foto

Ed O'Neill

  • nar. 12.4.1946 (71 let)
    Youngstown, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ed O'Neill se narodil 12. dubna 1946 v americkém Youngstownu, stát Ohio. Jeho otec byl slévačem v ocelárně a matka pracovala na sociálním úřadě. Ed nosil květované oděvy a dlouhé vlasy ve stylu hippies. Hraní ho začalo zajímat už v 6. třídě, intenzivně se věnoval hodinám herectví, na které při škole pravidelně docházel. Přesto dával více přednost americkému fotbalu.

V roce 1976 se však rozhodl, že fotbalu nechá a stane se profesionálním hercem. Odjel studovat do New Yorku na New York's Circle. První větší divadelní příležitost se naskytla ve hře KNOCKOUT, kde zaskakoval hlavní roli. Ed pak nastálo zastoupil herce, jenž nadále hrál už jen reprízy tohoto představení.

V roce 1972 začala jeho filmová a televizní kariéra filmem VYSVOBOZENÍ, ve kterém měl všehovšudy jedinou větu. V roce 1987 byl vybrán jako Al Bunda do nového komediálního seriálu ŽENATÝ SE ZÁVAZKY a stal se hvězdou. Dne 1. března 2001 měl premiéru krimi seriál BIG APPLE, kde Ed hraje drsného newyorského policajta.

Ve volných chvílích se učí bojovému umění Brazilian Jiu-Jitsu.

Tomáš "hippyman" Tesař

Herecká filmografie

Filmy

2017 Sun Dogs
2016 Hledá se Dory
2015 Vincentův svět
2012 Raubíř Ralf
2010 Lost Masterpieces of Pornography
2008 Červený pás
2004 In the Game (TV film)
Pravidla boje
2001 Dva muži a batole
2000 Šťastná čísla
1999 Sběratel kostí
1997 Labyrint lží
Zázračný běžec
1995 T.A.J.U.P.L.N.Ý. svět (TV film)
1994 Lanaři
Malí obři
1993 Nick's Game (TV film)
Waynův svět 2
1992 Please Watch the Jon Lovitz Show (TV film)
Wayneův svět
1991 Boj o Jenny (TV film)
Dutch aneb Bláznivá cesta
1990 Dobrodružství Forda Fairlanea
Very Retail Christmas, A (TV film)
Zátiší Summit Bluff
1989 K-9, můj přítel se studeným čumákem
Špatně zorganizovaná loupež
1988 Police Story: Gladiator School (TV film)
1987 Right to Die (TV film)
1986 Detektiv Doyle (TV film)
Winner Never Quits, A (TV film)
1985 Braker (TV film)
1983 When Your Lover Leaves (TV film)
1982 Farrellová pro lidi (TV film)
Supervisors
1980 Day the Women Got Even, The (TV film)
Na lovu
Žoldáci

TV seriály

2017 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Winner Winner Turkey Dinner (S09E07)
Ten Years Later (S09E06)
It's the Great Pumpkin, Phil Dunphy (S09E05)
další epizody (20)
2016 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Zimní ples (S08E09)
Tajný spolek (S08E08)
Farmářské díkůvzdání (S08E07)
další epizody (22)
2015 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Bílé Vánoce (S07E09)
Vykliďte si šuplík (S07E08)
Philův sexy dům (S07E07)
další epizody (23)
Griffinovi (TV seriál)
Papa Has a Rollin' Son (S14E02)
2014 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Haley je plnoletá (S06E10)
V nouzi poznáš kolegu (S06E09)
Tři krocani (S06E08)
další epizody (24)
2013 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Stařec a stromek (S05E10)
Teď, nebo nikdy (S05E09)
SkříňoCon 2013 (S05E08)
další epizody (24)
2012 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Skrytý talent (S04E10)
Když se kácí strom (S04E09)
Rande naslepo (S04E08)
další epizody (24)
2011 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Expresní Vánoce (S03E10)
Rozblemclá dýně (S03E09)
Požár (S03E08)
další epizody (24)
2010 Kick Buttowski: Hrdina předměstí (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Školní ples (S02E10)
Paní Tuckerová (S02E09)
Mannyho narozeniny (S02E08)
další epizody (24)
2009 Star-ving (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Sundejte ozdoby (S01E10)
Fizbo (S01E09)
Velká očekávání (S01E08)
další epizody (10)
2008 Tučňáci z Madagaskaru (TV seriál)
2007 John ze Cincinnati (TV seriál)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
2003 Dragnet (TV seriál)
2002 8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter (TV seriál)
2001 Big Apple (TV seriál)
2000 Desáté království (TV seriál)
1999 Západní křídlo (TV seriál)
1991 Top of the Heap (TV seriál)
1990 In Living Color (TV seriál)
1988 Půlnoční linka (TV seriál)
1987 Ženatý se závazky (TV seriál)
Konec hamburgerům (S01E13)
Kde je šéf (S01E12)
Noční můra v Al's street (S01E11)
další epizody (13)
1985 Spenser: For Hire (TV seriál)
The Equalizer (TV seriál)
1984 Hunter (TV seriál)
Miami Vice (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)
1964 Another World (TV seriál)

Dokumentární

2015 Traficant: The Congressman of Crimetown
2013 Milius
2012 Já, Bruce Lee (TV film)
2003 Ženatý se závazky - Setkání po letech (TV film)
2001 Married... with Children: The E! True Hollywood Story (TV film)
1998 Bundymania (TV film)

TV pořady

2013 Real Husbands of Hollywood (TV pořad)
2012 FOX 25th Anniversary Special (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
63. Emmy Awards (TV pořad)
2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
2009 Kevin Pollak's Chat Show (TV pořad)
2004 Tavis Smiley (TV pořad)
1994 Inside the Actors Studio (TV pořad)
1992 Backstage with the Bundys (TV pořad)
1990 Earth Day Special, The (TV pořad)
The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 The 41st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1985 WWE Saturday Night's Main Event (TV pořad)
1982 Late Night with David Letterman (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace