Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radikální film chladnokrevně zachycující život dospívající dívky v současném Srbsku provokuje nejen explicitními sexuálními záběry, ale především pokládá otázku, jak moc ovlivňují nastupující generaci digitální revoluce a proměny tradičních hodnot. Srbský film KLIP je čerstvým vítězem prestižního rotterdamského festivalu, kde zaujal především silou a autentičností své výpovědi. Příběh šestnáctileté Jasny, která se snaží definovat své místo ve světě a dospět, je totiž na samé hraně toho, co o dnešních teenagerech chceme vědět. Jasna je bezhlavě zamilovaná do o něco staršího Djoleho, ale jejich vztah je spíše než na romantických procházkách založen na divokých mejdanech plných drog, alkoholu, rozvášněného balkánského popu, násilí a sexu, který si natáčejí na mobilní telefony, ostatně stejně jako celý svůj život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (310)

InJo 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdný pohled na život dnešní mládeže (nejen) v Srbsku. Facebook, mobily, divoké mejdany, ponižující sex a neschopnost (a nechuť) vyjadřovat své city. "Romantická" linie je sice poněkud monotónní, ale její vyvrcholení má pořádné grády a skvěle podtrhuje její vyznění. Velmi dobrá generační výpověď, která je přitažlivá i alarmující, aktuální i nadčasová. 80 % ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že místy mohli tvůrci s odvážností některých záběrů ubrat, ale možná by pak nebyl výsledný "atak" na diváka tak citelný. Každý se s životní tragédií vyrovnává po svém a pokud někoho něco takového zastihne ještě v dospívání, bývá dopad o to tvrdší. Počáteční snaha o únik před realitou prostřednictvím sebedestrukce byla na moment roztříštěna pro mě asi nejemotivnější scénou filmu v rámci vývoje hl. postavy, kdy její vnitřní boj otočí o 180° (dětský domov) - 85% [47. MFF Karlovy Vary]. Zajímavý komentář: Deschain, Marigold ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho možno šokantné. Pre mňa nie. No dobre, bolo tam toho možno viac ako býva v "normálnych" filmoch, ale sex patrí k životu, to ma nešokovalo. To všetko okolo toho, by ma možno šokovalo, ale bohužiaľ viem, že aj takáto existuje mládež. Už na základe toho, čo si dievčinka obliekla na prvú párty vo filme, mi bolo zrejmé, v akej skupine mladých sa pani režisérka pohybovala, keď pripravovala svoj film. Ja ale viem ešte jednu vec, že nie všetká mládež je takáto. Chválabohu. Tej život ale nie je šokujúci a pre diváka je tým pádom asi menej zaujímavý. No a k filmu poviem len toľko, že pôsobil naozaj veľmi skutočne a hudba v ňom bola otrasná. A jedna vec ma predsa len šokovala, keď mladá prišla z párty domov oblečená ako šlapka, tak ma šokovala otcova veta: Obleč sa, musí ti byť zima. ... to kde sme? (Filmová výzva 2015 - ambron) ()

pm 

všechny recenze uživatele

Byl by to pětihvězdičkový film, ale méně diskutovaný...bez těch několika explicitních záběrů. Nesnáším názornost a nevěřím podobným výrazovým prostředkům, ale jsem celkem zvědavá na další film Maji Milošové. "Klip" je přesvědčivý právě ve vzácných civilních momentkách, dík tomu za přetlakem chaosu a hnusu vidím jasné sdělení a intimní příběh, jen si nemyslím že je to zásluhou jen režisérky, ale také skvělých neherců v hlavních rolích. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Syrový film, Jasne jsem to věřil, ale zároveň mi přišlo, že humbuk, který okolo Klipu vzniknul způsobily jen ty děsně šokující záběry, které bych nazval místy spíš pornem, záleží na úhlu pohledu. Nicméně to ve výsledku bylo jen o jedné partě, která žije jen chlastem, drogami a sexem a takových je dle mého názoru hodně nejen v Srbsku, ale v každém sociálně slabším prostředí. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (9)

  • Film vznikal šest let, čtyři roky byla Maja Miloš v intensivním kontaktu s mládeží. Za tu dobu hovořila se stovkami mladých lidí, čímž se chtěla vyhnout ironickému odstupu. (JoranProvenzano)
  • Film získal hlavnú cenu na prestížnom filmovom festivale v Rotterdame a cenu holandských filmových novinárov. (Sufferer)
  • Hlavný hrdina hrá vo filme známu počítačovú hru “World of Warcraft“. (Johnny.ARN)

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama