Reklama

Reklama

Znamení andělů - Miserere

  • Francie La Marque des anges - Miserere (více)
Trailer 2

Gérard Depardieu a nejšpinavější obchod světa. Liones Kasdan (Gérard Depardieu), respektovaný i nenáviděný policista, odešel po čtyřiceti letech do důchodu. Ze vzpomínek a z letargie nicnedělání ho vytrhne noční telefonát od dávného přítele, kněze, o podivné vraždě v kostele. Bez pověření a navzdory policii začne Kasdan pátrat, ale brzy ho okolnosti svedou dohromady s vyšetřovatelem Interpolu Frankem Salekem, vznětlivým, drsným mužem, který je až příliš osobně ponořen do případu únosů osiřelých dětí. (Česká televize)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (21)

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Dost nepovedený slepenec, který dal dohromady někdo velmi nesoustředěný, kdo zaslechl cosi nejasného o tom, že mysteriózní témata jsou děsný terno, páč Dan Brown na nich vydělal balík, a že v Chile dlouho prosperovala jistá hororová kolonie Dignidat zahrnující i chudáčky zpěváčky. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Žiadny prvý plán. Všetko pekne prepracované do detailov. Záplatka, detektívna prca, pribúdajúce mrtvoly, gradácia a veľké finále. Prieniky do rôznych sfér, trochu mi to pripomínalo tvúrči prácu Browna. Výprava s kamerou štandartná, rutinérska, ale príbeh zaujme od úvodu a u nejak tak nepustí až do konca. Vyšetrovateľská dvojka by si zaslúžila seriál alebo aspoň pokračovanie, kde by si už tykali a viac hláškovali. 3 z 5 ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

Francouzský thriller s mysteriozními prvky ve stylu Purpurových řek, kde se hlavní hrdinové dostávají na kloub nacistických experimentů. Ano není to nikterak originální a toto téma je ohrané jako stará gramofonová deska, nicméně tvůrcům se podařilo navodit poměrně solidní atmosféru a zejména přemluvit do filmu Gérarda Depardieu a Joey Starra, kteří podávají parádní výkony, skvěle se doplňují a co na tom, že Gérard svými monstrózními rozměry nevypadá jako francouzská verze Jamese Bonda, jelikož role vysloužilého detektiva mu grandiózně sedí. Film bohužel pokulhává na scénáři, zejména v první půli, kdy jsem se u nudných a poměrně zbytečných scén s mdlými dialogy dost nudil, nicméně druhá půlka již nabere skvělé tempo, takže se nakonec jednalo o poměrně zdařilý thriller, který sice nemůže konkurovat Purpurovým řekám, ale rozhodně neurazí. Moje hodnocení 65%. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Jak dlouho nás ještě bude Grangé obtěžovat svými mysteriózními krimithrillery? Tentokrát se pokusil opsat vzorec z Purpurových řek (nesourodá dvojice vyšetřovatelů, nepravděpodobná zápletka s kořeny v nacistických experimentech), ale realizace se chopil sterilní řemeslník White (svého času režijně přizabil báječné komiksové Parchanty), místo Rena toho chytrého hraje Depardieu (smutná parodie sebe sama) a místo Cassela toho výbušného nevýrazný Starr. Navíc Řeky měly ještě tu alpskou atmosféru, tady to putování po katedrálách nezachrání. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Taková kravinka, co hraje na mysteriózní notu, má Depardieua, co se snaží být Jean Reno z Purpurovejch řek, má to černocha, co... Moment, ono je to celé jako Purpurové řeky, jen to má Chilské nacisty a je to v každém ohledu horší, což je celkem s podivem, když je předloha od toho samého autora. Jasně, není to úplně nejhorší, mám slabost pro tenhle druh mystery dobrodružnejch filmů (navíc s náckama, žeano), ale tohle má hroznou pachuť béčkovosti a hledání něčeho, co už někdo dávno vytěžil. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama