Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vincenc Babočka, bezvýznamný zaměstnanec policejní stanice, si v soukromí hraje na detektiva přesvědčen o svých výjimečných schopnostech. Dovolená v Karlových Varech mu však zcela nečekaně poskytne příležitost dokázat, co v něm opravdu vězí. Omylem je totiž považován za mezinárodního a policií stíhaného dobrodruha Leona Webera. Rozhodne se využít záměny a odhalit Weberovy komplice, chystající krádež diamantů patřících maharádžovi z Yohiru. Podle Weberova plánu se s maharádžou seznámí v přestrojení za generála Nariškina, ale vše klape jen do chvíle, kdy se ve městě objeví skutečný Weber... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších Fričových filmů. Burian sice opět exceluje, ale film spíše vyniká jako detektivka a ne komedie, kterou jsem spíše čekal - v případě vtipných situací filmu sem tam dochází dech, ale i přesto se pár nezapomenutelných momentů našlo. Jako zmíněná detektivka lepší, ale i zde platí, že závěr je matnější. Škoda, to bych totiž hodnotil čtyřmi hvězdami, ovšem takhle musím o stupeň snížit. "Haló, pane! Jdu na chvíli pryč, takže kdybyste se vzbudil, tak to není mojí vinou." ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

S tímto snímeček se mi pojí jedna silná vzpomínka na dětství. Byl jsem na prázdninách u babičky a večer jsme sledovali společně s dědou právě Tři vejce do skla. Když pominu pohádku Byl jednou jeden král, jednalo se patrně o moje první setkání s Vlastou Burianem a děda mi tenkrát vyprávěl, jak je to výborný komik. Sledovali jsme tento film se zaujetím a protože mne v určitý čas poslala babička spát, neviděl jsem konec filmu. Druhý den ráno mi to děda povyprávěl a Tři vejce do skla jsem od té doby neviděl. Až nyní, v prosinci 2018. A snímek mě opět bavil. Burian v trojroli, některé scény vskutku vtipné (opět ta jeho angličtina, např. Maj kočí je z Trutnova..), vypíchl bych kupříkladu uspávání hada bez píšťal v trojím podání. A závěr? Byl přesně takový, jaký si pamatuji, že mi tehdy, před mnoha a mnoha léty, děda vykládal. ()

Reklama

hostivít 

všechny recenze uživatele

Tato komedie patří do 2.kategorie Burianových filmů, tj. poprvé se smějete a bavíte, ale do druhého vidění se nehrnete, stačí to maximálně jednou do roka. Ano, to jsou Tři vejce. Burian sice pěkně zpívá, v roli Naryškina je nádherný, ale jinak ten děj... no hrůza. Je to zmatené, překombinované. Ale nevadí, v tak nadprůměrných snímcích jako Pokladna, Přednosta, Když prášil atd. se tento musí zcela logicky utopit. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Z počátku velice překvapivý a krásný film. Vlasta Burian v dvojroli, jednou coby potrhlý policista Babočka a podruhé jako vážný zloděj diamantů Leon Weber. Coby Babočka si opět hraje to své. Jeho gesta a mluva vypadají jakoby byl neustále ožralej. Za to roli Webera hraje takovou, jakou u něj neznáme. K tomu impozantní záběry na staré jedoucí vlaky a již i vzácné záběry do starých vagónů s dřevěnými sedačkami. Vrcholem byly nádherné záběry na staré Karlovy Vary, takové záběry jen tak ve starých veselohrách nevídáme. Jenže tímto vše pěkné skončilo. V Karlových Varech začala parodie na americké gangsterky, které známe z pozdější doby z filmů Oldřicha Lipského a Václava Vorlíčka v tu chvíli mě to přestalo bavit. [4666. hodnocení, 84. komentář, 67%] ()

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jestli tu zavládla nějaká všeobecná vlčí mlha, nebo co, ale podle mě tahle téměř Leacockovská parodie na detektivky rozhodně není ani nudná, ani překombinovaná, tím méně pak o ničem, či slabota. Nejen, že tu Burian předvede málem Chaplinovskou kreaci němé grotesky, obdařené srdcem, ale navrch tu i zazní jedna z jeho (tedy přesněji Mottlových) nejlepších písní, brilantní parodie "Oči černé". Tak co ještě chcete?!! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (19)

  • Holandský obchodník s diamantami, ktorého stvárnil Antonín Novotný, sa volal van Houden. V holandčine toto slovné spojenie znamená "milovať". (Raccoon.city)
  • Ve filmu hrá Burianův pes Rolf. (adamc)
  • Vtedajšie noviny "Rudé právo" počas natáčania uviedli článok, kde sa písalo, že "po dlhej dobe sa na plátne znovu objavuje Vlasta Burian". V skutočnosti išlo pritom iba o dva roky, počas ktorých komik nefilmoval. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama