Reklama

Reklama

Spring Breakers

  • USA Spring Breakers (více)
Trailer 1

Čtyři sexy středoškolačky se rozhodnou vyloupit fast food, aby měly peníze na krátkou jarní dovolenou. Jenže to je jenom začátek… Při oslavách v motelovém pokoji se zábava zvrhne a překročí zákonnou hranici. Dívky jsou zatčené a stanou před soudem… pouze v bikinách se ocitnou v soudní síni, kde za ně překvapivě zaplatí kauci nechvalně proslulý místní gangster Alien (James Franco). Alien vezme dívky pod svá křídla a začíná ta nejdivočejší jarní jízda, co pamatují. Na oko drsný Alien má i citlivou stránku, a tak si ho mladé školačky zamilují a vydávají se společně na prázdniny, o kterých se žádné z nich ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (578)

H34D 

všechny recenze uživatele

Již brzy po nejasném, přelétavém úvodu, pestrých barvičkách a "prázdninové" hudbě vám dojde, že tento film nebude o strukturovaném příběhu, výpovědi o "čemkoliv" a dokonce ani o postavách! Spring Breakers stojí a padají na uvolněné teenage atmosféře. Jedna chlastačka střídá druhou, do toho občas nějaké pubertální koze uteče koza, nikomu není jasné, co se děje a to povětšinou ani divákům. Herecky vyniká jen skvěle stylizovaný Franco, ústřední čtveřice naivních kravek není ani do konce filmu jednoznačně rozeznatelná, či nedej bože charakterově vykreslená... Naštěstí cílevědomá režie drží tento "líbivý" pop-útok na náctileté pohromadě. Výsledek sice nemůže být vzdálenější meditativně-drogovému Vejdi do prázdna, ale nudit se snad nebudete. 5/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Cítím velké rozpaky, protože jsem čekala všechno možné, když jsem četla biografii Harmonyho, ale tohle byl hodně silný neředěný filmový odvar, který každému rozhodně nebude chutnat. Co to bylo ? Ze všech stran na mě Spring Breakers házel gejzíry barev, drog, smíchu, pití, sexu......a to všechno se slévalo v jednu silně deprimující duševní prázdnotu, kterou nelze nepostřehnout u mnohých dnešních teenagerů. Kdo ví, skoro jsem podlehla podezření, že sám Harmony to režíroval pod vlivem drog, protože nám to na tom talíři naservíroval hodně drsně a naturalisticky bez jakývkoliv servítků. Tohle je ten úžasný únik od reality a stereotypu všedních dní ? Na konci jsem se tvářila jak ty holky v bouráku. Při tomhle filmu jsem si vzpomněla na jednoho mého spolužáka, který měl všechno, bohaté a vlivné rodiče, velkou vilu a on sám byl velmi inteligentní kluk. ale nějak se to v něm všechno vzpříčilo a začal bojovat proti životu, který považoval za pokrytecký a stereotypní po svém. Přestal chodit do školy, začal pít, pak se přidaly drogy, až jednou pod jejich vlivem způsobil smrt svého kamaráda. Když jsem ho po letech potkala a ptala se ho, jak se mu daří, tak mi odpověděl, že pak dlouho chodil na psychiatrii a teď dělá někde vrátného. Měl všechno a přesto jeho duše zela prázdnotou......... ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Stačilo přežít úvodní půlhodinku, než přijde BALLR a nakopne celou show. Miluju ten neonovej svět, barvičky, lolitky, pláž, zbraně... Korineovo popelnicový porno mě málem uspalo, zato tomuhle zmrdání MTV generace do zadku svým vizuálem a zásadní presencí Jamese Franca vůbec nešlo odolat. Scéna s Britney "Everytime" - geniální. [repeté: Aero Double Feature 2019] ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Výsledná podoba snímku je totální protipól k tomu, co jsem od něj původně očekával. Šel jsem do toho s vidinou čistokrevné puberťácké masturbace nad pozadím Seleny Gomez a jejích kamarádek, kterou by takový Stifler shrnul jednoduše slovy "dudy, kozy, cecky, vemena", ale nakonec jsem dostal naprosto vážnou kriminální zápletku se zpracováním tak provokativním, neotřelým a ironickým, že zkrátka nešlo odolat. Korine se mi vysmál přímo do obličeje, natočil si to po svém a podle vlastních pravidel a povedlo se mu to nadmíru dobře. Škoda jen, že v závěru už to s tím smíchem trochu přehnal a že některé "vtipy" opakoval tak často, až ztratily úplně na věrohodnosti. A hlavně je škoda, že Selena se v půlce filmu zbalila a už se neukázala :-) Docela zajímavé překvapení, ale na víc jak 55% to po prvním shlédnutí bohužel nemá. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Doteď vlastně nevím, na jakou skupinu lidí tento film cílí. Každopádně vás buď film bude bavit, nebo ho budete nesnášet. Má totiž svůj vlastní osobitý styl, který určitě nesedne každému. Celý film je stejně zhulený jako jeho postavy a dává to najevo neustálým opakováním monotónních a jednoduchých dialogů. Je tu však James Franco, ačkoliv jsem ho ze začátku skoro nepoznal, protože jsem si ho do takové role nedokázal představit. No ale je tu, a je to drsňák...85% ()

Galerie (102)

Zajímavosti (22)

  • Jako inspirace pro postavu Aliena, kterého ztvárnil James Franco, posloužilo několik skutečných osob, a to konkrétně rappeři Riff Raff a Dangerous, téměř neznámý rapper z Floridy. (hynn3k)
  • BBC zaradilo film na 74. miesto vo svojom rebríčku najlepších filmov 21. storočia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama