Reklama

Reklama

Berserk: Ógon džidai hen II – Doldrey kórjaku

  • Japonsko ベルセルク 黄金時代篇Ⅱ ドルドレイ攻略 (více)
všechny plakáty
Trailer 3

Obsahy(1)

Trilógia Berserk: Golden Age pokračuje druhým dielom s názvom The Battle for Doldrey. Hlavný protagonista Guts, ktorý je stále v službách Klanu Jastraba, pociťuje dôsledky rozhovoru svojho veliteľa Griffitha s princeznou Charlotte: cíti sa nedocenený a podvedený. Po triumfe nad nepriateľskou armádou je Griffith požiadaný, aby dobyl poslednú nepriateľskú pevnosť, zvanú Doldrey, v ktorej sídlia legendárni nosoroží jazdci na čele s nepremožiteľným bojovníkom, generálom Bosconem. (HDeer)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (47)

Hees 

všechny recenze uživatele

Väčšia časová porcia ako pri prvom diely je cestou k úspechu a Berserk: Golden Age Arc II je lepším a ucelenejším pokračovaním. Príbeh samozrejme pokračuje tam kde skončil prvý diel. Čo môžeme očakávať? Hlavným dôvodom bojov je cesta Griffitha za mocou a na toto využíva svojich lojálnych žoldnierov. Guts a Casca sú ochotný položiť život, ale Guts niečo začína chápať a to sa práve dozvieme v dvojke. Približuje sa to ku kvalite anime veľmi blízko a pre niekoho kto videl anime je to príjemný film. Veľa súbojov a meniace sa vzťahy medzi hlavnými hrdinami sú hlavnými ťahúňmi. Čaká nás dobíjanie hradov a aj psychologická vojna, ktorá je veľmi zaujímavá. Niečo samozrejme chýbalo a kto nečítal mangu či nepozeral anime no nemusí nejaké súvislosti pochopiť (preto mne to nevadilo). Stále odporúčam pozrieť si radšej pôvodné anime z roku 1997 (a potom tieto filmy) : http://www.csfd.cz/film/139653-kenpu-denki-berserk/. Ďalší film a pokračovanie je tu : http://www.csfd.cz/film/324116-berserk-ogon-jidai-hen-iii-korin/ ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Protože se jedná o jeden příběh, budu dodržovat stejný komentář (zatím) u všech dílů] Je to prostě Berserk, anime, které v mé hlavě zkultovnělo a já ho uctívám jako žádnou jinou šikmookou animovanou pohádku (ok, přiznávám, je tu ještě zabejčený doktor Tenma z Monster). Upřímně si povíme narovinu, že nic se vylepšit vlastně nedalo, nikdo to ani nečekal a nechtěl - proto výsledkem je rekrutující hodnota nového audiovizuálního podání, která snad přivede nové krev v podobě mladých fanoušků do Berserk univerza. Původní seriál, který zlidověl právě kvůli minirozpočtu a nedokončenému příběhu (dodnes mě nahlodává červíček zda nemám tu zpropadenou nekonečnou mangu začít číst) je nepřekonatelná srdcovka nejenom pro mě ale i tisíce dalších, kteří se jistě rádi vrátí ke Gutsovi, Griffithovi a Casce v nejepičtějším příběhu všech dob. Je tady ta zvláštní touha co nás táhne vidět příběh i staré známé v trošku jiném podání, ve verzi kde Guts má menší meč, který se zná snad i unesitelný, ve verzi, kde animace je plynulá a vlastně všechny produkční hodnoty jsou o několik řádů výše. Obstarožní seriál a "HD" remake mohou koexistovat v jednom univerzu, vlastně proč ne? Ale chraň vás ruka Páně tvrdit, že Berserk pro jednadvacáté století je nejlepší! 70 % ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Platí víceméně totéž, co pro první část třídílné série. Tentokrát dostává značný prostor bitva o Doldrey a je kvalitně zpracovaná, i když jsem se také, jako jiní uživatelé, pozastavil nad vynecháním některých detailů (např. absence Zodda). Větší prostor a důraz by si zasloužil Gutsův boj proti přesile nepřátel, v seriálu tenhle čin více vynikl. Nahé scény jsou zpracovány až s překvapivou otevřeností, především ta odehrávající se v ložnici princezny. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Druhá část filmového Berserku, dalších cca 10 dílu střihlých do hodiny a půl. Je to o něco málo lepší než první část, pořád se to, ale původnímu seriálu nemůže rovnat, ani náhodou. Uvidíme, co přinese finální část, na kterou si autoři nechali posledních 5 dilů. Tam už by nemusely být takové vynechávky a příbeh by mohl být ucelenější. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Boj o Doldrey už v porovnaní s menej výrazným úvodom dosahuje svoje kvality. Citlivý dôraz na chémiu medzi postavami, ktorá sa postupne začína prejavovať, Gutsov neuveriteľný vývoj, či napokon geniálne uzatvorenie navádzajú jednu z naj-unikátnejších atmosfér, akej som bol pri anime kedy svedkom. Správne naturalistická podoba vrhá tieň na všetky predošlé počiny a film presúva do úplne iných výšok. V takomto pomere ste schopní odpustiť drobné chybičky vo vizuáli, či rozdiely v predlohe, ako napríklad pôvod vrhnutého meča, doprostred Gutsovho súboja s Bosconem, či kráľovnej malý protest, ktoré v rozsiahlejšom merítku beztak strácajú pôvodný význam. Rovnako znamenitým je i sprevádzajúci soundtrack, tak ako aj pri predošlom filme, pod dohľadom Šhira Sagitsua. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama