Reklama

Reklama

Špína Londýna

  • Velká Británie Dirty Pretty Things (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vystudovaný lékař Okwe (Chiwetel Ejiofor) je nigerijský přistěhovalec, který v Londýně pracuje jako taxikář a noční vrátný v hotelu. Přesto živoří na hranici chudoby. Sdílí pokoj s tureckou uprchlicí Senay (Audrey Tautou), která si v hotelu přivydělává jako pokojská. Coby nelegální přistěhovalci žijí Okwe a Senay v neustálém strachu z vyhoštění. Jednou v noci zatelefonuje Okwemu na recepci prostitutka Juliette (Sophie Okonedová) a požádá ho, aby se podíval na rozbitý záchod, kde na něj v ucpané míse čeká děsivý objev. Okwe to nahlásí řediteli Sneakymu (Sergi Lopez), který ho vydírá, aby mlčel. Okwe brzy odhalí centrum pochybné podnikatelské činnosti, což ho uvrhne do prohnilého londýnského podsvětí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Okwe (Chiwetel Ejiofor) je lékařem, ilegálně pracujícím v Londýně, přes den jako taxikář a v noci jako recepční v hotelu. Sblížil se s podobně postiženou (ilegálně pracující) dívkou z Turecka, Senay (Audrey Tatou). Kromě své nezáviděníhodné pozice ilegálních přistěhovalců (imigrační policie na každém kroku) zjišťují, že v hotelu se děje něco velmi divného (přeci jen, každý den nenacházíte lidské srdce vyhozené do záchodu). Společně zjišťují cenu lidského života (10000 liber za ledvinu, případně pas) a ještě více se zaplétají do problémů s překupníky lidských orgánů. A Okwe, jakožto lékař (a taky dobrák od kosti), to nemůže nechat jen tak... Na jedné straně dost drsné téma, na druhé straně "pochybný" milostný vztah mezi oběma hrdiny.. Zatímco Chiwetel Ejiofor je ve své roli velmi přesvědčivý (že by natáčel ilegálně ?), Audrey mi tady moc neseděla (přeci jen, film má k Amelii hodně daleko, a romantickej kukuč je dost málo)... Plus mínus 3 a půl hvězdičky, ta neviditelná půlka je za skvěle vyřešený konec (teda ne úplnej konec, ale chvilku před)... ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Dirty Pretty Things jsou ledovou sprchou pro nekritické milovníky Londýna. Knightovi a Frearsovi se podařilo dokonale rozbourat růžové turistické vize o tomto městě a předkládají nám sondu do jeho prohnilých útrob. A v tomto případě se takovýto pohled z druhé strany zatraceně vyplatil - i přes na první pohled těžce nezajímavé téma a vizuální zpracování ne nepodobné německým kriminálkám jsem se bavil od začátku do konce. Audrey Tautou byla pak již pouhou třešničkou na dortu. ()

Reklama

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Myslím, že hocjaké pomyslenie na ubytovanie v hoteli momentálne nechám na neurčito. Film ma nejak hlbšie nezasiahol. Možno pri konci, keď to parádne vygradovalo. Celkovo to bolo dosť kruté, ale taký je koniec koncov asi život emigrantov. K Audrey mi viacej sedí francúzština ako angličtina. Aj v "anglickom znení" však bola perfektná ako ona vždy zvykne. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Napínavý film, jehož největším kladem je syrová realističnost, se kterou je nám představován "podlondýn" ve kterém se obchoduje s orgány přistěhovalců... Zajímavé téma, realistické zpracování, až dokumentárně pojaté,což v některých chvílich působí dost chladně na celovečerní film... Každopaádně za to stojí minimálně kvůli oboum hercům v hlavní roli.. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Drama, romantika, stín hororu, thriller, od všeho malinko, ale namíchaný koktejl je nakonec vyvážený. Možná se mi po skončení zazdálo všechno trošku přeexponované a nepravděpodobné, což možná vzniká tím, že se film chvílemi tváří jako by měl být autentickým snímkem životů nelegálních emigrantů a nikoliv vyfabulovaným příběhem, kde by to člověk akceptoval snáz. Ale celkově - moc pěkný zážitek. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • První role, ve které Audrey Tautou mluví anglicky. (ČSFD)
  • Okrem angličtiny zaznie vo filme španielsky, francúzsky i somálsky jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama