Reklama

Reklama

Indie Game: The Movie

(festivalový název)
  • Kanada Indie Game: The Movie
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument zachycuje snažení a pocity vývojářů tří nezávislých počítačových her. Od prvotních návrhů přes těžký a dlouhý vývoj bez záruky úspěchu a navrácení vložené energie, až po samotné vydání hry. Sleduje příběh autorů hry „Super Meat Boy“, dvojici Edmund McMillen a Tommy Refenes. Dále v něm vystupuje Phil Fish se svojí dlouhá léta složitě vyvíjenou hrou „FEZ“. V menší míře pak představuje autora hry „Braid“ Jonathana Blowa. (montana_cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Sympatická záležitosť ale vzhľadom na dĺžku, nie až tak informatívna a že by som o samotnom vývoji, respektive čo všetko mu predchádzalo, chcel vedieť viac. Takto síce dokument dokáže napriek kĺzaniu sa po povrchu vzbudiť záujem a na vybraných miestach aj vyvolať emócie ale rozhodne ma to v tejto forme nepresvedčilo, že jedine indie scéna si zaslúži uznanie, lebo do svojich projektov vkladá narozdiel od tej komerčnej srdce. Dobrý nápad sa síce cení viac ako skvelá forma, ale až také čiernobiele to skutočne nie je. 70% ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Zajimave, sympaticke a misty dokonce napinave az dojemne. Indie hram jsme nikdy neholdoval, ale rozhodne maji svym alternativnim pristupem a pojetim me sympatie. Tento snimek me utvrdil jeste v necem - diky bohu za relativitu vnimani hodnot a vseho, co dokaze cloveka udelat stastnym. A nekdy i znacne bohatym. Mezi nerdy je mi stale lepe a lepe... ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Kamarád je taky vývojář indie her, a z toho, co jsem mu viděl přes rameno, to vypadá, že je tohle po čertech trefný dokument. Pokud se trochu orientujete na herní scéně, potěší vás rozhovory s autory Braidu a Fezu. Jen škoda, že dokument šel po faktické lince toho, co všechno se může pokazit, když děláte hru, a motivace tvůrců zkoumal jen povrchně. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přesto, že nezávislá videoherní scéna není mým šálkem kávy je "Indie Game" jedním z nejzábavnějších a nejpoutavějších dokumentů co jsem za hodně dlouhou dobu viděl. Film se zabývá několika nezávislými tvůrci (teď si vzpomenu jen na tvůrce originální hry Braid) a jejich čekáním na úspěch, jimi vyrobených her. Žádné velké odsuzování megaspolečností, vyrábějících AAA tituly ale zábavný pohled na nezávislé tvůrce se kterými by si nejspíše většina normálních pozemšťanů neměla co říci ale přesto pochopí jejich záměry a budou jim držet palce a doufat v jejich úspěch. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Dokument ukazuje, jak je možné i takřka na koleně vytvořit skvělé hry, stačí mít dobrý nápad. V širší rovině pak ukazuje, jakými psychickými stavy mohou procházet kreativní lidé a umělci, tedy nejen tvůrci her, jež se rozhodli obětovat téměř vše pro vytvoření nějakého osobního díla, a co přichází poté, co člověk konečně výtvor, na kterém pracoval třeba i několik let, vypustí do světa, přičemž rozhodně vybízí k zamyšlení, co se stane s těmi, kteří neměli takové štěstí, a jejich hra (či cokoliv jiného) nebyla přijata pozitivně. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Hra "Fez", jejíž strastiplný vývoj film dokumentuje, vyšla 13. 4. 2012 a sklidila obrovský úspěch. Na Gamerankings dosahuje hodnocení takřka 89 %. PC verze hry "Fez" pak byla uvedena 1. května 2013 (Yokolobuna)
  • Ve filmu je uvedeno, že nová hra Jonathana Blowa, "The Witness", bude vydána v roce 2012. Lidé si však museli počkat až do roku 2016. (Melcoiro)
  • Rozpočet filmu byl získán pomocí služby Kickstarter, kde lidé sami přispěli penězi na jeho vznik. (montana_cz)

Reklama

Reklama