Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 1

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (120)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený samurajský fantasy filmek, ve kterém jsou skvělé souboje, kdy dva bojovníci čelí desítkám protivníkům. Choreograficky je to parádní. Příběh o samurajovi, který se zapřísáhne po velké bitvě, že už nikoho nezajije, je pěkný. Postavy jak kladné, tak i záporné se mi líbili. Jediný, co bych filmu vytknul byla hudební stránka. Radši bych slyšel něco víc klasickýho a melodičtějšího, než ve filmu je. Předlohu filmu jsem sice neviděl, ale filmek se mi líbil hodně. Za mě 80% :) ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Snímků o udatném muži s obráceným ostřím vzniklo v průběhu let několik a každý má něco do sebe. Nehledě na neuvěřitelný atletický výkon hlavních protagonistů hrají roli nádherné exteriéry, vychytané kostýmy a půvabně zachycené vztahy mezi jednotlivými postavami, zejména pak mezi Kenšinem a jeho vyvolenou. A kdo má rád akční nářez a trochu té extravagance, ten bude chrochtat blahem. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Keiši Ótomo přichází s dílem, kterému se velmi dobře daří pojit poetiku klasických samurajských snímků s nadsázkou animované japonské školy. Putující samuraj Kenšin sice není dechberoucím akčním snímkem, na který si ještě dlouho budete pamatovat, ale je to právě ta výše zmíněná atmosféra, co jej tahá vzhůru. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Další filmová brána otevřena...tentokrát ta japonská (že jsem ale s tou japonštinou bojoval..... zněla mě taaak divně, brrr to bude ještě boj). No a jak jinak než stylově, neskutečnou samurajskou jízdou. V těch vrcholových fázích, naštěstí mluvily jen meče a to teda hustě! Zvláště závěrečná půlhodinka nabídla doslova samurajskou nirvánu lemovanou mnohonásobným akčním orgasmem :-) ale nejen akcí živ je člověk a tady se povedl i děj a myšlenka. "Žít mečem a zemřít mečem. Pro nás není jiné cesty" to zní krásně samurajsky.....ale přesto hlavní hrdina ukázal, že to může jít i jinak..... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Poriadna samurajská mlátička, ktorá v niečom nesie odkaz klasických samurajoviek a v niečom je poriadne moderná. Pôvodnu predlohu nepoznám, ale tento mix je asi aj jej najsilnejšou stránkou. Ale aj efektné súboje, v ktorých sú jemne zapracované špeciálne efekty, spĺňaju tie najprísnejšie kritériá. Radosť sledovať. Horšie je to už s obsadením a klišé štylizáciou postáv. Hlavne hl. hrdina vyzerá ako mix dievčaťa a vlasatého 16-ročného chlapca. Jednoduchý príbeh s klasickou eskaláciou zasa nesie presne dané kontúry, ktoré ničím neprekvapia. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)
  • Bitka v kuchyni sa natáčala 24 hodín v kuse. Herec Munetaka Aoki (Sanosuke Sagara) priznal, že to bolo extrémne náročné. (ywo666)
  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)

Reklama

Reklama