Reklama

Reklama

Dům u hřbitova

  • Itálie Quella villa accanto al cimitero (více)
Trailer 1

Kdysi dávno prováděl doktor Freudstein v domě u hřbitova zrůdné experimenty na svých lidských obětech. Dnes, desítky let po jeho smrti, se sem nastěhovala tuctová americká rodina. Dům ožívá její přítomností a zlo se probouzí. Už není úniku pro ně ani jejich přátele, kteří se jim snaží pomoci. Smyčka smrti se začíná stahovat s nevídanou brutalitou, při níž detailní záběry krvavých masakrů otřesou i tím nejtvrdším obdivovatelem hororů. Lucio Fulci, považovaný za umělce smrti, opět dokazuje své hrůzné mistrovství. (Filmexport Home Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (159)

kitano 

všechny recenze uživatele

Spolu so Zombi 2 to najlepsie co som od Fulciho videl. Film ma celistvejsi pribeh ako je zvykom, mnoho az neprijemne stasidelnych scen a co ma potesilo najviac, gore efekty vypadaju na rozdiel od jeho inych filmov velmi (naozaj velmi !) realistcky. Co sa mi naopak nepacilo je, ze vo filme je citit prilisnu neoriginalitu a inspiraciu inymi filmami (okate podobnosti s Kubrickovym Shining) a preto som tu akosi nedokazal najst nejaku "poznavaciu" atmosferu. Co sa vsak tyka gore scen, tento film nema obdoby. A este jedno plus - skvely epilog. (7.5/10) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Nijako zvlášť zaujímavý námet o jednom bubákovi v pivnici. Je tu niekoľko efektných krvavých scén, no niektoré strháva dole ich amatérske spracovanie, keď je evidentné, že miesto herečky je obeťou figurína. A vrchol všetkého je scéna s netopierom. Kedy už konečne prestanú robiť z týchto mierumilovných zvieratiek krvilačné monštrá? Môj druhý Fulciho film a tentoraz je to sklamanie, väčšina filmu nuda a keď dôjde na hororové scény, tak pôsobia skôr smiešne. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Presne to začalo tak ako mám rád a to masakrom.Celkovo tento film má silné gore efekty a netvári sa zložito a to ani nie je .Očný kontakt je tu znázornený do najmenších detailov a tá čo strážila toho chlapca bola veľmi divná a myslím tým nesympatická.Keď sa mu Netopier zahryzol do ruky nie že by zobrali toho chlapca preč,ale on sa nato pozeral a bol celí od krvi.Fulci sa zameriava hlavne na to aby to bolo krvavé ale na logiku a všetko tým súvisiace ho nezaujíma.Preto tento film je jeden s tých priemerných a nemá čím zaujať ani prekvapiť.Niektorých momentoch to malo správnu dávku atmosféry. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hm, takže je to potvrzené, italská hororová klasika na mne nezabírá, neboť Dům u hřbitova se stal asi už pátým uznávaným hororem z této země, z něhož jsem byl zklamaný. Nejenže se zde postavy chovají hrozně nelogicky, ale navíc je tu i spousta nekousnutých motivů, které nakonec nejsou vysvětleny, takže všechny působí strašně uměle a prvoplánově. Formálně se nejedná o špatný film, ani gore není špatné (vlastně je výborné, ale to se u Fulciho čeká), takže špatné hodnocení dát nemůžu, ale víc než 3* to nebudou, na to mě ten vykonstruovaný děj příliš iritoval. Posledních "sklepních" 10 minut je skvělých, mít takovou atmosféru i zbytek, zklamán bych výsledkem rozhodně nebyl. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé, v podstatě nesmyslné a nelogické, hodně dlouho nudné, některé krvavé scény natahované až tak, že ztrácí na síle, zajímavosti a kouzlu. Postavy nezajímavé až protivné (matka) nebo jaksi mimo (malá pihovatá holčička). Celý ten film působí protivným až odpuzujícím dojmem. Za něco stojí jedině dr. Freudstein, to je postava, z níž bych se v přiměřeném věku asi posral strachy. Jenže na něj si počkáme hodně dlouho. A ještě hudba, ta má grády. 1,5* ()

Galerie (72)

Zajímavosti (27)

  • Film bol natočený na mieste v Concorde, meste neďaleko Bostonu. Vila Boyle bola v skutočnosti školou pre postihnuté deti. Exteriéry boli natočené v New Yorku, zatiaľ čo interiéry boli vyrobené v Ríme, v štúdiách De Paolis. Natáčanie filmu sa začalo 16. marca 1981 a skončilo v máji 1981. (Arsenal83)

Reklama

Reklama