Reklama

Reklama

Cold Skin

Trailer 1

Po dlouhé plavbě přichází mladý meteorolog Friend (David Oakes) na ztracený ostrov v oceánu, aby na meteorologickém stanovišti strávil roční stáž. Na ostrově je pouze vrátný majáku Gruner (Ray Stevenson). Friend si rychle uvědomí, že Gruner něco tají a ostrov se zdá být neobyvatelný jen na první pohled... (LIVINGDEAD)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (87)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Horor do polovice presne podľa môjho gusta - v zmysle, že presne takejto samoty a nehostinnosti, obklopenej studeným nekonečným oceánom sa desím. Keďže som pozeral bez traileru, celé som si to náramne užil. Avšak postupné vymiznutie tajomstva spätne trochu schladilo moje nadšenie a ten očakávaný zvrat a poľudštenie ku koncu, také akési "deltorovské" zmierenie v závere, by som radšej zamenil za nemilosrdné a ľadové lovecraftovské vyznenie, ktorým dýcha prvá polovica filmu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Cold Skin dokazuje, že být filmařsky šikovným řezníkem není to samé jako být všeobecně šikovným režisérem. Respektive režisérem, schopným komplexně odvyprávět například příběh s citlivým rozvojem setkání dvou živočišních druhů. Cold Skin je nefunkční kočkopes, který Xavier Gens postupně přelaďuje ze survival hororu do fantasy pohádky se srdcem. Ale již v polovině filmu v něm něco přestává být v pořádku a výsledek pak vzbuzuje jenom trpký úsměv. Přitom námětovo a prostředím drsného sopečného probřeží měl potenciál a vzhledem k budgetu / možnostem nasazení by mu šlo odpustit i průměrné digitální provedení. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Postupne gradujúci, malý ostrovný "Descent" pre nenáročných, v ktorom sa striedajú nevýrazné pasáže s menej "hluchými" a zriedka akčnými. Romantický podtón v podobe myšlienky: "láska má veľa podôb", len zriedka kedy dostáva takýto priechod. Žiadne mimoriadne gore či atmosféra, no zato výber prostredia, klapol na výbornú. Dalo sa .. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jak tak pozoruju,tak tvůrci starších extrémně drsnejch snímečků solidně vyklízej pozice,a stěhujou se někam do nudný filmařiny ..Když sem zjistil,že můj oblíbenec (v topce ho nemám) Gens natočil v roce 2017 dva filmy,zaplesal sem radostí.Aja mě už zklamal,tak sem sázel na tohodle rejžu.No,ale Crucifixon je slabota,a tak zbyl je Cold skin.Už scestný názory některejch břídilů,že je to trochu podobný Descentu mě dostali,protože to je nesmysl.U Descentu jsem ani nedutal,a krve by se ve mě nedořezal,jako bych byl s těma ženskejma v tom jeskynním komplexu.Naopak tenhle výtvor je chvílema romantickej,pak se tam střílí,ale jaksi bez atmosféry a emocí,a k hororu to má dost daleko.Zklamání obří,až by jeden zaplakal.Příště do podobnýho hovna půjdu jen s flaškou rumu.40%. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, či sa to dá nejako chváliť alebo kritizovať. Ale asi skôr to druhé. Xavier Gens upadá. Páčilo sa mi to síce o niečo viac ako ten predchádzajúci pobožný blábol, ale na jeho prvotné extrémne snímky sa to nechytá. Príbeh o dvoch chlapíkoch, ktorí si svoj drahocenný čas každú noc krátia tým, že z vrcholu majáka odstreľujú morské panny. Tomuto mám tlieskať? Alebo by ma mala zaujímať platonická láska medzi mutantom a hlavným hrdinom? Technická stránka je vynikajúca, o tom niet pochýb (veď za tie milióny sa to snáď pokaziť ani nedalo). Akurát že vzhľad monštier by viac pasoval do Avatara a bojové sekvencie mi prišli asi tak hororové ako v Pánovi prsteňov. Ale áno, bola tam krásna príroda. A aspoň občasná akcia, ktorá prebudila tú zdĺhavú prázdnotu. Hlavne, že som pri tom nezaspal, aj keď veľa nechýbalo. 5/10 a pre mňa ďalšie sklamanie, len tak ďalej. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Meteorolog Friend (David Oakes) dal žabí ženě jméno Aneris, ale ve filmu jí nikdy takto neoslovili. (Yoshimitsu)
  • Zbraně použité ve filmu byly pistole Colt 1911, puška Mosin-Nagant a puška Mauser K98. (K98)

Reklama

Reklama