Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý učitel Kang In-ho nastupuje na nové místo do školy pro sluchově postižené děti. Brzy zjišťuje, že tu není něco v pořádku a postupně odhaluje, že děti jsou sexuálně zneužívány učiteli a dokonce i ředitelem školy. Ve spolupráci s aktivistkou za lidská práva Seo Yoo-jin se snaží v následném soudním procesu dosáhnout spravedlivého potrestání viníků. Není to ale vůbec snadné, jelikož korupce je všudypřítomná a policie ani státní zastupitelství nemají zájem, aby pravda vyšla najevo. Film byl natočen podle skutečné události. (lola3121)

(více)

Recenze (246)

Maq 

všechny recenze uživatele

Fantasticky nadhodnocený film. Jsem si jistý, že hodnotitelé vyjadřují spíš svůj politický postoj. Umělecky je totiž film průměrný. --- Mám rád děti. Opravdu. A utrpení dětí, jediných nevinných v tomto hloupém světě, mě snadno rozhořčí a dojme. Při sledování tohoto filmu jsem však zůstal v klidu. Jsem přesvědčen že Asiatům chybí humanistické dědictví Západu a že je to poznat. Proto jsou při vyjadřování idejí - byť jako v tomto případě pozitivních - vlastně prosťáčci, začátečníci. Přestože mezi Korejci je spousta křesťanů, myšlení se tak rychle nemění a korejská společnost zůstává zřetelně konfuciánská. Právě a jedině tuto skutečnost film přesvědčivě dokumentuje. --- A že jde moje hodnocení proti proudu a naopak tolik místních diváků je nadšeno? Snadné vysvětlení: my Evropané sice to dědictví máme, ale poslední dobou blbnem. Čím dál míň z nás je v sobě ještě nosí. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Depresivní až beznadějné drama bohužel podle skutečných událostí. Korejci se s tím nemazali a řadu scén pojali fakt dost syrově, při některých momentech až mrazí. Kvituji, jak se dokáží vyhnout zbytečnému patosu i v těch k tomu nejvíce vybízejících scénách. Největší sílu filmu vidím ve fantasticky podaném vnitřním boji hlavního hrdiny, kterého systém neúprosně tlačí jinam, než mu velí jeho zásady a hodnoty. Odolat pokušení a nepoddat se vyžaduje obrovské odhodlání a charakter. Za pět to ale není, film místy formou nestačí obsahu a vyloženě špatně (naivně a nereálně) je napsaná postava aktivistky Seo Yoo-jin. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tady není co dodávat. Silenced je rozhodně nevšední, filmový zážitek. Tak filmový zážitek, který se bude opakovat jenom párkrát v životě. Nejenže tenhle film rámuje emocionální nadstavba, ale hlavně skutečnost, že se to fakt odehrálo a že to dokázalo změnit soudní systém v té zemi. Musím poděkovat všem zůčastněným a každému, jednotlivému človíčku, který se podílel, nejen na tomhle špičkovém drama, ale i těm lidem, díky kterým se to celé otřáslo v základech. Yoo Gong a jeho společnice hrají výborně, totéž záporná strana, ale všechny jsou absolutně podřízený hereckým výkonům, mladší kategorie, která tedy válí. A jelikož je film protkaný, typickým, Korejským, syrovým podáním, tak se dočkáme několika....těch scén. Plakal jsem, hrozně moc a měl chuť prorvat pěst skrz monitor. Režie fantastická, prvotřídní soundtrack a je to i říznuté soudním líčením, čehož jsem i já velkej fanoušek. Všechny horory, které jsem viděl, jsou naprosté pohádky o proti filmu takového kalibru. Jediné, co bych vytkl, je SPOILER; kdy se jedno z těch dětí jde pomstít. Přišlo mi to už moc "filmové" a účelové, ale netuším, jak moc je tohle fikcí. Na tenhle film určitě jen tak nezapomenu. Netuším, komu to vůbec doporučit, maximálně tomu, kdo se chce psychicky rozervat u filmu ;-) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kang in-ho prichádza zo Soulu do malého mestečka Mujinu, aby učil na škole pre postihnuté deti. Váčšina študentov je hluchonemých, pochádzajúcich z neúplných rodín, ťažkým sociálnym zázemým či úplný sirotkovia. K týmto deťom treba pristupovať so špecifickým prístupom. Kang sa na svoju novú životnú skúsenosť nesmierne tešil. No to, čo ho postretne si nepredstavoval ani v najhoršom sne. Prejavovať svoje názory k tomuto filmu nemá žiadny zmysel. Pokiaľ sa Vám tento snímok dostane pod kožu, jediné čo budete pociťovať je obrovská zlosť. Tento film rozhodne nie je pre každého. Nechápem ako mohli s deťmi natočiť takýto film a ako ho VÔBEC točili ... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Silenced má tak silný příběh, že téměř zastínil všechny ostatní kvality filmu (a že jich je). Měla jsem u něj husí kuži a cítila jsem s nimi obrovskou bezmoc. Nejdůležitější na tom je samozřejmě ta lidská stránka, a fakt, že se něco takového může vůbec stát. A každý film, který umí na něco takového poukázat a svým zpracováním pohnout srdcem člověka, si zaslouží ocenění. Jak už jsem ale řekla, film má i další kvality. Dětské herecké výkony jsou neuvěřitelné, Yoo Gong je jako vždy kvalitka (alespoň pro mě), krásná mrazivá hudba...5* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Námět filmu vychází z románu „Dogani“ od Ji-young Gong z roku 2009, který byl inspirován skutečnými případy, které se staly ve škole pro sluchově postižené osoby v Gwangju v Jižní Koreji. (Dragoni)
  • Škola, ve které se příběh filmu odehrával, byla i nadále v provozu, přičemž jeden z podezřelých se do školy vrátil a dále v ní pracoval. Ředitel školy pak zemřel na rakovinu slinivky v roce 2009. (Dragoni)

Reklama

Reklama