nakousnout, jaké že trauma v minulosti utrpěl náš políbený fousatý introverťák, že na rande furt dělal Zagorku a vůbec že se choval jak švédský slon v citovém porcelánu. Co já vím, třeba že se mu v pubertě něco nepovedlo s jeho dívkou... asi sestavit dle manuálu IKEA nábytek :-). ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ked sa povie Audrey Tautou, tak si vždy predstavím psychicky nevyrovnanu Améliu. Tu to nebolo tak extrémne, ale s prirodzenosťou to veľa spoločného nemalo. Vlastne vo filme nikto celkom normálny nebol, ani tá firma, kde pracovali. Ani romantika pre starších a pokročilých by nemusela byť natolko odtrhnutá od života. Tretia hviezda je len za úvodnú a záverdčnú časť, ktorá sa vydarila. –––– Zbožňuju vaše vlasy. Jel bych do nich na dovolenou. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že se u toho tak nasměju. Bylo to moc pěkný, probudilo to ve mně emoce, a i když jsem si u nějakýho toho dialogu říkala - jéžiš, co to kecaj - , tak celkově mám z toho filmu moc dobrý dojem. Audrey super - jsem ráda, že v ní nevidím jen Amélii, François alias Markus taky. Jen jsem nechápala, proč všechno to zděšení, protože mi jako odpudivej chlap vážně nepřipadal. Ničím. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Námět byl již mnohokrát zfilmován, ale tady se to podařilo s takovou lehkostí a elegancí, jak to umí právě Francouzi. Představitel Markuse je na první záběr až ošklivý. Ale s přibývajícími minutami, už když jde do svého domu ,,ovíněn" polibkem, stává se z něho neskutečný sympaťák. Po zhlédnutí jsem byla nabita pozitivní energií, což se mi nestává často. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knižní předlohy Davida Foenkiose. (Terva)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama