Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Ricky Gervais si sám pro sebe připravil roli v milém komediálním dramatu z anglického domova důchodců, kde jako věrný ošetřovatel vidí v každém jen to dobré. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (99)

Killda 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak zábavné, jak jsme zvyklí u Gervaise a jeho fiktivních dokumentů, ale hlavně dojímavé. Kdy se Ricky přeladil na tuhle vlnu? Těžko říct, ale funguje to! Žádný náznak sentimentu. Opět skvěle zahrané a napsané. Jen škoda, že tato série už tolik nedbá na ala dokumentární styl, což sice může v některých momentech pomoct, ale v celku si myslím, že to spíš zhazuje uvěřitelnost celého seriálu. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Fuck Off, Ricky! :-) Jeden by od tohohle člověka čekal další sice kvalitní, ale hlavně nekorektní a sprosťáckej seriál typu Life's Too Short a dostane se mu takové emocionální nálože. Ne, nespadl jsem na hlavu, Ricky Gervais tu rozehrál tak neuvěřitelnou hru na city, avšak prostou o jakékoliv klišé a podobné radosti, seriál o obyčejných lidech s opravdovými starostmi, o lidech, kteří si hledají to své místo na slunci. No nebudu to víc okecávat- Derek mě neskutečně překvapil, nevím, jestli to tomu Žervému můžu věřit, protože známe své firmy, ale tolik lidskosti v jedné TV sérii? Brada poklesla a Derek se tímto stává jedním z mých nejoblíbenějších seriálu, co jsem kdy viděl. A Kerry Godliman je v roli Hannah vážně zlatá. Díky, Ricky... ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Dokonalý protipól Office. Zatímco David Brent byl skrytý parazit na společnosti, který udělá vše pro to, aby ho všichni hodnotili jako nejlepšího, Derekovi o nic takového nejde. Jako "parazit" může být vnímán jen z velmi povrchního pohledu (např. v první epizodě, když přijde státní úředník a zjišťuje kdo má co na práci), přitom jeho podstata je naprosto upřímná a přející. Zatímco v Office se postavy urážely, šmírovaly se, vyšetřovaly se atp., v Derekovi si všichni snaží vzájemně pomáhat. Není tu smích na úkor druhých. Oba seriály jsou tak jakýmisi protipóly, které poukazují na dualitu našeho světa. Ten lze vnímat cynicky jako konstantní boj o přežití, ale i skrz přátele a pomoc druhým. ()

Maddlis 

všechny recenze uživatele

Derek je zvláštní. Je ovšem natolik zvláštní, až je setsakramentsky dobrej. Kdo si k němu cestu najít nechce, ten si jí nenajde a po prvním dílu se na to vyprdne. Kdo ale chce, tomu se odmění. Donutí vás někdy přemýšlet nad problémy, se kterými jste si doteď hlavu nelámali. Nebo alespoň u mě to tak bylo. A to mě baví. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Ricky a Karl jsou mí velcí oblíbenci ale toto se mi nějak nezdá. Hlavně Ricky to trochu přehnal a dělá ze sebe přehnaného šaša, způsob jakým chodí (či cupitá), vystrčená spodní čelist. Prostě to není moc vtipné a zároveň ani vážné chvíle jim nějak nemůžu věřit. Uznávám ale, že Karl se docela povedl:)) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Karl Pilkington natočil všechny své scény za 12 dnů. (MeanWhile)

Reklama

Reklama