Reklama

Reklama

Páter Thomas

  • Česko Pastor Thomas (více)
Trailer 2

V malém jižanském městě páchá kněz Thomas sebevraždu na hřbitově před zvláštním náhrobním kamenem. V téže chvíli v New Yorku při spiritistické seanci umírá mladá dívka Mary potom, co v tranzu viděla knězovu smrt. To vyvolá značný zájem novináře Bella, který se zúčastní jejího pohřbu. Po ukončení obřadu uslyší z nitra hrobu výkřiky a zachrání Mary, která byla jen zdánlivě mrtvá. Dívka mu pak vypráví, že při seanci viděla nejen knězovu smrt, ale i její pokračování vyvolané starou legendou, která byla vytesána na náhrobním kameni. Krvavý boj se záhrobím začíná... (Q FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (149)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Páter Thomas je z gore-fest anti-dejovej trilógie, čo Fulci nakrútil na začiatku 80s, jednoznačne najucelenejší kúsok: zápletka tu vydá azda aj na súvetie. Atmosféra je viac než obstojná a finále je priam vynikajúce. To ale nič nemení na tom, že je tu kvantum hluchých miest, má to ledva zápletku, nieto príbeh a celý dôraz je na (skvelom) gore, umelej hmle a modrastých filtroch. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jestli provází mou pubertu nějaký výrazný filmový zážitek, pak jsou to scény z Pátera Thomase jako ta v níž je hrdinka pohřbena zaživa a potom co si rozedře prsty do krve škrábáním na víko rakve, ji málem prošpikuje krumpáč, kterým se jí pokouší z rakve vysvobodit její zachránce... nebo to vyblití vnitřností... nebo ten vrták... prostě braková italská klasika, ze které jsem ještě dneska posranej strachy... ()

Reklama

sullafelix 

všechny recenze uživatele

.... ďalšia Fulciho geniálna kompozícia ...ktorou potvrdzuje svoj primát vo svete horroru ... a reči o nejakých dejových líniach , o nejakom scenári ,,alebo o samoúčelnosti ..atď ..... to mi pripadá tak naivné ako keby niekto gigantovi Pablovi Picassovi chcel vysvetľovať ,,ako je potrebné kresliť realisticky .... ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Páter Thomas je přesně jeden z těch filmů, který po zhlédnutí rychle vyšumí. Snad jediná scéna, která mě tak trochu vzala je ta s vrtákem. Jinak jsem po celou dobu nabýval dojmu, že se dívám na změť tak nějak poskládaných scén, a i když vím, že Fulci se zaměřuje na detaily, tak tady mi to na rozdíl od The Beyond vadilo. Spirituální linka mi přišla až příliš odbytá, ale ještě víc mě zarážela inteligence obětí, která se rovnala nule. Aspoň to syrové násilí, jak u Fulciho bývá zvykem, je na té nejvyšší úrovni. Nebylo to sice špatné, ale zase ne tak dobré, jak bych očekával. Naprosto typický příklad čistého průměru. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nesmrteľná Fulciho pecka s geniálnym gore, hustou atmosférou, skvelou hudbou a bezchybnou réžiou. Jeden z dôvodov, prečo milujem talianske horrory. EDIT: Po ďalšom x- tom pozretí odceňujem pomalú, dôkladne vystavanú creepy atmosféru a jemne načrtnuté, fascinujúce motívy(Dunwich/ Salem, odkazy na Lovecrafta...), ktorých spracovanie tvorcovia nechali na divákovi(a tá uchvatná hrobka na konci!) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (9)

  • Jeden deň na pľaci si režisér Fulci našiel vo svojom vaku červy. Bol to žart, ktorého páchateľom bol jeden z hercov. (misterz)
  • Michele Soavi mal pôvodne hrať hlavnú postavu Boba. Fulci si to však rozmyslel a rozhodol sa namiesto neho obsadiť Giovanniho Lombarda Radiceho. Soavi dostal menšiu úlohu. (misterz)

Reklama

Reklama