Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Neškodnej thriller, kterej diváka uvrhne zpátky do devadesátých let, kdy byly akční filmy svižný a drsný. Režisér nám s přehnanou ambicí chtěl ukázat trochu šoku, hodně akce a i nějakou tu digitální atrakci. Bohužel na dnešní dobu nemá ale čím překvapit, nebo strhnout, natož pak konkurovat v kinech komerčním palbám za stamiliony. Jednohubka, která by před dvaceti lety mohla být skvělým "áčkem", nemá v současnosti na víc, než televizi. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Zaujímavejší námet pre realistický survival si už vlastne ani neviem predstaviť, byť s rodinou v cudzej krajine odkázaný prakticky len na seba, keď je navyše kvôli odlišnosti rás možnosť splynutia s davom takmer nemožná a ešte k tomu kvôli prebiehajúcemu prevratu početnosť potenciálnych zabijakov prakticky nevyčerpateľná, takže na No escape som bol veľmi zvedavý a určite nesklamalo. Jedine ma mrzí, že film svoj vrchol dosiahne už čoskoro, po ideálnej rozbehovej fáze, kedy sa dá zoznámiť s celkom sympatickou rodinou a ich novým priateľom sa to už rozbehne a celá časť v hoteli je s prehľadom tým najlepším, čo film ponúkne, je to dosť intenzívne, napínavé, nápadité, celkom drsné a dokonca čiastočne aj zábavné, to hádzanie detí nemalo chybu, takže ma to veľmi bavilo. A tak škoda, že následne sa tomu film už ani raz nepriblíži, dej sa odohráva len v noci a neponúkne už žiadny nezabudnuteľný okamih. Ale nie je to zase až tak veľký problém, keďže stále si to udržuje výbornú dynamiku, slabé miesta tu prakticky nie sú a tak sa na to veľmi dobre pozerá až do konca. Akcia je tiež úplne ideálna, tvoria ju očakávane hlavne samé naháňačky, keďže film sa snaží pôsobiť realisticky čo sa mu až na pár momentov aj celkom darí, takže tu nemám väčší problém. Čo sa týka obsadenia, Owen Wilson je ten správny sympaťák, takže som mu nemal problém fandiť, rovnako ako aj celej jeho rodine, len dosť rozporuplne pôsobí Pierce Brosnan. Jeho úloha je zaujímavá, ale v rámci deja nie vhodne zvolená, buď mal mať mnoho viac priestoru a tým film viac podať tradičným akčným smerom alebo naopak ho z filmu úplne vystrihnúť, lebo takto mi jeho pôsobenie v deji prišlo úplne neprirodzené a kazilo inak celkom realistické spracovanie. A určite musím pochváliť technickú stránku, ktorá je vzhľadom na nízky rozpočet perfektná. Kiežby všetky film s takýmto rozpočtom vyzerali takto dobre. Takže znovu si to už asi nepozriem, predsa len film stojí hlavne na tom napätí, ako sa z daných situácií postavy dostanú, ale dostal som prakticky presne to, čo som aj chcel, vydarený survival s pomerne netradičnou tématikou. 76% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Plusem je, že se No Escape rozbíhá rychle a nepoleví až do konce, ale příliš nemá čím zaujmout. Akce je průměrná, krve poskrovnu, Wilson se zde nehodí, Brosnan si svou roli naopak užívá, ale příliš prostoru nedostal. Oceňuji aktuální a neokoukané téma. Vcelku příjemná zábava, která neurazí. 65% ()

Segrestor

všechny recenze uživatele

Prý No escape! A přitom stačí házet fakany na střechy různých hotelů, dělat salto mortále do spodních pater, naskládat na ně mrtvoly rozmrdaných dinkňauů a tak dále a tak dále. Vole, dobrý Američan se dostane ze všeho, i když se k hotelu přižene sbor dobrovolných ochránců nábytku "Nepal police", a rákosem zaroste každá ulice, každý úřad a instituce. Oni ti parchanti pak ještě někde splaší helikoptéru a kosí nebohé Američany i ze vzduchu. Dobrý, no. Naštěstí je trochu promíchá Bond Jamesbond, svého času v důchodu. A z No Escape je náhle Run, Trouba, Run. A vše dojde ke zdárnému konci... No, to vlastně nevím, ještě jsem to nedokoukal. Slibuji, že jakmile se tak stane, komentář doplním. Chicht. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem toho mnoho nečekal ,ale o to víc mě překvapil...nenechte se hned zmást těmi recenzemi jako je například ta co říká,že je to film s mnoha klišé a ,že se tyto filmy točili dříve.Pro mě je to naopak jedno z největších ne li největší překvapení letošního roku.Děj vás zavede nejspíše do Thajska kde Owen Wilson (jen tak na okraj-podle mě zvládl přechod od komedii kde většinou účinkuje skvěle a řadím tento film k jeho nejlepším) získá místo jako inženýr na opravu místní vodárny.Jenže...místním se jaksi nelíbí,že vše důležité ovládají Američané... a tak zrovna v den příletu onoho inženýra někdo z hnutí proti tomuto nadnárodnímu diktátu spáchá atentát na premiéra.Když k tomu přihodíte postavu Pierce Brosnana,který pracuje pro tyto nadnárodní zájmy a de facto spoluvytváří tyto občanské války tak dostane dobrý příběh.Jo a zapomněl jsem dodat,že Piercovi tato role sedla a působil na mě,že si jí náležitě vychutnal.Film dostává ještě větší rozměr tím,že vše sledujete jakoby s pozice onoho inženýra jeho boj o život jeho samotného a celé jeho rodiny.Jelikož je Američan a navíc třídní nepřítel ,protože je spojený s vodárnou co by spouštěcím čudlíkem k odpálení tohoto konfliktu ,tak není divu,že po něm parta krve žížnivých asiatu jde opravdu sveřepě.Tento film opravdu doporučuji.Navíc v době imigrantu,kde názor,že jsou tyto lidé úplně z jiné kultury a tím pádem těžko zapadající sem k nám.Za mě celkově 85% a pět hvězd. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Vojaci v závere filmu kričia na rebelov v angličtine. V skutočnosti by kričali buď vo vietnamčine, khmérčine alebo vo francúzštine. Nikdy však nie v angličtine. (Real Tom Hardy)
  • Filmovalo sa predovšetkým v Thajsku, Kambodži a záverečné scény aj vo Vietname. (MikaelSVK)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama