Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Koho by nezaujalo to, že tento film byl nadabován v roce 2009 a to hnedka imitátorem panem Faltusem. Rozhodně jsem neváhal a okamžitě film koupil. Nebudu se tu vyjadřit nijak důrazně k filmu. Je výborný, výborně jsem se u něj bavil a k tomu přispívá i fakt, že dabing jakoby z oka vypadl Františku Filipovskému, jenže zas tak krásné to také není. Ze začátku mu není vůbec rozumnět, co si tam mumlá pod fousy, hrozně šišlá a věřím, že kdyby tomu věnovali víc času, tak by to za to rozhodně stálo, a to je trošku škoda. Nevím jak dlouho dabing dělali, ale krom pana Faltuse jsou ostatní postavy dabingové stračeny, které se dabingujou během chviličky a nikdo to vlastně neocení a ani nesleduje, jestli se daný hlas k postavám vůbec hodí, což je trošku škoda. Přesto ale se musí ocenit snaha, která je zde dosti znát a rozhodně bych si přál, aby tento dabing ve Funésových filmech i nadále pokračoval, nebo dokonce i předaboval filmy, které dabovali jiní, jako třeba Krampol nebo Lábus. Otázka je, jak by se k tomu postavili lidé a zdali by to kupovali, ale věřím, že by do toho šli, protože tohle se jen tak nevidí. Samotného by mě zajímalo, jaké mělo North Video za tento film tržby. Popravdě jsem o tom vůbec nevěděl a najednou koukám do trafiky a ejhle co na mě nevyleze, další Funesův film, který jsem neviděl. I tak vkládám dabérovi poklonu, muselo to být nesmírně náročné a doufám, že s tím rád bude pokračovat dál. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní komedie pro muže nevšední mimiky. Louis de Funés hraje obchodníka se zbraněmi Victora Garniera, který veškeré peníze svěří do rukou prohnaného bankéře, který ho naláká na nejlepší obchod v jeho životě. Ale jak se ukáže, byl to od začátku jen způsob, jak si bankéř André Durand-Mareuil (Jean-Pierre Marielle) zajistit financování svého nákladného života. Film je zkrátka zaměřen proti bankám, jejichž představitelé jsou královsky placeni, ale s penězi lidí nehospodaří pro jejich, nýbrž pro svoje dobro. A jak získat peníze zpět? Vzít si je zpět od prohnaného bankéře. Však banka je jen naproti přes ulici a tak se začíná hloubit tunel ze sklepa. Loupež je bezcenná co se obsahu týče, ale velmi prospěšná k znovupostavení na nohy, když se přijde na bankéřovy prohnané finanční podvody. Za nejlepší hlášku filmu považuji dotaz zákaznice, které se Garnier chce zbavit: "Čím mám překvapit manžela k narozeninám? Objednejte striptérku a schovejte mu ji do postele." Půvabná, akčí komedie. ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Situační černobílá komedie s maličkým ale o to více vynalézavým obchodníčkem, který za žádnou cenu nenechá padnout rodinu hlady, zvlášť, když mu farář v kostele nevědomky dodá kuráže a sám pán ředitel banky mu nevědomky prozradí vše o jejich nedobytném sejfu...scéna, kdy se probourají omylem jinam je nezapomenutelná. :) 70% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Podle mého je to jedna z těch lepších Funésových komedií. Rozhodně lepší, než ty z pozdní éry, kdy se stal strojem na peníze. Zde byly jeho gagy ještě neokoukané a čerstvé. Spousta vtípků sice časem ztratila náboj (zkoušení vábniček), ale některé scény fungují dodnes. Například scéna, kdy je Funés nucen lít do sebe silné víno, v něm nezapře velkého komika. A teď k dabingu. Ten v považuji v zásadě za vždy špatný. Nevěřím, že může být někdy dabing lepší originálu, naopak dokáže totálně rozměnlit herecký výkon. Ale filmy s Funésem bývaly nadabovány alespoň tak, že se mohly orignálu alespoň blížit. Myslím, že Faltus, i když mu není občas rozumět, zde odvedl skvělou práci. Víc se Filipovskému snad ani přiblížit nelze. Z nasazení je cítit, že to musel být velice vyčerpávající výkon. O to více ale zamrzí dabing zbytlých postav, který je vysloveně odfláknutý. Jeden dabér mluví několik postav a to je trapné. Škoda ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nemajetný vlastník krámku s loveckými potřebami svěří bance na protější straně ulice všechny úspory jako investici do akcií, které záhy klesnou na nulu. Aby vytrestal nadutého bankéře, který mu to poradil, rozhodne se s pomocí rodiny ze sklepa kopat tunel do banky a své peníze získat zpět. To je práce na několik dní a každý den se stane něco, co jim plán zkomplikuje... Přiznám se, že jsem zdejší hodnocení bral s rezervou a považoval je za zkreslená radostí z vidění něčeho "nového", neprovařeného s Louisem de Funés. Ale opravdu se z toho vyklubala velmi pěkná komedie. Co jí chybí na barvě a kinematografickém lesku, vyvažuje rychlým spádem situací bez dějové hlušiny a něčím, na co u "fufukomedií" nejsem zvyklý. Je to totiž opravdu dobrý rodinný film, bez jakéhokoli pejorativního podtextu takového označení. Louis de Funés je výbušný, impulzivní, ale není to tentokrát diktátor s napoleonským komplexem. Jen nešťastný mužík, který je v nesnázích, za něž nemůže a jejich řešení stmelí jeho rodinu s tak neokázalou samozřejmostí jako v mafiánských klanech. :-) Kdybych měl Jak vykrást banku k něčemu přirovnat, pak mi nejvíc připomíná jak dějem, tak svým emocionálním účinkem první polovinu Darebáčků Woodyho Allena a Louisova role se nejvíc podobá "zločinci ze zoufalství" panu Brisebardovi z filmu Jo. Velmi vyrovnaných 80% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama