Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (CinemArt)

(více)

Recenze (581)

Plaque odpad!

všechny recenze uživatele

Veľká čínska kokotina, asi tak sa to dá v skratke zhrnúť. No, aby som nebol príliš skúpy na slovo, tak... Nečakal som žiadne historické reálie. Na čo aj? Žáner filmu je predsa úplne inde. Preto som sa vôbec nepozastavil nad tým, že Matt Damon sa naučil chytať veľryby v Španielsku alebo nad tým, ako sa musí chudák Temudžin obracať v hrobe, keď jeho armádu vykreslili v tak výrazných zelených farbách... Napokon aj na začiatku filmu to bolo jasne povedané, že ide o legendu. Čakal som teda typické fantasy a prvých 10 - 20 minút to aj vyzeralo, že dostanem presne to, po čo som prišiel. Potom sa to však zvrhlo na nejakú poriadnu grcanicu, ktorá v sebe obsahuje všetky chody predchádzajúceho dňa. Miestami som už ani neveril, že vydržím do konca. Tak najprv ma pobavila armáda čínskych Power Rangers, ktorí síce cvičili a pripravovali sa na tento boj nejakých tých 60 rokov, ale stali sa z nich nekompetentní debilovia v momente, keď sa na scéne objavil čínskoeurópsky Robin Hood so svojim parťákom. Armáda na čínskom múre mala nacvičenú super ekvilibristiku a la Cirque de Soleil s prvkami starovekého bungee jumping a tak ďalej. Avšak proti primitívne vyzerajúcim, stále iba škriekajúcim a tlamu otvárajúcim zeleným psomarťanom im to bolo úplne na hovno. Pretože morálne ponaučenie tohto filmu spočíva v prísloví - nesúď podľa obalu. Zo zelených kokotín sa nakoniec stali absolútne sofistikované zelené kokotiny, ktoré však zostali primitívne nielen svojim počtom, ale aj zjavom, fungovaním a celým nápadom. Navyše tie oči, ktoré fungovali ako všetky hlavné orgány a po zásahu okamžite nastala smrť, ma poriadne iritovali. A tak sa namiesto poriadnej mely skupina zubatých stavebných inžinierov odhodlala k počinu skutočne nevídanému. Za dva krátke útoky prekopala Eurotunel La Manche pod Čínsky múr a partia primitívnych Power rangers, ktorá celý čas dostávala pekne na hubu musela naštartovať svoje teplovzdušné balóny šťastia, aby mohla ratovať Peking. Do toho všetkého vstupuje náš európsky Robin Hood, ktorý síce nevie ani proti čomu bojuje, ale ako skúsený to Zajcev triafa priamo do očí. Na múre nedokáže zabiť jednu príšeru ani celá skupina obrnených a vycvičených Číňanov (to sa pritom hovorí, že by nás aj čapicami ubili), ale Matt predvedie niekoľko kĺzačiek, že by zahanbil aj chlapcov z Barcelony a pritom strieľa z luku ako najväčší frajer aj z tých najnemožnejších pozícii. Orlando Bloom by mu mal uštedriť zopár otcovských faciek za túto bohapustú a nepodarenú vykrádačku Legolasových trikov. A nakoniec ten najprimitívnejší záver zo všetkých, keď sa im podarí pažravú matku zostreliť prskavkami, ktoré zostali zo Silvestra. V lete a skoku a la Spiderman, šup rovno do do stredu... No jedným slovom strašné. Jediným vtipným a zábavným prvkom, boli pasáže s Pedrom Pascalom, čoby drsňáckym kamošom Tovarom, ale inak som sa modlil za záverečné titulky. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Proc to vubec nekdo natocil? Vzdyt to je skvar, jeden nesmysl za druhym, logika v deji naprosto zadna. Jedine, co mozna stoji za zminku, je celkova graficka stranka, ale ta opet vyhrava nad vsim a tak vam nakonec bude strasne prekazet. Bohuzel, Matt Damon zacal hrat v beckovych filmech. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Docela to šlo , ale škoda že třičtvrtě filmu byla v čínštěně to ten debil co dělal režii dabingu nemohl nadabovat i dialogy v čínštině a říkám DEBIL !!!protože nepochopil , že spousta lidí neumí anglicky to je to tak těžké myslet!?!?! A když už tam chtěl mermomocí tu čínštinu , aby to bylo "IN" tak tam mohly být alespoň české titulky takhle není víc jak půlce filmu rozumět!!!!!!!!!!!!!!!!!No naštěstí v souboru MKV ty titulky jsou!! ()

wanry02 

všechny recenze uživatele

Po pročtení několika komentářů jsem si nedával velké naděje, ale kupodivu jsem spokojen. Film měl sice mnoho vad a nejvíce jich bylo v příběhu. Ale díky vysokému rozpočtu vypadal vizuál úchvatně a i když to nebyl od Matta hvězdný výkon, já jako jeho velký fanda jsem byl spokojen a můžu říci, že se jedná o průměrný až lehce nadprůmělný film. 75% ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

