Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V roku 2002, čiže už za súmraku klasickej animácie, vznikol snímok, ktorý sa môže pochváliť. Jednak namakanou vizuálnou stránkou, ktorá predsa len ( a pre mňa, ako zástancu old school všetkého možného týkajúceho sa tvorby filmu dupľom ) oživí priestor na plátne lepšie, ako CGI, jednak príbehom, ktorý sa proste preniesol ešte ďalej, než bol kedy napísaný a jednak strhujúcou hudbou Hansa Zimmera, uvedomujúceho si, na akých inštrumentalizáciách fičal na počiatku 90. rokov. DreamWorks Studios mali talent, diváci to však nie stále ocenili. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jednoduchoučký příběh divokého mustanga chyceného lidmi a snažícího se následně dostat na svobodu. Scénář táhne celý film dolů, protože je naprosto fádní, neoriginální a velmi tendenční (indiáni jsou tááák hodní, laskaví a kamarádští, život s nimi je pro koně hotový ráj). Na druhou stranu, vyrovnává to úžasné technické zpracování, téměř vrchol 2D animace (samozřejmě notně podpořené 3D CGI), takže když se jen tak pobíhá krajinou nebo před něčím utíká, celé navíc podbarvené nádhernou hudbou Hanse Zimmera a písněmi Bryana Adamse, jde o dechberoucí scény. Ale nudu úplně nezaženou, takže nakonec lepší 3. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6.5/10). Animák, který je spíš pro malé děti, ale i mě bavil.. Byly zde krásné záběry divokých koní, krajiny a tohle všechno krásně dokreslovala jako vždy znamenitá hudba Hanse Zimmera. Hodně se mi taktéž líbily autentické zvuky koní, které filmu dodávají odlišnost od ostatních rychlokvašek o koních. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

I v roce 2002 ještě převládala 2D animace a někdy jako v tomto případě to nebylo vůbec na škodu. Klasická pohádka o mustangovi a jeho cestě za svobodou, přátelství s indiánským klukem a i láskou nemá chybu a je nádherná. Koně tu nemluví což je dobře, protože pouhým řehtáním a pohledy dokáží vyjádřit prakticky cokoliv od vzteku, smíchu až po lásku. A hlavně je tu hudba - Zimmer je můj nejoblíbenější filmový skladatel a Bryan Adams neoblíbenější zpěvák, takže už jen za tu nádhernou hudbu a skvělé písničky 5* Here I Am, this is me, there´s nowhere else on Earth I´d rather be... škoda že Adams nikdy za svoje písničky k filmům nedostal Oskara... ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Spirit divoký hřebec je v mých top filmech z prostého důvodu - Hans Zimmer. Jako zkuste se zaposlouchat do té hudby hned od začátku... tak... už víte proč? To je prostě UNIKÁT!!! Je neuvěřitelné, jak Hans Zimmer dokáže z takové hudby udělat prostě světovou hudbu, která je obklopena nádechem koňských hřbetů a kapkou Vinnetou. Samozřejmě nesmím zapomenout na unikátní příběh který je netradiční v tom, že v animovaným filmu nemluví zvířata, tak jak to známe a i tak dokážeme zamáčknout slzu na konci filmu, u které díky té hudbě je to prostě neuvěřitelný doják. Už díky těm písničkám se umístil tento film k top 10 a rozhodně to měnit nehodlám! Je to drsný, je to napínavý, je to smutný ale zároveň začátek něčeho nového. V zásadě si myslím, že pokud jste tento film neviděli a i já, který moc koně nemusím, tak věřím, že tenhle film bez ohledu na to, že animované filmy jsou spíše pro děti, tak tenhle je pravý opak - je pro všechny! I pro koně, protože se tam prakticky jen řehtá. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Film mal mať pôvodne pokračovanie v podobe druhého filmu, v ktorom mal mať Spirit syna Tornada a dcéru Thunder. Film nakoniec nebol vydaný, pretože panovala neistota nad ziskovosťou filmu. (Krnac)
  • Zvuky, které vydávaly koně ve filmu, byly zvuky opravdových koní. (Soundtrack)

Reklama

Reklama