Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před sto lety byly ďáblovy oddíly, které chtěly zničit svět, donuceny k ústupu do záhrobí. Dnes opět přišel jejich čas. Chtějí zaplavit svět svou temnou silou. Neočekávaně jsou však zastaveny. Komu se to podařilo? Záhrobnímu komandu! Komandu amerických dětí, které se spojí a dětskou bezelstností neohroženě bojují proti teroru krutých monster. Dobrodružný film pro děti a mládež je nejen napínavý, ale také veselý. Setkáte se tu s řadou legendárních filmových příšer, například Draculou, Frankensteinem, Vlkodlakem, Mumií, Netvorem z Černé laguny a dalšími. O kvalitě speciálních efektů není třeba se příliš rozepisovat. Stačí připomenout jména dvou mužů, kteří se na nich podíleli: Richard Edlund a Stan Winston. Tím je řečeno vše. (ČSFD)

(více)

Diskuze

Ozzy_89

Ozzy_89 (hodnocení, recenze)

Přidejte někdo do zajímavostí chybu: V čase 51:45 se ptají sestry Patrica jestli je panna. Když se ohradí, ukáže Rudy fotku, kde je nahá, když jí vyfotil omylem Frank z okna klubovky. Když si to ale stopnete, uvidíte že na fotce je oblečená blondýna v černých šatech ;) 

Uživatel Ozzy_89 smazal svůj příspěvek.

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Pozor. Chystá se remake z dílny kvalitní remakeové společnosti Dune Productions. To bude jistě kvalita jako všechny filmy téhle společnosti.

separovac

separovac (hodnocení, recenze)

Ve věku 11 - 13 let bych hodnotil film 4 hvezdickami. Nyní když jsem za dalekými dávnými časy plného bujarého veselí, nemohu zvolit jinak než vyhodnocovat podle logického sledu, způsobu jakým je předkládán humor, zpracování dialogu postav a jejich chování,( které následně ovlivní celkový herecký výkon, s tím že, i další herci mohou převzít stejné podněty v herecké roli), a v tomto případě i ztvárnění postav, ale hlavně správně dotvořené zápletky, která u většinu filmů vyústí v hromadu komického děje pro diváka, který dalé odmítne sledovat směs filmového klišé. V tomto případě by klišé převzaly pouze mladší diváci svou citací před ostatními kamarády. Z mého pohledu musím říci, že úvodní vsuvka by zaujala asi každého diváka, ale s prvním kontrastem dospělých a dětí přichází první rozepře mezi kvantitou a kvalitou snímku, která je ovšem vyvážená humorem z pohledu dospělého diváka a z pohledu dítěte doslova nepopsatelným příběhem plného napětí, dobrodružství a volných myšlenek pro další pokračování dalšího děje. Vyváženost kompozice příběhu, nenásilnost, pestrobarevná škála zvratů a dynamického děje s příměsí humorného doplňku tvořilo kvalitní část filmu. Negativními vlivy, které posouvaly kvalitu filmu ke kvantifikovanému dílu bylo narychlo ztvarněné bezmyšlenkovitá úprava postav ze záhrobí a jejich patetické chování, ale neduhem, který po čase přerostl do klišé se stala starší osoba, která převzala roli německy hovořícího občana a později byla využita i v dalších částích děje, čímž zmizela schopnost hledat i jiné alternativy vedoucí k originalitě a místo toho jsme dostali ke konci filmu naservírovanou mírně upravenou modifikaci s původním originálním nápadem.

Reklama

Reklama