Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před sto lety byly ďáblovy oddíly, které chtěly zničit svět, donuceny k ústupu do záhrobí. Dnes opět přišel jejich čas. Chtějí zaplavit svět svou temnou silou. Neočekávaně jsou však zastaveny. Komu se to podařilo? Záhrobnímu komandu! Komandu amerických dětí, které se spojí a dětskou bezelstností neohroženě bojují proti teroru krutých monster. Dobrodružný film pro děti a mládež je nejen napínavý, ale také veselý. Setkáte se tu s řadou legendárních filmových příšer, například Draculou, Frankensteinem, Vlkodlakem, Mumií, Netvorem z Černé laguny a dalšími. O kvalitě speciálních efektů není třeba se příliš rozepisovat. Stačí připomenout jména dvou mužů, kteří se na nich podíleli: Richard Edlund a Stan Winston. Tím je řečeno vše. (ČSFD)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Film je propleten odkazy na spoustu hororových klasik. Napříkald hlavní postava Sean (Andre Gower) v první polovině filmu nosí tričko s nápisem "Stephen King rules". V druhé polovině pak nosí svetr, jenž svými červeno zelenými pruhy nápadně připomíná svetr Freddyho Kruegera z Noční můry Elm Street. (Alfréda)
  • Po snímku Hrůzná noc 2 (1989) se jedná již o druhý snímek, ve kterém si Jon Gries zahrál vlkodlaka. (Mr.Hudson)
  • Protože autoři nechtěli s délkou filmu přesáhnout 90 minut, byla výsledná verze před uvedení ještě o 13 minut zkrácena. (Mr.Hudson)
  • Scéna, kdy Dracula (Duncan Regher) zvedne malou Phoebe za čelist a ona začne křičet, musela být sestříhána, jelikož se Phoebe příliš bála a nebyly proto použity ani Draculovy tesáky, ani červené kontaktní čočky. (Alfréda)

Reklama

Reklama