Pořád se nemůžu rozhodnout jestli to je jen píčovina, nebo zábavná píčovina. Je tam vidět snaha nacpat se někam k filmu 300, ale povedlo se to jen napůl. Možná ani to ne. Každopádně pokud se někomu líbilo 300 a už delší dobu podobný snímek postrádá, může na to s klidem kouknout. Neni to sice tak komiksovo/artově animační, ale jinak je to velmi podobný. Nechápu to herecký obsazení. I když ten Defoe je tak přesvědčivej, že muže hrát i v píčovině a ta jeho role vyzní fakt velice vážně, dalo by se říct na oskara :D ()

Domas88 odpad!

všechny recenze uživatele

A tohle je co? Ještě, že jsem se nevyhecoval jít na tohle do kina, díky, že jsem byl ušetřen, protože za tohle platit peníze, popcorn, colu,.... Fuj, je mi zle! ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Když zapomenete na historii a budete se těšit jen na velkorozpočtovou fantasy, tak Velká čínská zeď rozhodně nezklame. Podoba s Warcraftem nebo Mumií: Hrobem dračího císaře. ()

kadles 

všechny recenze uživatele

Démon jako Legolas je pro mě naprosto nepřesvědčivej. Slibnej moment je pro Čínu vrchní velitelka Zdi. Možná se za 50 let dočkáme i v reálu. ()

Mograine 

všechny recenze uživatele

Čínská kultura má jedny z nejlepší a nejokázalejších legend, pověstí a mýtů, proto jsem neodolal a musel jsem se podívat na Velkou čínskou zeď. Faktem je, že s tímto mýtem jsem se ještě nesetkal a dle mého názoru bych mohl konstatovat, že pan režisér odvedl dobrou práci. Pan Damon, díky svému charismatu, tomu udává až svižné tempo, pan Packal má mé sympatie, díky tomu, že už nehraje slaboduché kokoty a opět můj oblíbený Wilem Dafoe opět ukázal světu, že by se na něj nemělo zapomínat jako na herce. Vesměs se jedná o celkem pěkné vizuální hrátky, bohužel místy až přehnané. Originální příběh neznám, ale mám za to, že se jedná o vcelku originální zpracování. Já se nenechal zmást nízkým hodnocením jako většina potratů zde a v tomhle snímku vidím potenciál, tudíž krásné a úctyhodné 4 kule. ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Nic převratného,taková čínská jednohubka se třemi známějšími neasijskými herci.Obludy nebyly zase tak špatné,ale jinak slabota,asi si to za chvíli ani nevybavím!!! ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Hybridi (bohové si rádi hrají) - What god made those things? Přesně! - Docela nezvyklá otázka, ne? Za celou dobu Starcraftu nepadlo o puvodu Zergu ani jediný slovo, případně to byla biologická zbran, a ted je to samá božská podstata - In this army we fight for more than food or money. We give our lives to something more - Xin Ren is out flag (mean trust). Trust in each other (možná v příštím životě) - Naše společnost mě naučila nevěřit nikomu - In all ways, at all times - Im alive today, bcs I TRUST no one - Men must learn to trust, before he can be trusted - Then you were right. We are not the same - Stay vigilant. Next attack is comming - The Tao Tei will RETURN - Rise every 60 yrs - Nameless Order - The GREED of men is not that different from the Tao Tei - Velice poučnej snímek - The strong také what they want - Nemužeš ji jen tak opustit - Are you sure you dont want to go back? - Story by Edward Zwick n Marshall - Pěkný, já mám rád tydle legendy romance - Jing Tian (ta je krásná) - Připomínalo mi to Dragon Age - Hudba, musím si stáhnout soundtrack - Jinak barevně to bylo v pořádku, modrá je ženský element (zrovna dva dny zpátky jsem o tom četl – tydle shody se mi dějí v poslední době pořád) - Trochu slabší střed a konec, ale pořád se na tu prcinku dobře koukalo ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taký klasický digitálny blockbuster s vôňou drahého Hollywoodu, ale financovaný Číňanmi. Už si zrejme aj oni chceli vychutnať ten pocit, keď masovému divákovi naservirujú vizuálno-orgazmické creme bruillé na ten ich ázijský spôsob. A ono to celkom aj fungovalo, keby tu už podobných výplachov nebolo na tucty. Matt Damon síce potešil, Pedro "Peňa" Pascal ešte viac, ale celkovo mi to prišlo ako CGI béčko bez akéhokoľvek pútavého a originálneho nápadu. Opísať nejakú legendu a "ošatiť" ju do vizuálneho lesku je síce fajn, ale občas to proste nestačí. 55 % ()

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama