Reklama

Reklama

Koncem 90. let zaznamenala kriminální a drogová scéna na Islandu drastickou změnu, kdy z relativně malého a nevinného světa drobných zločinců a příležitostných dealerů přerostla ve vysoce organizovaný a násilný průmysl, který funguje dodnes. Film se odehrává v bouřlivých časech a je postaven jen na hrstce skutečných událostí té doby. Líčí revoluci Extáze, ozbrojené bankovní loupeže, rozsáhlé pojišťovací podvody a největší zátah proti drogové mafii v historii země. Všechny tyto události velmi hluboce otřásly islandskou společností, hlavně kvůli jejich vysoce profesionálnímu provedení. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ymič konzervativního ostrova upjatých požíračů ovčích hlav a poklidně prcajících vřídel se právě rozpadl jako kariéra psychotické skřehotalky Björk. Když na to příjde, umí i islandští drsoni řádně protáhnout kokain, děvky a dokonce i sami sebe, a ani si moc nezadají s jejich makarónsko - židáckými, zaoceánskými kolegy. Opravdu překvapivě hustá polívka ze skopových mozků, která mi ukázala, že si mám na svou plánovanou cestu na Island kromě gumáků, laxativa, masti na hemoroidy a Lutherovy bible přibalit i bongo. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

severská gangsterka. vypilovaná do maxima ve,které se divák ,který má k dispozici pouze titulky,velice těžko orientuje.Děj je nabitý akcemi a gradován ke konci který vám je dodán momentem, kdy se opět sejdou klíčové postavy, během těch pár sekvencí tak akorát jste napínáni a....trhni si! Fakt dobrý. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Euforie není zadara-"Něco ve mě nechtělo přestat". Výlet na největší ostrov a jeho narkomafii. Pokud se vypořádali s mafii stejně rychle, jako když v roce 2008 jejich stát zbankrotoval a nyní jsou na rozdíl od Řecka v pohodě, tak klobouk dolů. I když Ďábla neobelstíš tak snadno. Pojišťovací podvody na "bouračkách" měli celkem vymakaný. Hierarchii obchodu taky, akorát sem nepochopil, proč na klíčových postech byly smažky. Jasně dají se snadno ovládat, ale jsou stejně dobře nepředvídatelní a nespolehlivý. (usmažil si mozek). A volá maminka" Našel jsem si tady fajnovou práci"...Jo a Trainspotting je jen jeden. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Toti, co to děláš?" ,,Tohle je, drahá matinko, dextro-amfetamin fenylpropanolamin. Speed!" Sex, drogy a Rock and roll. Tedy hlavně drogy...ovšem:,,Pašování drog na Island není žádná prdel." A dojde i na sex - příjemný, vášnivý, ale i násilný za trest (jo, když si jeden nehlídá zadek, může se pak jen a jen divit). Stejně jako Nettrass i já chvílemi viděl Bony a klid. Tahle jízda je ale mnohem drsnější. Výborná kamera a ještě lepší hudba (žádné ty americké cajdáky). Špinavý film o podsvětí na severu, kde to vypadá, jako by půlka ostrova prodávala drogy a druhá půlka je sjížděla. Pro ránu se nejde daleko, hlavy sice nelítají, ale ruce ano. A šťastný konec! tedy jak pro koho... jo a Thor Kristjansson vypadal chvílemi jako J.Depp. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Drogy sú zlé. A na Islande ešte viac. Všetko sa to začalo nevinnou bitkou v bare a stretnutím toho správneho kamoša. Dobre natočené, skvelý príbeh. Malo to ale zopár hluchých pasáži a taký predvídateľný dej bez nejakého zvratu. Pridaná hodnota je ale vysvetlenie celej tej siete. DObrý návod ako zbohatnúť. 3 z 5 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Přibližně ve 100. minutě lze v pokoji Stebbi Psycho (Porvaldur David Kristjánsson) vidět plakát skupiny Metallica z jejich alba Ride The Lightning z roku 1984. (Terva)
  • Film byl spolufinancován Islandským filmovým fondem, který přispěl částkou 64 milionů islandských korun, což byla téměř polovina celkového rozpočtu filmu. (Terva)
  • Pro nedostatek financí trvala produkce filmu více než 7 let. (Terva)

Reklama

Reklama