Reklama

Reklama

Já, Bruce Lee

(TV film)
Trailer

Příběh legendy bojových umění a akčních filmů... Ačkoli od smrti tohoto mistra bojových umění nás dělí už půl století, jeho pseudonym zná snad každý. Pokud se ovšem řekne "Lee Jun-fan ze San Franciska", vzpomene si možná hrstka Američanů čínského původu. Bruce byl mužem dvou kontinentů. Narodil se v Americe, ale vyrostl v Asii. Bez disciplíny a umění, v němž se zdokonalil v Hongkongu, by později neprorazil v Hollywoodu. Dokument poutavým a vizuálně ohromujícím způsobem zobrazuje jak jeho život, tak dlouhotrvající obrovský vliv na svět bojových umění a filmový průmysl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Vyprázdni svoji mysl!! Buď neforemný, beztvarý! Jako voda. Teď nalij vodu do poháru. A ona se stane pohárem. Nalij vodu do láhve a ona se stane lahví. Nalij jí do konvice na čaj a ona se stane konvicí. Teď, voda může proudit nebo bořit. Buď vodou, můj příteli!" Bruce Lee je dnes již nežijící ikona a modla. Člověk, který toho za svůj krátký život spousty dokázal a dodnes dokáže ovlivňovat lidi na celé planetě. Dokument mohl být určitě zajímavější, nicméně jako připomenutí toho jak moc veliká osobnost tady mezi námi žila svůj účel bezproblému splní. 70% ()

nessbeal 

všechny recenze uživatele

Don't get set into one form, adapt it and build your own, and let it grow, be like water. Empty your mind, be formless, shapeless — like water. Now you put water in a cup, it becomes the cup; You put water into a bottle it becomes the bottle; You put it in a teapot it becomes the teapot. Now water can flow or it can crash. Be water, my friend. ()

Reklama

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

Bruce je vskutku legenda bojových filmů, o tom žádná. Z dokumentu se dozvíte spoustu nových věcí o jeho životě, ale především myšlení, jeho hodnotách a jeho citátech. Zbylou stopáž se pak k jeho životu vyjadřuje několik osobností a členové jeho rodiny, kteří vesměs jen omílají, že byl Bruce jedinečný, nikdy se už nenarodí nikdo další jako on, že nikdo nebude lepší než on, a tak dále - za tyhle bláboly jdou prostě 2* dolů (ale není to vada jen tohohle dokumentu). Vždycky je to akorát řečeno jinými slovy. Docela mě taky překvapilo, a pořádně nasralo, že je jeho boj přirovnáván k těm ultimátnímu bojovému neumění. Můžete zapomenout na něco jako kungfuciánský duch. ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

9.3.2012 jsem náhodou přepínal kanály na TV a docela náhodou jsem na Spiku narazil na tento dokument a bylo to jako magnet. Skvělej dokument se spoustou informací, které jsem doposud vůbec nevěděl. Spousta doposud zapomenutejch záběrů a obrázků... Doufám, že komukoli, kdo se na dokument podívá poslední 4 minuty dokumentu naběhne husina tak jako mě, krásnej konec. A doufám, že mezi fanoušky se dostane do povědomí jeho ztracené, černobílé interview, natočené v Hong Kongu, jeho učinkování v seriálu Longstreet a Green hornet. Ať si to užijete tak naplno, jako já... ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

“You must be shapeless, formless, like water. When you pour water in a cup, it becomes the cup. When you pour water in a bottle, it becomes the bottle. When you pour water in a teapot, it becomes the teapot. Water can drip and it can crash. Become like water my friend.” - Bruce Lee - !DOPORUČUJI! 95% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama