Reklama

Reklama

Já, Bruce Lee

(TV film)
Trailer

Příběh legendy bojových umění a akčních filmů... Ačkoli od smrti tohoto mistra bojových umění nás dělí už půl století, jeho pseudonym zná snad každý. Pokud se ovšem řekne "Lee Jun-fan ze San Franciska", vzpomene si možná hrstka Američanů čínského původu. Bruce byl mužem dvou kontinentů. Narodil se v Americe, ale vyrostl v Asii. Bez disciplíny a umění, v němž se zdokonalil v Hongkongu, by později neprorazil v Hollywoodu. Dokument poutavým a vizuálně ohromujícím způsobem zobrazuje jak jeho život, tak dlouhotrvající obrovský vliv na svět bojových umění a filmový průmysl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Rominator 

všechny recenze uživatele

V dokumntu se objeví velké množství citátů, kterých je Bruce Lee autorem, hovoří o něm jeho manželka Linda Lee Cadwell, dcera Shannon Lee, Dan Inosanto jeho student, kamarád a jeden ze tří učitelů Jeet Kune Do a mnozí další. Dan Inosanto byl člověk, který Bruce seznámil s legendárními nunchaky. Z lidí, kteří v dokumentu mluvili, překvapil nejvíce Ed O'Neill u nás známý jako Al Bundy ze seriálu Ženatý se závazky (1987–1997). Již 16 let se věnuje tréninku Džiu-džitsu a vlastní černý pás. Množstvím informací patří I Am Bruce Lee spolu s dokumentem Jak Bruce Lee změnil svět (2009) k tomu nejlepšímu o téhle nezapomenutelné a stále inspirující legendě. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Vyprázdni svoji mysl!! Buď neforemný, beztvarý! Jako voda. Teď nalij vodu do poháru. A ona se stane pohárem. Nalij vodu do láhve a ona se stane lahví. Nalij jí do konvice na čaj a ona se stane konvicí. Teď, voda může proudit nebo bořit. Buď vodou, můj příteli!" Bruce Lee je dnes již nežijící ikona a modla. Člověk, který toho za svůj krátký život spousty dokázal a dodnes dokáže ovlivňovat lidi na celé planetě. Dokument mohl být určitě zajímavější, nicméně jako připomenutí toho jak moc veliká osobnost tady mezi námi žila svůj účel bezproblému splní. 70% ()

Reklama

nessbeal 

všechny recenze uživatele

Don't get set into one form, adapt it and build your own, and let it grow, be like water. Empty your mind, be formless, shapeless — like water. Now you put water in a cup, it becomes the cup; You put water into a bottle it becomes the bottle; You put it in a teapot it becomes the teapot. Now water can flow or it can crash. Be water, my friend. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Fešák s charismatem většim než má třeba McConaughey, který by s přehledem nakopal zádel Chucku Norrisovi... Ultimátní borec. Bavič i frajírek a zároveň dříč a sportovec. To nikdo už netrumfne. Lee byl hvězda v době kdy nikoho nezajímalo kdo se zfetoval na párty v klubu, nebo komu vypadly cecky ze šatů a přesto plnil média informacemi. On byl opravdová superstar, opravdový talent. Kvalita filmů na tom nic nemění, jeli na scéně tak fascinuje. Tenhle oslavný životopis je svižný hodně známého recykluje, zároveň ale uvede řadu jeho blízkých a celkově baví. ()

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

Bruce je vskutku legenda bojových filmů, o tom žádná. Z dokumentu se dozvíte spoustu nových věcí o jeho životě, ale především myšlení, jeho hodnotách a jeho citátech. Zbylou stopáž se pak k jeho životu vyjadřuje několik osobností a členové jeho rodiny, kteří vesměs jen omílají, že byl Bruce jedinečný, nikdy se už nenarodí nikdo další jako on, že nikdo nebude lepší než on, a tak dále - za tyhle bláboly jdou prostě 2* dolů (ale není to vada jen tohohle dokumentu). Vždycky je to akorát řečeno jinými slovy. Docela mě taky překvapilo, a pořádně nasralo, že je jeho boj přirovnáván k těm ultimátnímu bojovému neumění. Můžete zapomenout na něco jako kungfuciánský duch. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama