Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Standardní apokalyptická epizoda Živých mrtvých; akorát tedy s Asiaty místo zombíků. Tento dojem je ostatně umocněn televizní výpravou a otřesnými zpomalovačkami. Nemluvě o obsazení celé rodiny. Wilson na "páprdu od vedle, který je okolnostmi nucen najít v sobě macho stránku pro dobro své rodiny" nemá, Lake Bell je nijaká způsobem, že i šedé kancelářské myšky jsou proti ní celebrity z nejzářivějších a o dcerkách "otravné a otravnější" raději ani nemluvě. Což zamrzí dvojnásob, protože čistě po žánrové stránce tomu spád upřít nelze a v několika málo scénách je adrenalin vyšponován způsobem, že nějaký ten gram váhy napětím vypotíte. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Rád bych úvodem poslal několik laskavých a hřejivých slov všem tvůrcům tohoto, i jiných podobně natočených filmů: "VÁŽENÍ MONGOLOIDI, TÁHNĚTE UŽ S TĚMI VAŠIMI 'AUTENTICKÝMI' RUČNÍMI KAMERAMI DO PRDELE!" Tímto poselstvím jsem myslím dostatečně naznačil, že se dalším kinematografickým imbecilům další vyližprdelní kamerou podařilo naprosto spolehlivě vykurvit a zdevastovat další potenciálně zajímavý film. A o co v něm jde? Kambodžské vodárny koupí nějací zatrolení američtí imperialisti, a to je zdá se dobrý důvod k tomu, aby zdravě a dravě nasraní Khmerové vytáhli ze šuplíků odložené rudé šátky, mačety, kalaše, a po delší době si trochu zaskotačili při nějakém tom pogromu. Klady: Celkem hodnověrná atmosféra pouličních (a podomních) masakrů, a třeba ještě zajímavá sportovní disciplína "hod dítětem ze střechy". Zápory (kromě kamery): Haldy všelijakého 'ajlavjů' a podobnéno melodramatického sajrajtu, legrační postava agenta-dobrodruha Brosnana, roztomile naivní kapitalista dédy, který přijel do Kambodži v první řadě pomáhat a ne si namastit kapsu, trapný konec na vietnamských hranicích a přitroublý rodinný epilog. Pád od slušného akčňáku k rodinnému melodramatu. A stejně si myslím, že za tímhle filmem stojí mocná vietnamská lobby, která se snaží zdiskreditovat chudáka Kambodžu a odlákat jí americké turisty. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Většina z těch bezcitných chlapů se jen snaží ochránit své děti. Jako vy." Až do zpovědi britského agenta, nebo něčeho takového, mě to moc nebavilo a pouze jsem se přesvědčoval, že se mi něco takového nemůže stát. Jakmile se však naplno řeklo, že si za to anglicky mluvící korporátní kolonisté mohou sami, tak mě to začalo zajímat. Ono se vlastně nic nezměnilo, pořád se jenom zachraňovala rodina, ale najednou jsem těm zástupcům národa, který silou mění demokracii za ropu, docela začal fandit. Jen ty děti se svými bebíčky, hladem, čůráním a touhou vyvolávat problémy mě trošku iritovaly, ale zato americká snaha hledat spásu ve Vietnamu dost potěšila mou cynickou podstatu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nad mé očekávání perfektní thriller, kterému prakticky nic nechybí. Jihovýchod Asie s sebou přináší nezaměnitelnou atmosféru, herecké výkony záporných postav jsou až autenticky mrazivé, přičemž vůbec špatný není ani Owen Wilson. Pierce Brosnan se svoji role zhostil dokonale a pokaždé, když se na scéně objevil, byl No Escape o stupeň výš. Příběh o snaze přežít je značně působivý, patřičně napínavý a sleduje se takřka se zatajeným dechem. S postupem času jsem měl navzdory pár nelogičnostem čím dál tím větší pocit, že si tento počin zaslouží plný počet hvězdiček. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická věc, která prolétla kiny jen v cizině a to ještě velmi rychle. Nedozvíme se sice nic moc o tom proč se to celé stalo, takže nemáme širší měřítko, ale vyobrazená survival story americké rodiny uprostřed pekla občanské války je atmosferická a dostatečně neučesaná, plus překvapivě technicky zdatná. Potěší pardál Brosnan v jeho typické roli kterou umí nejlépe (ex military) a žádné chození kolem horké kaše. Wilson hraje v rámci svých možností jako o život. Opět velmi aktuální tématika. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Annie (Lake Bell) sa počas scén barikádovania v hoteli menia medzi prestrihmi menia topánky. Keď sa schováva v kúpeľni, je obutá, keď odtiaľ beží zaterasiť vchodové dvere, je vyzutá, a keď beží otvoriť dvere, je zase obutá. (Real Tom Hardy)
  • Vojaci v závere filmu kričia na rebelov v angličtine. V skutočnosti by kričali buď vo vietnamčine, khmérčine alebo vo francúzštine. Nikdy však nie v angličtine. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama