Reklama

Reklama

Já, Bruce Lee

(TV film)
Trailer

Příběh legendy bojových umění a akčních filmů... Ačkoli od smrti tohoto mistra bojových umění nás dělí už půl století, jeho pseudonym zná snad každý. Pokud se ovšem řekne "Lee Jun-fan ze San Franciska", vzpomene si možná hrstka Američanů čínského původu. Bruce byl mužem dvou kontinentů. Narodil se v Americe, ale vyrostl v Asii. Bez disciplíny a umění, v němž se zdokonalil v Hongkongu, by později neprorazil v Hollywoodu. Dokument poutavým a vizuálně ohromujícím způsobem zobrazuje jak jeho život, tak dlouhotrvající obrovský vliv na svět bojových umění a filmový průmysl. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

René.girl 

všechny recenze uživatele

“You must be shapeless, formless, like water. When you pour water in a cup, it becomes the cup. When you pour water in a bottle, it becomes the bottle. When you pour water in a teapot, it becomes the teapot. Water can drip and it can crash. Become like water my friend.” - Bruce Lee - !DOPORUČUJI! 95% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Vyprázdni svoji mysl!! Buď neforemný, beztvarý! Jako voda. Teď nalij vodu do poháru. A ona se stane pohárem. Nalij vodu do láhve a ona se stane lahví. Nalij jí do konvice na čaj a ona se stane konvicí. Teď, voda může proudit nebo bořit. Buď vodou, můj příteli!" Bruce Lee je dnes již nežijící ikona a modla. Člověk, který toho za svůj krátký život spousty dokázal a dodnes dokáže ovlivňovat lidi na celé planetě. Dokument mohl být určitě zajímavější, nicméně jako připomenutí toho jak moc veliká osobnost tady mezi námi žila svůj účel bezproblému splní. 70% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

F1 měly Sennu, akční filmy s bojovou tématikou měly Leeho. Polobůh své doby, který mnohé dokázal a zanechal za sebou krásný odkaz. To se musí líbit všem, nejen fandům bojových filmů, nebo fandům Leeho. Druhý Lee už nebude. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

V dokumntu se objeví velké množství citátů, kterých je Bruce Lee autorem, hovoří o něm jeho manželka Linda Lee Cadwell, dcera Shannon Lee, Dan Inosanto jeho student, kamarád a jeden ze tří učitelů Jeet Kune Do a mnozí další. Dan Inosanto byl člověk, který Bruce seznámil s legendárními nunchaky. Z lidí, kteří v dokumentu mluvili, překvapil nejvíce Ed O'Neill u nás známý jako Al Bundy ze seriálu Ženatý se závazky (1987–1997). Již 16 let se věnuje tréninku Džiu-džitsu a vlastní černý pás. Množstvím informací patří I Am Bruce Lee spolu s dokumentem Jak Bruce Lee změnil svět (2009) k tomu nejlepšímu o téhle nezapomenutelné a stále inspirující legendě. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee je legenda o tom není pochyb ale nikdy pro mě nebyl tak zajímavým člověkem a hercem abych sledoval jeho životní příběh a cestu ke slávě. Tento dokument má však i pro hercovi nepříznivce spousta zajímavých momentů, zvláště co se týká rozhovorů s jinými slavnými osobnostmi. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Podobný dokument o Bruce Leem  je Drakova kletba. Tento je ke shlédnutí  včetně Drakovy kletby zde: https://dokumenty.tv/ja-bruce-lee-dokument/ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ze Bruce Lee spravil pre propagaciu bojovych umeni do filmu mnoho, je fakt, o tom zadna. Ale ako herec nemal herecky talent ziadny. Dokument je zaujimavy pre mna iba ako kulisa k nejakej cinnosti. 60 % ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dokumentů o Bruce Lee vznikla hromada. Některé jen parazitují na člověku, o kterém tvůrci vědí houby a spatlají informace a záběry z několika předchozích dokumentů , jiné jsou nekriticky obdivné, takže se dozvíte že Lee byl sužovaný Bůh, kterého Hollywood utrápil, další se snaší rozluštit proč Lee umřel tak brzy... . I Am Bruce Lee, naštěstí takovým dokumentem není. Film je poskládaný z vyprávění Leeho manželky, jeho přátel, známých obdivovatelů z doby kdy žil, i těch, kteří nebyli v době jeho smrti ještě na světě. Snaží se zaměřit především na myšlenky Bruce Lee, na to jak vnímal martial, na to, co se snažil naučit lidi okolo sebe. Základní idea je prostá a jak sám BL říká: buď pochopíš, nebo ne :o) ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

V tomto dokumentu jsem se o legendě jménem Bruce Lee dozvěděl spoustu zajímavých informací, uchvátila mě jeho filozofie a pohled na život a bojová umění a taky mě nalákal na své slavné filmy! Úžasný dokument, 5 hvězd. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

S Leeově kočičím kříkem sázím za čtyři, klaním se a vítám jakýkoliv nový dokumentární snímek poodhalující zákulisí téhle "gumově ohebné" legendy.... na pátou to nebylo díky přehnaně hýřícím superlativům....čest a sláva! ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Stále se cítíte být Číňanem nebo se cítíte být víc Severoameričanem? Víte jak bych se chtěl cítit? Jako lidská bytost."....Bruce Lee mě vždycky přitahoval svou inteligencí, vystupováním, charizmem. Nikdy jsem se na něho nedívala jako na akčního herce, ale mnohem víc mě zajímal jako člověk. Stal se právem legendou, VYMAKAL SI POCTIVĚ své místo mezi hvězdami. Zazněla tu spousta zajímavých názorů o tom, jaký byl Bruce člověk, jak obohatil život lidem v jeho blízkosti a vlastně lidem po celém světě. Byl výbušný, náladový, ale zároveň to byl také milující otec,manžel,dobrý přítel a hlavně inspirativní člověk. Obdivuji jeho manželku Lindu. Bruce měl veliké štěstí, že stála po jeho boku v časech dobrých i zlých. "Moje síla putovala skrze něho do mě. Bruce by chtěl abychom rozpoznali, že on opravdu vyjádřil sebe samotného. Že se nikdy nesklonil před skrytým zastrašováním." - Linda Lee Cadwell ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý dokument, který nám představí Bruce Lee takový jaký byl, jeho filosofii a další podrobnosti z jeho života i smrti. Dokument je tvořen záběry z jeho filmů, dokumentů, informací o něm, názorů rodiny, přátel, celebrit a bojovníků. Ke konci krásně emocionální zakončení, které zahřálo na srdci. R.I.P. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Fešák s charismatem většim než má třeba McConaughey, který by s přehledem nakopal zádel Chucku Norrisovi... Ultimátní borec. Bavič i frajírek a zároveň dříč a sportovec. To nikdo už netrumfne. Lee byl hvězda v době kdy nikoho nezajímalo kdo se zfetoval na párty v klubu, nebo komu vypadly cecky ze šatů a přesto plnil média informacemi. On byl opravdová superstar, opravdový talent. Kvalita filmů na tom nic nemění, jeli na scéně tak fascinuje. Tenhle oslavný životopis je svižný hodně známého recykluje, zároveň ale uvede řadu jeho blízkých a celkově baví. ()

nessbeal 

všechny recenze uživatele

Don't get set into one form, adapt it and build your own, and let it grow, be like water. Empty your mind, be formless, shapeless — like water. Now you put water in a cup, it becomes the cup; You put water into a bottle it becomes the bottle; You put it in a teapot it becomes the teapot. Now water can flow or it can crash. Be water, my friend. ()

Reklama

Reklama