Reklama

Reklama

P.K. (Aamir Khan) pristáva na Zemi v indickej provincii. Pochádza z planéty podobnej Zemi, ale v určitých oblastiach dosť odlišnej. Hneď zo začiatku mu Zem ukáže svoju drsnejšiu stránku; chudák P.K. je okradnutý o svoj ovládač. Problém je, že len s pomocou neho sa môže dostať späť na domovskú planétu. Pri pátraní po ovládači spoznáva v Dillí Jaggu (Anushka Sharma), ktorá pracuje ako reportérka. P.K. ju začne zaujímať a ona sa rozhodne, že by bol vhodný na interview.
Film zobrazuje strasti mimozemšťana so stretom inej kultúry, náboženstva a spoločenských pravidiel, na aké bol zvyknutý. Tieto stretnutia občas vytvárajú aj komické situácie. (vander19)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (125)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

"Tancujúce autá", význam žltej prilby alebo testovanie funkčnosti boha, to sú nápady, ktoré si naozaj vyžadujú dívať sa na svet s určitým odstupom. Kto to všetko vymyslel, tomu patrí minimálne poklona, či iný východný výraz úcty. Jediné, čo mi tu vadilo, bola romantická línia okolo Sarfraza. Inak najlepší indický film, z tých piatich čistokrvných, ktoré som zatiaľ videl. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem jen tiše trpěla a přemítala, jak přežiju do konce. Ale stalo se nečekané, začala jsem se bavit. Pohled na chod naší civilizace očima neznalého mimozemšťana je vtipný. A satirou prošpikované téma slepé důvěry v tu či onu víru a v jejich samozvané vůdce se mi zdá v indických lokalitách přinejmenším odvážné. Takže kašlu na zpěvy a tanečky a hodnotím výše než bych původně čekala. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Byl jsem překvapený tím, že si zrovna film z Indie tolik utahoval z náboženství (nebo spíš toho, jak ho někteří využívají k vlastnímu prospěchu). Ale byla to překvapivě svěží a vtipná komedie (favoritem jsou tančící auta), která bavila i přes dlouhou stopáž. Osobně bych sice trochu zkrátil začátek, ale to jen kvůli tomu, že zábava začíná až v okamžiku, kdy se na scéně objeví Aamir Khan a postava jeho mimozemšťana. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Keď sa z hmly vynoril Aamir Khan, tak som prevrátila očami. Keď zanôtili prvú pesničku, prevrátila som očami druhý raz. Tretí raz, keď som sa pozrela na stopáž filmu. Do polovičky sa to dalo v pohode pozerať, ale od polovičky to bolo fantastické. A na konci ma to chytilo tak, že dávam 5 hviezd. Dostali ma ... no a čo. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Indická komedie.¬         Kdyby "P.K." vyprodukovala Evropa nebo Hollywood, musil bych hodnotiti tento snímek rázně coby nepodařený, slabý pokus uspěti s diskutabilním nápadem scénáristy. S přihlédnutím k tomu, že "P.K." byl vyprodukován Indií, Bollywoodem, je mi jej zhodnotiti coby docela vydařenou komedii se zapracovanými politicko-náboženskými prvky, které hýbou celou společností a jsou zatraceně žhavé. "P.K." nesahá sice íránskému dramatu a nekomedii "Rozchod Nadera a Simin" výjimečného dramaturga Asghara Farhadiho kvalitou vypracování ani po kolena, ale s přihlédnutím k tomu, že je nadsazenou komedií, je mi jej hodnotiti velice přívětivě jako podařenou komedii s hlubším pozadím.¬                 Případná opoznámkování: Dudek; Evander. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Kostýmy, ktoré nosí Aamir Khan vo filme, boli v skutočnosti náhodne pozbierané od verejnosti. (Laslo)
  • S filmem byl spojován i indický herec Arshad Warsi. Ten ale později prohlásil, že se nejednalo o oficiální nabídku, a zatímco se veřejně spekulovalo o jeho účasti, připravoval se herec na roli v jiném snímku. (Conspi)
  • Je to první indický snímek, který v kinech v USA vydělal víc než deset milionů amerických dolarů. (Terva)

Reklama

Reklama