Reklama

Reklama

Páter Thomas

  • Česko Pastor Thomas (více)
Trailer 2

V malém jižanském městě páchá kněz Thomas sebevraždu na hřbitově před zvláštním náhrobním kamenem. V téže chvíli v New Yorku při spiritistické seanci umírá mladá dívka Mary potom, co v tranzu viděla knězovu smrt. To vyvolá značný zájem novináře Bella, který se zúčastní jejího pohřbu. Po ukončení obřadu uslyší z nitra hrobu výkřiky a zachrání Mary, která byla jen zdánlivě mrtvá. Dívka mu pak vypráví, že při seanci viděla nejen knězovu smrt, ale i její pokračování vyvolané starou legendou, která byla vytesána na náhrobním kameni. Krvavý boj se záhrobím začíná... (Q FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (149)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V New Yorku počas spirituálnej seanse umiera mladá žena. Tesne pred tým ako skoná, stihne vysloviť niekoľko strašných slov ohľadom útokov nemŕtvych. Po smrti pastora Thomasa, naberajú hrôzostrašné udalosti v meste Dunwich rýchly spád. Zombie prichádzajú. Nebyť gore a celkom obstojných masiek, nebolo by čo pozitívne hodnotiť. Mimoriadnej atmosféry sa nedočkáte. Zo zvedavosti nie najhoršia voľba pre unudený večer. Na "POMO-V" odporúčaný "House by the cemetery" sa to síce nechytalo, ale zas tak debilný mi neprišiel – 50%. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice atmosférický horor. Fulci udělal dokonalou atmosféru,která k hororu patří. Typický italský horor. Červi a zombí a nějaká ta mystifikace. I mě se někdy zdá nějaká ta nelogičnost,ale i v životě není všechno logické a o to je film lepší. Stejně tak i nelogická Trojice smrti od Daria Arganta. Film má docela,klidné zakončení a otevřený konec. Ještě teď jsem nepochopil proč je na konci ten křik. Že by mrtví nebyli úplně tak mrtví? Hm. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Děsná kravina! Páter Thomas je natočený, pokud se to dá vůbec tak nazvat, jako slátaninu veškerého možného hnusu a nechutností, zato s naprostou absencí děje a logiky. Jediné vysvětlení snad může být jen fakt, že autor scénáře musel být sám duševně vyšinutý a měl by následovat stejnou cestu, jako jeho filmový páter! ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Hřbitov z 80. let, seance s béčkovejma hercema a ještě béčkovější atmosférou, ojíždění nafukovací panny a to je teprve začátek. Do toho sem tam nějaké ty amatérské gore efekty, k tomu si připočtěte tragickej českej dabing (jeden dabér dabuje víc herců) a máte vyhráno. Teda spíš prohráno. Jeden herec tragičtější ksicht, než druhej... no šílený. Ďábel, peklo, mrtví, červi, žížaly, krysy, kostry, zombíci, no klasicky témata nudnyho 80kovyho hororu. V dnešní době už nemá čím překvapit a bát se u toho můžou leda tak maly děcka nebo mentálně postižení... Bylo to spíš k smíchu, než ke strachu. Ale já se nesmál. Nevím, proč se to považuje za kult, teda jestli to vubec nějakej kult má. Je to hodně špatnej film. Hororem bych to nenazval. Pšoukat do vody je větší zábava, než tohle... ()

topi 

všechny recenze uživatele

HOROR!!! A vše, co k tomu patří. Zombie, hroby, hrobky, hřbitov, červi, kostry, sliz. Dokonalá záhrobní atmosféra! Hudební mág Fabio Frizzi stvořil nezapomenutelný soundtrack. Gianetto De Rossi maskami a gore efekty opět boduje. Remasterovaný obraz je pastva pro oči. Lucio Fulci byl jen JEDEN!! Krásná Catriona MacColl mě vždycky svými pohledy sejme. Tenhle snímek byl už ve své době kultem a kultem se stal také v naší zemi počátkem devadesátých let, kdy běhal na černém trhu na videokazetách s jednohlasým dabingem. A já se ho pokaždé nemůžu nabažit. Miluju to! ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Film se odehrává v městečku Dunwich - toto místní jméno je narážkou na povídku The Dunwich Horror od jednoho ze zakladatelů horrorového žánru, H. P. Lovecrafta. (gjjm)
  • Všetky nemecké verzie filmu boli zakázané viac ako 20 rokov. (misterz)

Reklama

Reklama