Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (120)

predators 

všechny recenze uživatele

Opět nic složitého pod sluncem. Dejte 15-ti letému japonci katanu s obráceným ostřím a dobré srdce, proti postavte několik pomatených, opět japonských bytostí s největším gzichtem včele, pořádně tomu naložte stopáží, srdce ryvnými výlevy a slušným audiovizuálem a dostanete průměrnou samurajskou vyvražďovačku, kterých je minimálně v poslední době jako šafránu. 60% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Poriadna samurajská mlátička, ktorá v niečom nesie odkaz klasických samurajoviek a v niečom je poriadne moderná. Pôvodnu predlohu nepoznám, ale tento mix je asi aj jej najsilnejšou stránkou. Ale aj efektné súboje, v ktorých sú jemne zapracované špeciálne efekty, spĺňaju tie najprísnejšie kritériá. Radosť sledovať. Horšie je to už s obsadením a klišé štylizáciou postáv. Hlavne hl. hrdina vyzerá ako mix dievčaťa a vlasatého 16-ročného chlapca. Jednoduchý príbeh s klasickou eskaláciou zasa nesie presne dané kontúry, ktoré ničím neprekvapia. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dobrá blbost, místy nudná, místy s filoz. kecama, proč nezabít, když se zabít musí. Další šikmooká hádanka, která chce řešit samurajský kodex a morální dilemata, ale spíše nudí než nutí zamyslet se nebo se u snímku bavit. A navíc souboje nic extra. Jo, a ten hlavní šermíř, to je teda zjev - dyť působil ještě víc žensky než nejhezčí ženská ve filmu. Hrůza. No, aspoň to má několik málo vtipných momentů. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Ani ve snu bych nevěřil, že se povede udělat hraný remake Kenshina. Čekal jsem tragické herce, wu-sia létání a béčkové kulisy. Přitom prostředí je fantastické, bojové scény jsou přesně ve stylu původního seriálu a většina herců předvádí na jejich schopnosti životní výkony. Jen je škoda, že se tam toho snažili nacpat tolik. Obzvlášť prostřihy do minulosti byly zbytečné a matoucí. Díval jsem se na film se dvěma nezna-kenshinovcema a velkou část filmu jsem musel vysvětlovat, proč se co děje a tak, takže nevím, jak to bude fungovat, pokud jste neviděli seriál nebo nečetli mangu. V každém případě to bude více stravitelné, jak 90% hraných akčních historických filmů, takže dobrá volba na zabití večera. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Původní anime jsem neviděl, ale námět byl přesně podle mého gusta. Excelentní legendární šermíř se snaží vykoupit ze své temné minulosti a zapomenout na potoky krve, jež jí provázely. Co se zpracování týče, tak akce a šermířské souboje jsou vážně prvotřídní, ovšem příběhová vata okolo se především ve druhé půli začíná až nepříjemně táhnout a dokážu si představit, že by před závěrenou ztečí padouchova doupěte zaúřadovaly střihačovy nůžky. Z celkového pohledu tak trochu pokulhává délka filmu v porovnání s jeho obsahem. I přes tyto drobné výtky se Kenshin Japoncům povedl a další podobnou záležitost budu s chutí vyhlížet. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)
  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)
  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)

Reklama

Reklama