Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

tron 

všechny recenze uživatele

Miestami fantastické, miestami priemerné a miestami divné. Manželský pár s deťmi je fajn. Držíte im palce. V ostrom rozpore s týmito postavami je brutálne násilie, ktoré okolo nich v cudzej krajine, ktorej nerozumejú (a ona nerozumie im), prepukne. Spravidla kde sú deti, tam násilie nie je vysoké, ale toto je poriadne drsná divočina. Pouličné a hotelové nepokoje sú zobrazené a nakrútené zručne, autenticky, mrazivo, naturalisticky a  teda desivo. Vynikajúca je tiež rolička Piercea Brosnana. Bohužiaľ treba zdôrazniť slovo "rolička", keďže postava je na plátne veľmi málo. Je to skutočne škoda a osobne tomu nerozumiem: mám charizmatického herca vo výborne napísanej úlohe a neposkytnem mu dostatočný priestor? Finále znudene šumí do prázdna. Napriek tomu prevládajú pozitívne dojmy. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Standardní apokalyptická epizoda Živých mrtvých; akorát tedy s Asiaty místo zombíků. Tento dojem je ostatně umocněn televizní výpravou a otřesnými zpomalovačkami. Nemluvě o obsazení celé rodiny. Wilson na "páprdu od vedle, který je okolnostmi nucen najít v sobě macho stránku pro dobro své rodiny" nemá, Lake Bell je nijaká způsobem, že i šedé kancelářské myšky jsou proti ní celebrity z nejzářivějších a o dcerkách "otravné a otravnější" raději ani nemluvě. Což zamrzí dvojnásob, protože čistě po žánrové stránce tomu spád upřít nelze a v několika málo scénách je adrenalin vyšponován způsobem, že nějaký ten gram váhy napětím vypotíte. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Asi se na tom dá najít kvantum much, jako třeba scéna, ve které se odehrává nová sportovní disciplína v hodech dětí do dálky, občasné neúměrné tlačení na pilu, úprk rodiny do - shodou okolností - 100 metrů vzdáleného Vietnamu po rozvrkané kocábce místo po svých, laciný televizní look nebo fakt, že nejlepší herecký výkon podává pětiletá holčička. Taky je záhada, proč na plakátu Wilson vypadá jako sedmdesátkový Harrison Ford. Jenže je to taky téměř nepřetržitá adrenalinová akce, a to zhruba od 22. minuty až do konce. A na to já slyším. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak a je to jasný, nejnebezpečnější povolání na světě neni horník, policista, záchranář a nebo chůva, ale člen podřadné vodárenské vodárny. On totiž Owen pracuje pro vodárenskou korporaci, SPOILER!!!!! která logicky skrz vodu chce ovládnout, tamnější zemičku a lid v ní chce vlastnit, to však Owen neví a tak vezme svoji rodinu, do toho Laosu a že teď tak jako začnou na novo. Prostě typický chlap, udělá největší volovinu která se nabízí a žena ať se stará. Tak ono by to mezi těmi asiaty, asi nebylo tak špatný, kdyby se někteří nerozhodli že tu vodu chlastat prostě nebudou a že rejžový víno bohatě stačí a tak vyrazí do ulic, masakrovat lidi. Naštěstí Owen se skamarádí s totálním bad ass chlápkem - Pierce Brosnan a ten mu prostě kryje záda a rozdává headshoty na požádání. Já si nemůžu stěžovat, režisér se záměrně vyhnul trapnému natahování a tak se film hned rozjede a nemá ani hluchá místa. Naopak má výborný obsazení, drsnou akci, vynikající soundtrack https://www.youtube.com/watch?v=zmkPZXjh6Is a taky za zmínku stojí druhá část filmu . Ta se odehrává v noci, takže sem měl mírné obavy že zase uvidím hovno, tak jak to znám z jiných filmů, k mému překvapení, se tma jak v prdeli nekonala a všechno je dobře osvětlené, takže sem viděl kdo je kdo a kam se vlastně jde. Ale tenhle film neni jenom dobrým thrillerem na který za pár dní zapomenete, má hned několik zapamatovatelných scén - skákání přes budovu, cesta skrz dav, Pierce Brosnan a jeho akční scény a ta hra střel tatínka, mi málem zničila křeslo, joo takový to byli nervy . ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dal bych klidně i odpad, kdyby v tom nehráli mí oblíbenci Pierce Brosnan a Owen Wilson. Naprosto předvídatelná agitka, kde americká rodinka přežije vše, všechny a všechno, kde zlý západ vykořisťuje hodný asijský východ výstavbou infrastruktury a místní nemají jinou možnost, než se vzbouřit a vraždit Američany a střílet po nich z tanku. Běžte do háje s tak falešnými survival filmy, kde nikomu nevěřím nic, ani slovo, ani jeho jednání a kde je jasné, že všichni přežijí. Vietnam rulezz. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Nie je presne jasné, v akej krajine sa film odohráva. Vo filme je možné nájsť viacero náznakov niekoľkých vzájomne susediacich krajín. Rebeli jednaj rozprávajú aj v thajčine aj v khmérčine, niektoré značky a nápisy sú v khmérčine, niektoré sú zase v barmčine. (Real Tom Hardy)
  • Filmovalo sa predovšetkým v Thajsku, Kambodži a záverečné scény aj vo Vietname. (MikaelSVK)
  • Hlavnú ženskú rolu si pôvodne mala zahrať Michelle Monaghan, no po tom, čo bolo natáčanie odložené, musela od projektu kvôli tehotenstvu odstúpiť. Nahradila ju Lake Bell. (m.a.t.o.)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama