Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (190)

joker.george 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl mě zcela odrovnal, tak ten druhý byl pro mě pravým opakem. A teď už konečně něco k poslednímu přírůstku. Ip Man je pořád sympaťák a nejen jeho bojovým uměním se dá stále kochat (výtah), i když s realističností nemá nic společného. Příběh trochu drhne, už nedokáže tolik strhnout a chybí v něm skutečný respekt budící protivník, ale chuť jsem si spravil. Osobní linka byla zakončena s citem. 3,5* ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Trojka určite lepšia ako prequel Zrodenie majstra a dokonca o niečo lepšia aj ako dvojka. Samozrejme, jednotke sa môže rovnať iba súbojmi. Práve na nich a na charizme Donnieho Jena môže stavať toto priame pokračovanie. Tyson je síce lakadlo a jeho súboj s hl. postavou je efektný, ale aj vtieravý a silne pochybujem, že by hocaký boxér dokázala odolávať všestrannému kung-fu umeniu, a to ešte takémuto veľmajstrovi z veľmajstrov. Dramatický príbeh neostal nič dlžný predchádzajúcim filmom, aj keď do neho primiešali zbytočne veľa linií. Spracovanie je kvalitné, nechýba napätie, akcia a aj vtip s Brucom Leem. A záverečný wing-čun súboj vsutku parádny, pokojne mohol byť aj dlhší. ()

Reklama

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Trochu jiné, než jsem čekala podle toho, co jsem si o tom předtím přečetla a viděla, ale pořád paráda. Nejvíc mě asi překvapila mini role Mikea Tysona. Podle toho, jak byla jeho účast v tomhle filmu prezentována, jsem čekala hlavního záporáka a on se tam jen mihne a sotva promluví. Ale možná jen dobře, protože jeho hraní byla celkem bída, kromě souboje teda. Přišlo mi to i jiné oproti předchozím dvěma dílům. Sice nechybí parádní souboje na hole, meče a pěsti, ale trojka se hodně zaměřuje taky na Ip Manův osobní život. Donnie se opět vytáhnul a Max Zhang mu slušně sekunduje, finální souboj prostě bomba. Přeloženo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Není nad to si tu vesměs západní kinematografii proložit něčím východním a vůbec nejlépe něčím hongkongským. Donnie Yen byl vždycky číslo 3 (Za Chanem a Li), ale rád na něj koukám, i přes jeho omezený výrazový rejstřík. Kung-fu se vždycky oháněl uměl a již tradičně má tenhle třetí kousek výborně zvládnuté akční pasáže, které prostě u hollywoodských spektáklů vidět zpravidla nejsou. U provazování příběhu to trošku drhne a Mike Tyson je jedno velké wtf, v závěru ale přijde i na nějaké ty emoce a celkově jsem se poměrně dobře bavil...7/10 ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Mistr Ip se musí vypořádat s několika problémy. Rodinnými, i takové Ty všední, kdy si chce na něm kdekdo zchladit ego. Jasně, že se nejedná o takovou pecku, jako byl první Ip Man, ale i tady postupem času film graduje. Takže čím déle ve stopáži strávíte času, tím lepší zážitek. Mohl jsem dát solidní tři hvězdy, vzhledem k prvnímu dílu, ovšem třetí Ip, je o něčem jiném. Ukazuje hlavně, jak se Ip musel vypořádat s rakovinou své manželky, která roku 1960 odešla, tam nahoru. Donnie Yen je potřetí stále skvělý a role Ip Mana, je prostě jeho. Myslím, že silné tři hvězdy, ale za mě čtyři, jsou na místě. ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v Hong Kongu, jeho natáčanie prebiehalo v juhočínskom meste Fo-šan. (MikaelSVK)
  • Konzultanty na Wing Chun byli u flmu bratři Ip Ching a Ip Chun. Jejich otcem byl mistr Ip Man. Mezi nejslavnější studenty, které vyučoval, patřil Bruce Lee. (Rominator)

Reklama

Reklama