Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Asi se na tom dá najít kvantum much, jako třeba scéna, ve které se odehrává nová sportovní disciplína v hodech dětí do dálky, občasné neúměrné tlačení na pilu, úprk rodiny do - shodou okolností - 100 metrů vzdáleného Vietnamu po rozvrkané kocábce místo po svých, laciný televizní look nebo fakt, že nejlepší herecký výkon podává pětiletá holčička. Taky je záhada, proč na plakátu Wilson vypadá jako sedmdesátkový Harrison Ford. Jenže je to taky téměř nepřetržitá adrenalinová akce, a to zhruba od 22. minuty až do konce. A na to já slyším. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Plusem je, že se No Escape rozbíhá rychle a nepoleví až do konce, ale příliš nemá čím zaujmout. Akce je průměrná, krve poskrovnu, Wilson se zde nehodí, Brosnan si svou roli naopak užívá, ale příliš prostoru nedostal. Oceňuji aktuální a neokoukané téma. Vcelku příjemná zábava, která neurazí. 65% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní, akční, Rková záležitost jejíž hlavní devízou je velmi svižná první půlka. Škoda, že v té druhé už to nemá takový drajv a hlavně kdo se těší na Brosnana, tak bude asi lehce zklamán. Nestárnoucí Pierce se tu všeho všudy objeví zhruba na 15 minut a i když si svůj part odehraje z přehledem, tak mohl dostat větší prostor. Wilson jako milující otec celkem uvěřitelný takhle se má prostě chlap v podobný situaci zachovat. Takže na konec celkem dobrý, ale mohlo to bejt lepší. Občas mi trochu vadila i ta příliš akční a zběsilá kamera. Trochu to zklidnit a sem tam použít stativ by neškodilo. Vidím to na lepší průměr, ale dalo se z toho vytěžit ještě větší peklo.60% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych Ouvena Wilsnů brala jako teplýho ňuňana, co léta v Hul-Mi-Údu úspěšně tají svojí 4% orientaci, ale jako komediálního šášulu, co většinou hraje veselý blby ho beru rozhodně a tak jsem byla mírně skeptická, jak se projeví v roli tatíka, co chrání svoje tři blány. Jo vím, že kdysi už nějaký to vochomejtání s akčním žánrem měl, ale nic extra tehdy nepředvedl, asi jako když chcete luxusní blonďatou kurvu s mírama 90-60-90 a místo ní dorazí kapučínová Aranka 100-120-150 ze čtvrtý cenový. Jenže tentokráte mě mocně šukoval, jelikož do role vklouznul jak pornoherec do pindy a já mu to fakt hltala jak mlsná coura semeno. Navíc neni žádnej kapitán Amerika a tak mu prdel zachraňuje agent 007 ve výslužbě a to velmi dobře, jelikož kromě Ouvena prdele zachrání ještě lasturu jeho starý, kterou se chystal zrajtovat svojí ŽŽ (žlutou žížalou) nadrbanej Laosan s mačetou. Ono vůbec tam kluci asijský sekaj do všeho co jen kdákne émericky a tak se můžete těšit na krev, mrtvolky a hlavně kurevsky dost akce. Všechno se totiž zesere hodně rychle a tak nehrozí zbytečně natahovanej začátek. Kdepak tenhle film je prostě jako bezva děvka - Za prachy co do ní vrazíte, mrdá na předehru a rovnou Vás začne kouřit. A to se vyplatí. Ponaučení na závěr : NESER (SE) LAOSANŮM DO VODY, PYČO ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pojďme na to pěkně odzadu, jak to máme my, mazlíčkové, rádi! Důdl se svojským způsobem pokusil napravit křivdy, vzešlé z amerických hrátek ve zlatých šede/sedmdesátých, a nadělal z Vietnamu maják svobody, štěstí a přežití. Chvályhodné. A i jinak se člověk vysloveně pobaví. Ouvn byl pod bičem nekompromisního trenéra donucen hrát, ne jen tak rádoby vtipně čurákovat po place, jak má normálně ve zvyku, a ani jeho penisoidní nos tuto skutečnost není schopen zakrýt. Výborné. Posledním plusem (pro řadového diváka) pak je docela nekompromisní akce, díky které si ujasníme, že vláda lidu není vždy tím, co se nám bude líbit. Vynikající. A přejděmež na osobní úroveň, tedy přínos pro Kulyčka. Jednoho. Našeho. Milovaného. Jak já tohle pustím doma, ušetřím za veškeré případné dovolené ve zbytečně vzdálených destinacích, do kterých by mě jinak mé pukliny hnaly. A to věc je dobrá. Ovšem jestli v brzké době od někoho uslyším ,,ár jů oukchej? Je, ajm oukchej", tak... nebudou oukchej, o to se postarám! Rád bych věděl, zda někdy v dějinách kinematografie padla v jakémkoliv díle nějaká fráze tolikrát, jako zde. Film prudce nedoporučuji nikomu se slabšími nervy. Od cca. dvacáté minuty by se mohl ujistit o tom, že děti rozhodně nechce a kdyby je náhodou měl, ihned je zašlápne, ať se netrápí. Což by bylo dosti na prd, pokud mu jich doma už pár pobíhá... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Hlavnú ženskú rolu si pôvodne mala zahrať Michelle Monaghan, no po tom, čo bolo natáčanie odložené, musela od projektu kvôli tehotenstvu odstúpiť. Nahradila ju Lake Bell. (m.a.t.o.)
  • Vojaci v závere filmu kričia na rebelov v angličtine. V skutočnosti by kričali buď vo vietnamčine, khmérčine alebo vo francúzštine. Nikdy však nie v angličtine. (Real Tom Hardy)
  • Filmovalo sa predovšetkým v Thajsku, Kambodži a záverečné scény aj vo Vietname. (MikaelSVK)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama