Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události. (lola3121)

(více)

Recenze (246)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dost tazko sa tento film hodnoti z filmarskeho hladiska, kedze vacsinu ludi odrovna uz samotna tema. Prva polovica filmu v ktorej sledujeme vsetky tie svinstva, ktore pachali na detoch ani mna nenechala chladnym a bol som z nej riadne zhnuseny. Druha polovica v ktorej sa odkryje hlavna myslienka tohoto filmu, behom ktorej sledujeme ako velmi je Korejska spolocnost skorumpovana, zalozena na znamostiach a zakony absurdne ma bavila ovela viac a to napriek tomu, ze svojim sposobom sa v nej deju este väcsie svinstva ako v prvej polovici. Vysledkom je kvalitny film na ktory sa musite dopredu pripravit, pretoze len tak lahko ho nestravite a ja dufam, ze pomoze aspon trochu zmenit system, ktory panuje v Korei. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Pokud jste před zhlédnutím filmu Dogani měli dobrou náladu, tak vězte, že po doběhnutí závěrečných titulků ucítíte tu nejtrpčí hořkost v ústech! Tento snímek vás totiž chytne za srdce! Ono již filmařsky se jedná o precizní podívanou ve všech ohledech, na každém záběru je vidět, že za kamerou seděl mistr svého oboru. No a přičtěte k tomu tak závažné téma vycházející ze skutečných událostí a máte zaděláno na žánrovou pecku! Hlavní hrdina nesmírně sympatický, divák s ním soucítí po celou stopáž a jen nevěřícně kroutí hlavou při sledování prohnilosti celého systému, která se táhne až k těm nejvyšším místům. Emocionálně tíživý zážitek, ty naturalistické scény zneužívání těch hluchoněmých děcek ve mně budou ještě dlouho rezonovat. A ten konec? Člověk fakt nenachází slova, ta nespravedlnost zde byla doslova hmatatelná! Doufejme, že justiční systém se v Jižní Koreji díky tomuto případu změnil. Doufejme...Kinematografický skvost. 9/10 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Korejci si zase došlápli na světovou kinematografii a udeřili na všechny ty filmy, které zaznamenávají stigmata daného národa a posunuli to opět o stupeň dalším, neprobádaným směrem. Už jenom tématem mi každý musí dát za pravdu. Během sledování mi bylo zatraceně ouha. Navíc jsem měl pocit, že spravedlnost a soudnictví v Jižní Koreji neexistuje. Jinak nedokážu pochopit, co se zde dělo. Lhostejnost, vztek, nenávist. To všechno ve filmu je. Pokud si někdy budete stěžovat na české soudnictví a budete mít pocit, že se na Vás podepsala křivda, tak si pusťte Dogani. Takovou křivdu jste totiž ještě neviděli. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Spravedlnost světem vládne. Tenhle film dokazuje, že svině jsou prostě všude, nejen u nás. Je jedno, jestli si někde (ne)nápadně grossujete prachy bokem nebo si hrajete s pindíkama školou povinnejch, prostě stačí mít konexe .. a jupyyy, svět je nádhernej. Možná vám na to nějakej trouba přijde, ale dobrý, nikdy nemůže být tak zle. Stejně jako v tomhle filmu. Člověk se prostě u těch asiatů happyendu nedočká.. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Podepisuji se pod komentář Flippera, ten dle mého vystihl implicitní poselství tohoto příšerného filmu (to co se na obrazovce děje, nemohu nazvat ničím jiným než svinstvem první ligy - proto, zvolené adjektivum) naprosto přesně. Ještě se hodí jedna otázka, vzhledem k tomu, že je film natočen dle skutečné události - Co jsme to za lidi, když TOHLE dovolíme? 90% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)
  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)

Reklama

Reklama