Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem toho mnoho nečekal ,ale o to víc mě překvapil...nenechte se hned zmást těmi recenzemi jako je například ta co říká,že je to film s mnoha klišé a ,že se tyto filmy točili dříve.Pro mě je to naopak jedno z největších ne li největší překvapení letošního roku.Děj vás zavede nejspíše do Thajska kde Owen Wilson (jen tak na okraj-podle mě zvládl přechod od komedii kde většinou účinkuje skvěle a řadím tento film k jeho nejlepším) získá místo jako inženýr na opravu místní vodárny.Jenže...místním se jaksi nelíbí,že vše důležité ovládají Američané... a tak zrovna v den příletu onoho inženýra někdo z hnutí proti tomuto nadnárodnímu diktátu spáchá atentát na premiéra.Když k tomu přihodíte postavu Pierce Brosnana,který pracuje pro tyto nadnárodní zájmy a de facto spoluvytváří tyto občanské války tak dostane dobrý příběh.Jo a zapomněl jsem dodat,že Piercovi tato role sedla a působil na mě,že si jí náležitě vychutnal.Film dostává ještě větší rozměr tím,že vše sledujete jakoby s pozice onoho inženýra jeho boj o život jeho samotného a celé jeho rodiny.Jelikož je Američan a navíc třídní nepřítel ,protože je spojený s vodárnou co by spouštěcím čudlíkem k odpálení tohoto konfliktu ,tak není divu,že po něm parta krve žížnivých asiatu jde opravdu sveřepě.Tento film opravdu doporučuji.Navíc v době imigrantu,kde názor,že jsou tyto lidé úplně z jiné kultury a tím pádem těžko zapadající sem k nám.Za mě celkově 85% a pět hvězd. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Takový jarní film je to. Až tě v zápalu březnové romantiky pošle k šípku poslední pěkná holka v okrese, budeš potřebovat něco přesně ve stylu Převratu - náhodný tip, minimum informací, dobrodružnou svižnou jízdu, žádné kecy nazbyt, trochu šablon, trochu improvizace, prostě sto minut na plno a nazdar! No a pak hurá do vedlejšího města, třeba tam čeká další takové povstání... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Před lety zdrhal Owen Wilson před Srby a teď si hodil to samé v bleděmodrém. Jen Balkánce nahradila jakási asijská svoloč a přibyla manželka s protivnými fakany, kteří útěk značně komplikují. Na začátku jsem sice ocenil, že se šlo rychle na věc a režie nezdržovala nějakou předehrou, ale zhruba po půlce se to utíkání stalo jednotvárným a nudným. Wilson není špatný herec a určitě by se dokázal prosadit i mimo komediální žánr, ale tudy to určitě nepůjde. 30% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Standardní apokalyptická epizoda Živých mrtvých; akorát tedy s Asiaty místo zombíků. Tento dojem je ostatně umocněn televizní výpravou a otřesnými zpomalovačkami. Nemluvě o obsazení celé rodiny. Wilson na "páprdu od vedle, který je okolnostmi nucen najít v sobě macho stránku pro dobro své rodiny" nemá, Lake Bell je nijaká způsobem, že i šedé kancelářské myšky jsou proti ní celebrity z nejzářivějších a o dcerkách "otravné a otravnější" raději ani nemluvě. Což zamrzí dvojnásob, protože čistě po žánrové stránce tomu spád upřít nelze a v několika málo scénách je adrenalin vyšponován způsobem, že nějaký ten gram váhy napětím vypotíte. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní, akční, Rková záležitost jejíž hlavní devízou je velmi svižná první půlka. Škoda, že v té druhé už to nemá takový drajv a hlavně kdo se těší na Brosnana, tak bude asi lehce zklamán. Nestárnoucí Pierce se tu všeho všudy objeví zhruba na 15 minut a i když si svůj part odehraje z přehledem, tak mohl dostat větší prostor. Wilson jako milující otec celkem uvěřitelný takhle se má prostě chlap v podobný situaci zachovat. Takže na konec celkem dobrý, ale mohlo to bejt lepší. Občas mi trochu vadila i ta příliš akční a zběsilá kamera. Trochu to zklidnit a sem tam použít stativ by neškodilo. Vidím to na lepší průměr, ale dalo se z toho vytěžit ještě větší peklo.60% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Filmovalo sa predovšetkým v Thajsku, Kambodži a záverečné scény aj vo Vietname. (MikaelSVK)
  • Annie (Lake Bell) sa počas scén barikádovania v hoteli menia medzi prestrihmi menia topánky. Keď sa schováva v kúpeľni, je obutá, keď odtiaľ beží zaterasiť vchodové dvere, je vyzutá, a keď beží otvoriť dvere, je zase obutá. (Real Tom Hardy)
  • Možný dôvod zmeny názvu filmu z pôvodného "The Coup" (v preklade prevrat), je práve to, že rok po natáčaní v Thajsku v krajine nastal prevrat. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno