Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

honajz 

všechny recenze uživatele

Dal bych klidně i odpad, kdyby v tom nehráli mí oblíbenci Pierce Brosnan a Owen Wilson. Naprosto předvídatelná agitka, kde americká rodinka přežije vše, všechny a všechno, kde zlý západ vykořisťuje hodný asijský východ výstavbou infrastruktury a místní nemají jinou možnost, než se vzbouřit a vraždit Američany a střílet po nich z tanku. Běžte do háje s tak falešnými survival filmy, kde nikomu nevěřím nic, ani slovo, ani jeho jednání a kde je jasné, že všichni přežijí. Vietnam rulezz. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak a je to jasný, nejnebezpečnější povolání na světě neni horník, policista, záchranář a nebo chůva, ale člen podřadné vodárenské vodárny. On totiž Owen pracuje pro vodárenskou korporaci, SPOILER!!!!! která logicky skrz vodu chce ovládnout, tamnější zemičku a lid v ní chce vlastnit, to však Owen neví a tak vezme svoji rodinu, do toho Laosu a že teď tak jako začnou na novo. Prostě typický chlap, udělá největší volovinu která se nabízí a žena ať se stará. Tak ono by to mezi těmi asiaty, asi nebylo tak špatný, kdyby se někteří nerozhodli že tu vodu chlastat prostě nebudou a že rejžový víno bohatě stačí a tak vyrazí do ulic, masakrovat lidi. Naštěstí Owen se skamarádí s totálním bad ass chlápkem - Pierce Brosnan a ten mu prostě kryje záda a rozdává headshoty na požádání. Já si nemůžu stěžovat, režisér se záměrně vyhnul trapnému natahování a tak se film hned rozjede a nemá ani hluchá místa. Naopak má výborný obsazení, drsnou akci, vynikající soundtrack https://www.youtube.com/watch?v=zmkPZXjh6Is a taky za zmínku stojí druhá část filmu . Ta se odehrává v noci, takže sem měl mírné obavy že zase uvidím hovno, tak jak to znám z jiných filmů, k mému překvapení, se tma jak v prdeli nekonala a všechno je dobře osvětlené, takže sem viděl kdo je kdo a kam se vlastně jde. Ale tenhle film neni jenom dobrým thrillerem na který za pár dní zapomenete, má hned několik zapamatovatelných scén - skákání přes budovu, cesta skrz dav, Pierce Brosnan a jeho akční scény a ta hra střel tatínka, mi málem zničila křeslo, joo takový to byli nervy . ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pojďme na to pěkně odzadu, jak to máme my, mazlíčkové, rádi! Důdl se svojským způsobem pokusil napravit křivdy, vzešlé z amerických hrátek ve zlatých šede/sedmdesátých, a nadělal z Vietnamu maják svobody, štěstí a přežití. Chvályhodné. A i jinak se člověk vysloveně pobaví. Ouvn byl pod bičem nekompromisního trenéra donucen hrát, ne jen tak rádoby vtipně čurákovat po place, jak má normálně ve zvyku, a ani jeho penisoidní nos tuto skutečnost není schopen zakrýt. Výborné. Posledním plusem (pro řadového diváka) pak je docela nekompromisní akce, díky které si ujasníme, že vláda lidu není vždy tím, co se nám bude líbit. Vynikající. A přejděmež na osobní úroveň, tedy přínos pro Kulyčka. Jednoho. Našeho. Milovaného. Jak já tohle pustím doma, ušetřím za veškeré případné dovolené ve zbytečně vzdálených destinacích, do kterých by mě jinak mé pukliny hnaly. A to věc je dobrá. Ovšem jestli v brzké době od někoho uslyším ,,ár jů oukchej? Je, ajm oukchej", tak... nebudou oukchej, o to se postarám! Rád bych věděl, zda někdy v dějinách kinematografie padla v jakémkoliv díle nějaká fráze tolikrát, jako zde. Film prudce nedoporučuji nikomu se slabšími nervy. Od cca. dvacáté minuty by se mohl ujistit o tom, že děti rozhodně nechce a kdyby je náhodou měl, ihned je zašlápne, ať se netrápí. Což by bylo dosti na prd, pokud mu jich doma už pár pobíhá... ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Není to film, který byste si pouštěli často. Ale rozhodně za vidění stojí. Tedy pokud nemáte děti, nebo máte tuhý kořínek :) Je to film ze kterého mrazí ještě dlouho po projekci. Obyčejná rodina uprostřed státního převratu a občanské války se musí dostat z pekla ven. A nebude se Vám to moc líbit. Nedokážu posoudit nakolik se zobrazené dá nazvat reálným, ale mě to reálně působilo a o to intenzivnější film je. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|75%| Ale jo, docela netypický film pro mě a sedl mi. Bavil jsem se od začátku do konce. Asi tak první půlka filmu – docela obrovské napětí. Druhá část filmu už tak napínavá nebyla a už to začalo docela ztrácet to pravé ořechové, ale výraznou chybou to nebylo. Kdyby se to drželo až do konce, byl větší rozpočet atd tak by to mohla být ještě větší pecka. Rkový rating byl docela dost využit, ikdyž já bych ještě o něco přidal. Pár zajímavých nápadů zde bylo. Herecké obsazení bylo slušné. Brosnan mi zde přišel trochu rozporuplný, škoda, že tak v posl době klesl s filmy, ale nevadí. Hudba ušla, zbytek aspektů také. Finále mohlo být napínavější. No, dost kritiky. Zasloužené 4* dávám. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Možný dôvod zmeny názvu filmu z pôvodného "The Coup" (v preklade prevrat), je práve to, že rok po natáčaní v Thajsku v krajine nastal prevrat. (Real Tom Hardy)
  • Vojaci v závere filmu kričia na rebelov v angličtine. V skutočnosti by kričali buď vo vietnamčine, khmérčine alebo vo francúzštine. Nikdy však nie v angličtine. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama