Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak nečekal jsem, že uvidím někdy Wilsona v survival dramatu a obstál na jedničku !!! Honba za přežití rodiny, před vraždícími maniaky v asijských uličkách má strhující tempo. Wilson si nehraje na žádného hrdinu, pouze se snaží chránit svojí rodinu, což se mu nakonec podaří i díky skvělému Brosnanov, který to kosí jako v Bondovkách. Film dokáže strhnou hlavně díky tomu, že působí realisticky, syrovým dojmem a pořád se děje nějaká vyhrocená akce. Kdo chce drsný napínák na večer, tak je Převrat správná volba......8/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Před lety zdrhal Owen Wilson před Srby a teď si hodil to samé v bleděmodrém. Jen Balkánce nahradila jakási asijská svoloč a přibyla manželka s protivnými fakany, kteří útěk značně komplikují. Na začátku jsem sice ocenil, že se šlo rychle na věc a režie nezdržovala nějakou předehrou, ale zhruba po půlce se to utíkání stalo jednotvárným a nudným. Wilson není špatný herec a určitě by se dokázal prosadit i mimo komediální žánr, ale tudy to určitě nepůjde. 30% ()

Reklama

Segrestor

všechny recenze uživatele

Prý No escape! A přitom stačí házet fakany na střechy různých hotelů, dělat salto mortále do spodních pater, naskládat na ně mrtvoly rozmrdaných dinkňauů a tak dále a tak dále. Vole, dobrý Američan se dostane ze všeho, i když se k hotelu přižene sbor dobrovolných ochránců nábytku "Nepal police", a rákosem zaroste každá ulice, každý úřad a instituce. Oni ti parchanti pak ještě někde splaší helikoptéru a kosí nebohé Američany i ze vzduchu. Dobrý, no. Naštěstí je trochu promíchá Bond Jamesbond, svého času v důchodu. A z No Escape je náhle Run, Trouba, Run. A vše dojde ke zdárnému konci... No, to vlastně nevím, ještě jsem to nedokoukal. Slibuji, že jakmile se tak stane, komentář doplním. Chicht. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Je to trochu buzzkill, když vás film pozve k baru k nachcanýmu starýmu mládenci s bouchačkou a nudným tatínkovi od rodiny, přičemž pro další dovolenou si vybere jako parťáka druhou variantu. Protože hned jak se rozpoutá genocida, tak nám dojde, že tentokrát nebudeme jenom sledovat, jak si v různých patáliích poradí protagonisté, nýbrž každá ta situace bude mít ještě prolog, kdy na sebe všichni budou řvát, že né a pak jako že teda jó, a také samozřejmě epilog, kdy po každé takové situaci se ještě všichni budou muset osahávat a ptát se, zdali jsou oukej. A Dowdle z toho nijak alibisticky nevybruslí, protože točí žánrovku, žádné syrové realistické drama o hrůzném konfliktu kdesi daleko, ale prostě napínavou podívanou se všemi chybami a berličkami, které k ní mohou patřit. A ve které se nepoflakuje nic jiného než chodící mauzoleum Pierce Brosnana, které odkazuje nejen na svojí nejzásadnější filmovou roli, ale také na svůj legendární pěvecký výkon v Mamma Mia! Tady je to pravda o něco lepší. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Exotický akční thriller, který klame tělem. On sice je béčkový, předvídatelný a vlastně až legračně šablonovitý, ano. To beze sporu. Jenomže z tohoto výčtu zdánlivě záporných vlastností se po přistoupení na režisérovu hru snadno stává obrovská guilty pleasure, jen je třeba si všecko sečíst dohromady a uvědomit si, s jakým elánem byl film natočen. Konstantní napětí, dá se říci. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Vojaci v závere filmu kričia na rebelov v angličtine. V skutočnosti by kričali buď vo vietnamčine, khmérčine alebo vo francúzštine. Nikdy však nie v angličtine. (Real Tom Hardy)
  • Hlavnú ženskú rolu si pôvodne mala zahrať Michelle Monaghan, no po tom, čo bolo natáčanie odložené, musela od projektu kvôli tehotenstvu odstúpiť. Nahradila ju Lake Bell. (m.a.t.o.)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama